Crevels gaat er met beide zeges vandoor in ELF BRL-V6Freebird en Van Kalmthout verdelen prijzen in BRL Light

Zandvoort, 1 oktober 2006. Op een met 75.000 uitzinnige fans gevuld Circuit Park Zandvoort heeft Donny Crevels twee zwaarbevochten overwinningen in de ELF Benelux Racing League behaald. In het voorprogramma van de A1 Grand Prix profileerde de ELF Benelux Racing League zich als nationale koningsklasse met geweldige gevechten. In de ELF BRL Light was het jonge talent Dick Freebird in de eerste race de sterkste, hij wist Marijn van Kalmthout achter zich te houden. In de tweede race toonde Van Kalmthout zich in de regen de meest ervaren coureur en trok de zege naar zich toe.

De pole position voor de eerste race van de ELF BRL-V6 was voor Donald Molenaar, die bij de rollende start zijn positie wis te behouden. Donny Crevels sloot aan en zette de druk vol op Molenaar. Daarachter was het Marc Goossens die Jeroen Reijntjens in zijn kielzog had.
In tegenstelling tot Reijntjens slaagde Crevels wel in zijn pogingen om zijn voorganger in te halen. Crevels passeerde Molenaar in de Tarzanbocht en greep de leiding. Molenaar probeerde te volgen, maar in de zesde ronde viel hij uit met technische problemen en moest hij lijdzaam toezien hoe zijn concurrenten er met de punten vandoor gingen. Crevels won, voor Goossens en Reijntjens.

In de BRL Light was het Dick Freebird die vanaf de tweede plaats de leiding overnam van polesitter Marijn van Kalmthout. De twee liepen snel uit op de rest van het veld – aan het einde van de rit had nummer drie Henry Zumbrink maar liefst 26 seconden achterstand – maar mede vanwege wat tussenliggende BRL V6-auto’s kon Van Kalmthout niet meekomen met Freebird en moest hij genoegen nemen met de tweede plaats.

Als winnaar van de eerste race mocht Donny Crevels de tweede race vanaf pole position beginnen, maar van dat voorrecht had hij niet lang plezier. Crevels kwam niet goed weg bij de rollende start en kwam als derde de Tarzanbocht door, achter Jeroen Reijntjens en Marc Goossens. In de loop van de race ontaarde zich een spectaculair gevecht om de leiding, waarmee behalve de drie koplopers ook nog de teamgenoten Donald Molenaar en Sandor van Es zich bemoeiden.
Het prachtige gevecht werd helemaal zinderend toen de weergoden zich er ook nog eens mee gingen bemoeien en een stortbui over het duinencircuit loslieten. In de regen was het op slicks een hele uitdaging om de bolides op de baan te houden, laat staan dat er ook nog gevochten moest worden. Een unieke prestatie dus van Donny Crevels, die Marc Goossens na verschillende positiewisselingen over en weer versloeg en ook de tweede zege van het weekend opeiste.
 
“Het is fantastisch om tijdens zo’n evenement twee keer te winnen”, reageerde winnaar Donny Crevels. “En om dan ook nog zo’n race voor te schotelen aan het publiek; ze kunnen volgens mij niet meer onder ons uit als koningsklasse.” Nummer twee Marc Goossens slikte zijn verlies, in de wetenschap dat dit zijn eerste Zandvoort-race was sinds 1993. “Toen was het nog op de oude baan. Een mooi resultaat, maar als het was blijven regenen had ik hem denk ik wel gewonnen.”

Slechte zaken deed Jacky van der Ende, die zijn voorsprong in het BRL V6-kampioenschap zag slinken. Van der Ende spinde in de verraderlijke natte omstandigheden in het Scheivlak, waarbij hij ongewild ook Nelson van der Pol en Sebastiaan Visser uitschakelde, en eindigde zijn race in de grindbak.

De strijd in het kampioenschap gaat nu, met alleen de Finaleraces nog op het programma, echt richting haar climax. De uitvalbeurt van Van der Ende en de negende plek van de eerste race op zaterdag leverden hem niet veel punten op, terwijl nummer twee in het kampioenschap Van Es vierde en vijfde werd. Nummer drie Molenaar scoorde alleen een derde plaats in race 2, terwijl nummer vier Crevels geweldige zaken deed met twee overwinningen.

Bij de ELF BRL Light bleek Marijn van Kalmthout in de regen de sterkste. “En dat met een afgebroken ruitenwisser,” vertelde Van Kalmthout na de race lachend. Hij pakte bij de start de winnaar van de eerste race Dick Freebird. Peter Furth had echter de beste start en pakte de leiding, maar Van Kalmthout wist Furth al snel te achterhalen. Toen hij Furth eenmaal gepasseerd had, kon Van Kalmthout gemakkelijk uitlopen, zeker toen inmiddels nummer twee Freebird grote problemen kende in de regen. “Dit was de eerste keer dat ik met deze auto op slicks in de regen reed, dat was dus zoeken naar grip.” De ervaren Peter Furth profiteerde hier ook nog van door in de slotfase de tweede plaats over te nemen.
Maar inmiddels was Van Kalmthout al met de noorderzon vertrokken. De tevreden winnaar: “In het begin was het wat zoeken naar grip en moest ik wat aanpassingen doen aan de remmen, maar toen dat eenmaal goed zat ging het erg lekker.”

De allesbeslissende laatste races in de ELF Benelux Racing League vinden plaats op Circuit Park Zandvoort tijdens de Finaleraces op 28 en 29 oktober 2006.

Uitslagen ELF BRL V6 kampioenschap, A1 Grand Prix, Circuit Park Zandvoort :

1e race:
1. Donny Crevels, 12 ronden in 22:47.464; 2. Marc Goossens, op 3.115; 3. Jeroen Reijntjens, op 3.476; 4. Sandor van Es, op 11.114; 5. Danny van Dongen, op 13.421; 6. Peter Gerhards, op 18.471.  
2e race:

1. Donny Crevels, 12 ronden in 24:18.321; 2. Marc Goossens, op 0.274; 3. Donald Molenaar, op 0.666; 4. Jeroen Reijntjens, op 6.380; 5. Sandor van Es, op 7.935; 6. Danny van Dongen, op 9.362.     
Stand na veertien races:
1. Jacky van der Ende 174;
2. Sandor van Es 173;
3. Donny Crevels 160;
4. Donald Molenaar 156;
5. Marc Goossens 150;
6. Danny van Dongen 137.   

Uitslagen ELF BRL Light kampioenschap, A1 Grand Prix, Circuit Park Zandvoort :

1e race:
1. Dick Freebird, 12 ronden in 23.40.519; 2. Marijn van Kalmthout, op 4.705; 3. Henry Zumbrink, op 26.175;
4. Theo Stor, op 27.593; 5. Peter Furth, op 36.331; 6. Lloyd Tjon, op 36.745.

2e race:
1. Marijn van Kalmthout, 12 ronden in 25.06.502; 2. Peter Furth, op 8.083; 3. Dick Freebird, op 8.252;
4. Henry Zumbrink, op 14.079; 5. Theo Stor, op 14.267; 6. Frank Gielens, op 15.605.

Stand na veertien races:
1. Marijn van Kalmthout 214;
2. Dick Freebird 211;
3. Peter Furth 179;
4. Henry Zumbrink 172;
5. Theo Stor 143;
6. Niels Hartvelt 101.


                www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
efd351
Onthoud mijn gegevens!