Collé Rental & Sales: Wedstrijdleiding beslist tijdens Race 1 BRL-V6 - Donald Molenaar 1 en Sandor van Es 2(08-08-2009) - Assen (NL) - Rizla Racing Days - Race 1
Race 1 zonder huldiging op het podium
Ja, de wedstrijdleiding was tijdens de Rizla Racing Days bikkelhard. Deze eerste race van het Rizla Racing Days-weekend kende weliswaar geen huldiging op het podium; de heren coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team wisten zich wel in de punten te rijden !

BRL-V6
Vanaf het begin van de race sloeg Sandor van Es van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team een klein gat tussen hem en zijn teamgenoot Donald Molenaar die op zijn beurt Donny Crevels in zijn kielzog had zitten.Daarachter volgde een spannende duel tussen Renger van der Zande, Jacky van der Ende en de Belg Marc Goossens.

Er gebeurde te veel op het circuit om alles goed te volgen. Henry Zumbrink kreeg het nog aan de haak met Renger van der Zande en moest daarna de race beëindigen.
Sandor van Es had zijn voorsprong goed uitgebreid en pakte de winst in race 1 gevolgd door Donald Molenaar en Donny Crevels. Maar bleef het ook zo………?

Stil!
Het werd stil op Assen. Er vond geen huldiging plaats van de nummers 1 t/m 3 in de BRL. De wedstrijdleiding wilde eerst de beeldopnames terugzien alvorens zij een definitieve uitslag bekend wilden maken. Enkele coureurs werden zelfs bij de wedstrijdleiding geroepen. Bijna 2 uur na de beëindiging van de race was de officiële uitslag bekend. Doordat enkele coureurs met 4 wielen over de lijn waren gereden kregen zij een 10-seconde-penalty wat relateerde dat niet Sandor van Es maar zijn teammaat Donald Molenaar als nummer 1 werd uitgeroepen.Maar ondanks deze uitspraak kon Sandor van Es terugkijken op de snelste tijd tijdens deze race in 1.49.076 sec. De coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team vinden we morgen terug op de zevende en achtste startpositie bij de start van race 2 op zondag 9 augustus.

Uitslag BRL-V6 Rizla Racing Days Assen, Race 1, 8 augustus:
1. Donald Molenaar
2. Sandor van Es
3. Donny Crevels
4. Jacky van der Ende
5. Marc GoossensBRL-Light
Ook hier was het zeer spannend en close racen en gebeurde er veel zoals bij de grote broers, de BRL-V6 klasse. Chris Maliepaard vertrok vanaf pole en reed naar zijn overwinning gevolgd door Marcel Peters (Van der Pas Racing / Collé Rental & Sales) en Michel Schaap. Tom Koop zat met zijn Collé Rental & Sales / Toro BRL-Light in een felle strijd gewikkeld met Michel Schaap en het was zeer spannend wie op het podium zou geraken. Eric van den Munckhof, eveneens uitkomend voor ‘Van de Pas Racing’ volgde het kopduel.Ook in de BRL Light werden straffen uitgedeeld door de wedstrijdleiding. Chris Maliepaard kreeg een 10-seconde-penalty maar ondanks dit behield hij plaats 1.

Uitslag BRL-Light Racing Days Assen, Race 1, 8 augustus:
1. Chris Maliepaard
2. Marcel Peters
3. Michel Schaap
4. Tom Koop
5. Eric van den MunckhofTijdschema Benelux Racing League ‘Rizla Racing Day’
Zondag 9 augustus
14:55 - 15:25  Benelux Racing League        Race 2 (25'+1L)

Het volledige programma is te downloaden op www.rizla.nl

Het laatste nieuws over het Collé Rental & Sales BRL Racing Team is te vinden op de vernieuwde website www.colleracing.nl.
          

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8bdd09
Onthoud mijn gegevens!