Collé Rental & Sales: ‘Zeges voor Collé Rental & Sales coureurs op het natte TT-circuit van Assen’Assen, 1 september 2007

Vandaag hebben de heren coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team hun eerste race achter de rug op het TT-circuit van Assen tijdens het DUTCH CHAMPCAR GRANDPRIX WEEKEND in Assen.
Even voordat het deelnemersveld van de Benelux Racing League de baan op mocht begon het te regenen. Alvorens dat gestart kon worden moest iedereen eerst de Hoosier raceslicks wisselen voor regenbanden.Na een succesvolle kwalificatie van gisteren zagen we vandaag Junior Strous (BRL V6 & Atlantic-Champcar series USA) vanaf Pole Position starten. Junior Strous zette gisteren de snelste tijd neer, te weten 2:08.926 seconden.
Junior Strous behield enkele ronden de leiding van het deelnemersveld.
Aangezien de baan erg nat was van de regenbui was op sommige plaatsen van het circuit glibberen en glijden geblazen en moest Junior Strous zijn plaats afstaan aan Sandor van Es gevolgd door Donny Crevels.Teamgenoot Sandor van Es mocht na een goede kwalificatie gisteren vertrekken vanaf de derde plaats. Sandor van Es slaagde erin zijn Collé Rental & Sales BRL V6 voor in de kop van het veld te houden en bleef met Junior Strous en Donny Crevels in een spannend gevecht rijden wat menig ronde heeft geduurd. Sandor van Es heeft gepoogd de deur gesloten te houden voor Donny Crevels, die hem op de hielen zat. Uiteindelijk moest Sandor van Es verstek laten gaan en nam Donny Crevels de leiding over.

Donald Molenaar mocht vertrekken vanaf de tweede plaats aangezien hij zich vlak achter Junior Strous wist te kwalificeren. Donald Molenaar was bij de start vlot weg en vond de aansluiting bij Junior Strous. Als gevolg van een erg natte baan moesten de rijders heel wat werk verrichten. Donald Molenaar viel enkele plaatsen terug als gevolg van een stuurfout op de natte gedeelten van de baan. Donald Molenaar kwam als zevende over de finish, vlak achter Nelson van der Pol.

Uitslag BRL-V6 Cup 2007 Kampioenschap Race 1:
1 Donny Crevels
2 Sandor van Es
3 Junior Strous
4 Marc Goossens
5 Jaap van Langen
7 Donald Molenaar

De coureurs van de BRL Light hadden, natuurlijk, ook te kampen met het natte circuit van Assen; wat betekende dat, vooral in de eerste rondes, afwijken van de ‘ideale lijn’ kon betekenen dat de auto grip verliest en dat men daardoor enkele plaatsen in moest leveren.
Jochen Habets (Collé – Habets-Truck.nl BRL Light) zagen we vanaf de 8 plaats vertrekken en begon direct vanaf de start een opmars naar voren toe. Jochen Habets slaagde erin enkele inhaalacties met succes te volbrengen en kwam als 6e langs de start/finish.

Tom Koop, rijdende in de Collé – Toro/Koop BRL Light kwam uit de startblokken vanaf de 7e plaats. Hij wist handig gebruik te maken van een gaatje wat zijn voorganger openliet en reed zich zo naar een 6e plaats.
Helaas maakte Tom Koop enkele rondes voor het einde van de race een flinke schuiver en belandde naast de baan waar hij zijn Collé – Toro/Koop BRL Light moest laten staan.
 
Gaby Uljee, rijdend in de BRL light van Active Personeelsdiensten – Joop Claesens, tevens mede gesponsord door Collé Rental & Sales, kwalificeerde zich gisteren ondanks het slechte weer op de vierde plaats. Gaby Uljee reed al vrij snel na de start van de race het gaatje tussen haar en de op de derde positie rijdende Eric van den Munckhof dicht. Gaby Uljee wist zich naar de derde positie te rijden en finishte op het podium, derde plaats.

Uitslag BRL-Light Cup 2007 kampioenschap Race 1:
1 Joey Hanssen
2 Henry Zumbrink
3 Gaby Uljee
4 Michel Schaap
5 René Zwikker
6 Jochen Habets
DNF Tom Koop

De coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team gaan zich opmaken voor Race 2 van de DUTCH CHAMPCAR GRANDPRIX hier op het TT-circuit van Assen die morgen 10.00 uur, zondag 2 september 2007 op het programma staat !

  

“Bezoek ook eens onze website  www.colleracing.nl en www.colle-sittard.nl voor meer info, foto's en nog veel meer ..."

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team

    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8bdc86
Onthoud mijn gegevens!