Collé Rental & Sales: Tom Koop neemt stuur over van Thomas Hylkema !Sittard, 28 april 2007

De 40-jarige Tom Koop uit De Lutte neemt in het seizoen 2007 het stuur over van de Collé – Toro/Koop BRL Light van Thomas Hylkema.
De BRL-klasse en Collé Rental & Sales zijn voor Tom Koop geen onbekenden. In 2006 heeft Tom twee keer het stuur mogen overnemen als vervanger van Thomas Hylkema (Collé – Toro/Koop BRL Light).

Thomas (Toro – Jean Heybroek) kwam in 2006 uit voor het Collé Rental & Sales BRL Racing Team en heeft dit jaar de overstap gemaakt naar de Formule BMW.

Zodoende kwam er een stoeltje vrij in de BRL Lightklasse. Met dank aan Roon Hylkema (Jean Heybroek BV), teameigenaar Frans Collé en H. Koop BV maakt Tom Koop naast Donald Molenaar, Sandor van Es en Jochen Habets (Habets-truck.nl) het Collé Rental & Sales BRL Racing Team compleet.Tom Koop is directeur/eigenaar van H. Koop BV, een bedrijf uit het oosten des lands met activiteiten op het gebied van tuin, park- en golfbaantechniek. De nadruk ligt zowel op de verkoop alsook het onderhoud van professionele machines voor sportvelden, openbaar groen en golfbanen. Maar ook voor de particuliere markt met o.a. de kleinere zitmaaiers, motorzagen, etc. heeft H. Koop BV een compleet assortiment te bieden.
H. Koop BV is dé Toro-dealer voor het oosten van het land en Collé Rental & Sales is dé Toro-dealer voor het zuiden van het land.Raceverleden van Tom Koop
Op 16-jarige leeftijd is Tom zijn racecarrière begonnen in de 4-takt karting klasse bij kartbaan ’t Hulsbeek in Oldenzaal. Voor deze club heeft hij in diverse klasses gereden, zowel geschakeld als automaat.
 
“In beide klasses ben ik kampioen geworden alsook clubkampioen”, aldus Tom Koop. Ook heeft Tom deelgenomen aan verschillende endurance races.
“In 2005 heb ik mijn racelicentie gehaald om in de BMW E-36 Cup te kunnen rijden. Na meer dan 20 jaar ervaring in de kartsport heb ik de overstap gemaakt naar de autosport (o.a. de BMW Ziengs Cup). Uiteindelijk heb ik meer rondjes gereden in de Collé – Toro/Koop BRL Light van Thomas Hylkema dan in de BMW E-36”, zegt Tom Koop lachend.
Samen als vaste teammaat van Thomas Hylkema heeft Tom Koop deelgenomen aan het Winter Endurance Kampioenschap (2006/2007).“Voor het komende BRL seizoen hoop ik op een sportief en succesvol raceseizoen in de Collé – Toro/Koop BRL Light !”

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing TeamReageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
da0c8c
Onthoud mijn gegevens!