Collé Rental & Sales: Sandor van Es sluit weekend af met podiumplaats No.1 !’Assen, 06 juli 2008 - Gedurende race 2 van dit Dutch PowerPack Festival weekend op het TT-circuit van Assen was er wederom genoeg actie te beleven op de baan. Enkele touchés zorgden ervoor dat de uitslag van race 2 geen weerspiegeling werd van race 1.BRL V6, Race 2 – Dutch PowerPack Assen, 6 juli 2008
Sandor van Es is er verrassend verdoor gegaan met de eerste plaats in race 2. Vlug na de start van de race was het dringen voor positie twee tussen Sandor van Es en Henry Zumbrink.
Het kwam tot een kleine touché, waardoor Sandor van Es zijn tweede positie moest afstaan.Heel vlug en accuraat herstelde Sandor zich van deze escapade en begon zijn jacht naar P1. Sandor van Es heeft zich uiteindelijk naar de voorste positie weten te rijden en zo de overwinning naar zich toe getrokken.Donald Molenaar nam de leiding in na het vallen van het startsein van race 2. Hij voerde het BRL-veld mooi aan. Op een gegeven moment viel de Collé Rental & Sales BRL V6 van Donald Molenaar iets terug en heeft hij een bezoek aan de pitstraat moeten afleggen. Als gevolg hiervan kon Donald Molenaar zijn wagen niet meer op de voorste posities brengen. Donald finishte op een veertiende plaats.
Kevin Leest was bij de start van race 2 vlug uit de startblokken en heeft zich gemengd in het gevecht om bij het middenveld te geraken. Kevin Leest heeft geprobeert de gaten op te zoeken bij zijn voorganger Peter Gerhards, maar kwam net iets te kort om hem voorbij te komen. De vechtlust was alom aanwezig bij Kevin. Al met al heeft Kevin ongeschonden de finish bereikt op een twaalfde plaats.Phil Bastiaans (Linder Racing – Kanters) probeerde vanaf zijn startpositie bij de kop te komen, maar dat is een hele klus aangezien vele concurrerende coureurs voor en achter Phil Bastiaans reden.

Ondanks de diverse touchés die links en rechts uitgedeeld werden heeft Phil hier weinig hinder van ondervonden. Phil Bastiaans passeerde als achtste de zwart/wit geblokte vlag.
Donny Crevels (Peel Racing Team) had een goede start en benutte elk gaatje om een plaatsje te ‘stelen’ van zijn concurrenten. Donny Crevels heeft zijn mede door Haegens gesponsorde BRL V6 voorbij Henry Zumbrink weten te rijden, wat nog een hele klus was. Donny aasde op een podiumplaats, die hij ook heeft gekregen; een keurige tweede plaats.Jos Menten (Kuijpers Racing) werd aangetikt wat resulteerde in een spin. Jos viel een aantal plaatsen terug en halverwege de race heeft hij zijn Kuijpers BRL V6 helaas moeten laten staan.Uitslag Race 2 BRL-V6, Dutch PowerPack Assen, 6 juli 2008 :
1 Sandor van Es
2 Donny Crevels
3 Henry Zumbrink
8 Phil Bastiaans
12 Kevin Leest
14 Donald Molenaar


BRL Light, Race 2 – Dutch PowerPack Assen, 6 juli 2008
Tom Koop begon deze tweede race vanaf de achtste plaats en is de strijd direct begonnen. Tom Koop heeft tactisch gereden en heeft de gaten die anderen lieten vallen ook goed benut. Zo goed zelfs dat Tom Koop als derde langs start/finish kwam. Tom mag uitermate tevreden zijn met dit resultaat !
Femke Terpstra (PP Mechanic’s), rijdende in de BRL Light van Active Personeelsdiensten mede gesponsord door Collé Rental & Sales, startte in het achterveld van de BRL Light. Femke Terpstra heeft haar opmars naar voren ingezet en wist Niels Hartvelt en Marcel Peters voor te blijven.Femke Terpstra kwam als achtste over de meet.
Dick van Donk (Kuijpers Racing Team) kon vanaf het begin van race 2 mooi aanhaken bij Eric van den Munckhof. Samen wisten ze een gat te slaan tussen hen en de achtervolgers van het BRL Light deelnemersveld. Dick van Donk kon zonder problemen de race uitrijden op de tweede positie.
Marcel Peters (PP Mechanic’s) begon zijn race op positie vijf, maar heeft ongelukkigerwijs wat oponthoud gehad waardoor Marcel Peters enkele plaatsen terugviel. Dan rest er op zo’n moment niets anders dan de weg te vervolgen en de race uitrijden. Marcel Peters finishte op een negende plaats.

Uitslag Race 2 BRL-Light, Dutch PowerPack Assen, 6 juli 2008 : 1 Eric van den Munckhof
2 Dick van Donk
3 Tom Koop
8 Femke Terpstra
9 Marcel Peters

Volgend weekend is de Benelux Racing League te aanschouwen op de Nürburgring tijdens het internationale Truck Grandprix weekend op 12 & 13 juli aanstaande.
Meer informatie volgt binnenkort.

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team
Foto’s: Raceflash.nl

Meer informatie:
www.colleracing.nl
www.brl-v6.com
www.blrlight.nl
www.tt-assen.com

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team
Foto’s: PR / Raceflash.nl
   

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
162227
Onthoud mijn gegevens!