Collé Rental & Sales: ‘Sandor van Es pakt P1, Donald Molenaar stelt kampioenschapstitel veilig’Sittard, 26 oktober 2008 - Vanmorgen om 10.20 uur was het de beurt aan de Benelux Racing League om het natte asfalt van het Circuit Park Zandvoort te betreden. Deze eerste race van vandaag moest onder regenachtige omstandigheden verreden worden. Het gevolg van dit soort weerscondities is dat het zicht voor de heren coureurs bijzonder slecht is, en dat in combinatie met een nat circuit maakt het soms erg lastig voor de coureurs om een goede prestatie neer te kunnen zetten. De heren coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team zijn er echter uitstekend in geslaagd om deze race met de bekers aan de haal te gaan.
BRL-V6

Donald Molenaar vertrok deze race vanaf de eerste positie. Hij kende een goede start en gaf het tempo aan. Even leek het erop dat de pechduivel toe zou slaan bij Donald, aangezien hij te kampen kreeg met een leeglopende band. Donald Molenaar moest zijn leidende positie afstaan aan teamgenoot Sandor van Es, die kort achter hem volgde. Donald Molenaar heeft zijn race mooi af kunnen ronden door als tweede over de finish te komen. Met deze uitslag heeft Donald zijn kampioenstitel alvast veilig kunnen stellen.

Teamgenoot Sandor van Es, die deze eerste race vertrok vanaf de tweede positie, kon het tempo van Donald goed bijbenen. Sandor pakte al in de tweede bocht na de start de leiding van teamgenoot Donald Molenaar over en samen zagen ze kans om wat uit te lopen op de overige deelnemers van de BRL V6-klasse. Toen Donald eenmaal te kampen kreeg met een leeglopende band kon Sandor zijn voorsprong op de eerste positie verder uitbouwen. Sandor finishte geheel op eigen kracht op een welverdiende prachtige eerste podiumplaats.


Kevin Leest, onze jongste coureur van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team,  vertrok vanaf de achttiende positie. Na het startsein zag Kevin kans om een aanval te openen op zijn voorgangers. Kevin slaagde er, onder deze regenachtige omstandigheden, in om drie posities verder naar voren te eindigen en kwam als vijftiende over de meet.

Uitslag Race 1 BRL-V6, Formido Finale Races, 26 oktober 2008:
1 Sandor van Es
2 Donald Molenaar
3 Christiaan Frankenhout
4 Nelson van der Pol
5 Donny Crevels
15 Kevin Leest

BRL-Light
Voor de deelnemers van de BRL-Light was het ook hard knokken om onder deze omstandigheden met slecht zicht goed te kunnen presteren.
Collé Rental & Sales coureur Tom Koop vertrok vanaf de negende positie en kende een goede start. Ondanks het slechte zicht is Tom erin geslaagd om op te klimmen naar voren en finishte op een prachtige vijfde positie.


De mede door Collé Rental & Sales gesponsorde vrouwelijke BRL-Light coureur Femke Terpstra (PP Mechanics), vertrok deze race vanaf de dertiende positie en was goed aanvallend onderweg naar de kop van het veld. Ook voor haar was het hard werken om haar mede door Collé Rental & Rental gesponsorde BRL Light heelhuids over de finish te krijgen.
Femke heeft geen last gehad van de uitvallers in de BRL Lights en de diverse touchés die links en rechts uitgedeeld werden en finishte als negende.

  

Uitslag Race 1 BRL-Light, Formido Finale Races, 26 oktober 2008:
1 René Zwikker
2 Marijn van Kalmthout
3 Michel Schaap
4 Niels Hartvelt
5 Tom Koop
9 Femke Terpstra

Vanmiddag staat nog Race 2 op het programma voor de Benelux Racing League van dit Formido Finale Race-weekend. Om 15.50 uur zal deze van start gaan. Hiermee zal de definitieve stand bekend worden van dit 2008-seizoen.

Het complete programma is te vinden op de Collé Rental & Sales BRL Racing Team website www.colleracing.nl

Bron: Media PR Collé Rental & Sales BRL Racing Team
© Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team


     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4ef100
Onthoud mijn gegevens!