Collé Rental & Sales: ‘Spannende tweede race brengt podiumplaatsen voor Sandor van Es en Gaby Uljee!Spa Francorchamps, 17 juni 2007

Het was een spectucalaire ontknoping ! De race was spannend van de eerste tot en met de laatste ronde. Zowel in het BRL V6 veld alsook bij de BRL Lights werd hard gevochten voor de podiumplaatsen. De posities werden regelmatig gewisseld.

Race 2 BRL V6 Kampioenschap 2007 ‘Spa Euro Race’:
Sandor van Es, die deze race vanaf pole position vertrok, had een goede start en kon het gat groter gaan rijden. Sandor van Es heeft deze leiding perfect weten vast te houden, totdat Donny Crevels zijn kans schoon zag om zijn wagen ernaast te zetten.

Sandor van Es heeft met man en macht geprobeerd de aansluiting te vinden en de leiding weer terug in handen te nemen, maar hier was de race helaas net te kort voor. Sandor van Es finishte op een goede tweede plaats.

Donald Molenaar, vertrokken vanaf de vierde plaats, was goed weg bij de start en was er klaar voor om op jacht te gaan naar de kop van het veld.
Op een gegeven moment hield de BRL V6 van Donald Molenaar op het rechte stuk een beetje in waardoor hij een plaatsje moest inleveren. Donald Molenaar heeft ronde na ronde gevochten om de aansluiting te vinden bij Niels Bouwhuis en Danny van Dongen. Maar Donald Molenaar heeft de deur achter zich gesloten gehouden en kwam als zesde over de finish.

Junior Strous, eveneens rijdend in de Atlantic-Champcar series in de Verenigde Staten, heeft vanaf de start standvastig op de vijfde plaats gereden, maar als gevolg van materiële schade heeft Junior Strous deze race helaas niet uit kunnen rijden.

Uitslag BRL-V6 Cup 2007 Kampioenschap, Race 2 ‘Spa Euro Race’:
1 Donny Crevels
2 Sandor van Es
3 Jacky van der Ende
4 Danny van Dongen
5 Niels Bouwhuis
6 Donald Molenaar

Race 2 BRL Light Kampioenschap 2007 ‘Spa Euro Race’:
In de BRL Light klasse werd er eveneens flink gestreden.
Ook hier werd er regelmatig van posities gewisseld. Dit maakte het natuurlijk weer erg spannend.
Jochen Habets, gestart vanaf de zevende plaats, is direct na de start begonnen aan een opmars. De Collé – Habets-Truck.nl BRL Light van Jochen Habets heeft is als vijfde gefinisht. Jochen Habets kijkt dan ook terug op een geslaagd weekend.

Tom Koop, rijdend in de Collé – Toro/Koop BRL Light, is van start gegaan vanaf de achtste plaats en heeft het spoor van Jochen Habets goed kunnen volgen. Tom Koop kwam als zevende langs de zwart/wit geblokte vlag. Voor Jochen Habets en Tom Koop was dit een weekend wat ze niet snel zullen vergeten !


 
Gaby Uljee, rijdend in de BRL light van Active Personeelsdiensten – Joop Claesens, heeft deze race goed gereden. Waar ze in de eerste race nog op de hielen zat van haar voorgangers, ging ze er tijdens deze tweede race langs. Gaby Uljee heeft haar podiumplaats binnengehaald, ze finishte als derde ! Ook voor Gaby Uljee is dit dus een weekend wat ze niet snel zal vergeten.

Uitslag BRL-Light Cup 2007 kampioenschap, Race 2 ‘Spa Euro Race’:
1 Marijn van Kalmthout
2 Henry Zumbrink
3 Gaby Uljee
4 Michel Schaap
5 Jochen Habets
7 Tom Koop

Het volgende raceweekend op de Benulux Racing League-kalender is:
11 & 12 augustus 2007 – Rizla Racing Days op het circuit van Assen !
Don’t miss the action ! Be there !

Foto’s:
Essay Produkties/Chris Schotanus
info@essayprodukties.nl / www.essayprodukties.nl

UITSLAGEN
Uitslagen race 1, klik hier
Uitslagen race 2, klik hier

Meer info klik hier.

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
618875
Onthoud mijn gegevens!