Collé Rental & Sales Racing Team BRL-V6 kampioen 2006 Sandor van Es
Sittard, 28 april 2008 - Frans Collé heeft naast Donald Molenaar nog een BRL-V6 kampioen in zijn Collé Rental & Sales Racing Team. Namelijk de kampioen van 2006 Sandor van Es. Ook Sandor maakt al een tijd deel uit van het Collé Rental & Sales Racing Team. Het autosport publiek heeft veel kunnen genieten van zijn super strakke rijstijl en mooie acties. Voor ons tijd om eens wat meer van deze coureur te weten te komen.Alles er omheen is prima geregeld.
Je rijdt nu al vanaf het begin van de BRL-series voor het Collé Rental & Sales Racing Team. Nog steeds hartstikke naar je zin? “Natuurlijk!!! Als ik het er niet naar mijn zin zou hebben, reed ik er niet. Ik heb twee super goede monteurs en ook de rest van het team draait gesmeerd. Bovendien is alles er omheen prima geregeld, richting sponsors en relaties. Tijdens de raceweekeinden ontvangen wij over het algemeen veel gasten en die gaan altijd met een grote lach weer naar huis. De sfeer binnen het team is top.”

Naar buiten toe probeer ik altijd zo rustig mogelijk te blijven.
Sandor van Es maakt altijd een rustige en bescheiden indruk. Maar is dat ook wel zo of denkt de bekende Collé Rental & Sales coureur weleens @###$eGrrrrr!!!! “Wat denk jij? Zoals ik denk iedere sporter, ben ik super gedreven. Als een race niet naar mijn zin gaat dan kan ik daar erg chagrijnig van worden. Naar buiten toe probeer ik echter altijd zo rustig mogelijk te blijven. Het werkt weinig motiverend richting je monteurs als je in de tent om je heen loopt te schoppen en te schelden.”

Zo’n BRL-V6 is een geweldige auto om mee te rijden.
Zoals gezegd zit Sandor al een behoorlijke tijd achter het stuur van zijn BRL-V6 race bolide. Roept de vraag naar boven of hij er wel eens aan gedacht heeft om een andere klasse te gaan rijden. “Je kijkt altijd om je heen wat voor mogelijkheden er zijn. Binnen Nederland zie ik echter op dit moment weinig alternatieven. Zo’n BRL-V6 is een geweldige auto om mee te rijden en er is veel competitie met goede rijders. Buiten Nederland zou ik nog wel eens de stap naar de GT’s willen maken. Ik heb vorig jaar getest en geracet voor het Spyker Squadron, dat smaakt absoluut naar meer.”

Frans Collé verzet veel werk.
Nieuwsgierig als wij zijn willen wij ook wat meer weten van de rol van teameigenaar Frans Collé. Dus stellen wij de vraag hoe Frans eigenlijk is. Daarmee bedoelen wij of hij zich met de taktiek van zijn coureurs bemoeit. Stuurt hij het team of laat hij dat aan de rijders over. “Frans Collé verzet veel werk achter de schermen. Natuurlijk wordt de taktiek besproken, daarover is Frans duidelijk. Maar eenmaal op het circuit bemoeit hij zich voornamelijk met de relatieontvangst. Het is dan aan de coureurs en de technische mannen van Weytech om tot een maximaal resultaat op de baan te komen, dat is onze job.” Ontstaat er nu in die jaren een band met je sponsor Frans Collé? “Frans is gewoon een gouden kerel!!!!”

Collé Rental & Sales Racing Team heeft een grote uitstraling.
Elke autosport liefhebber kent inmiddels de blauw gele BRL-V6 bolides van het Collé Rental & Sales Racing Team. “De afgelopen jaren is het blauw met geel nadrukkelijk op de circuits aanwezig geweest. Voor de uitstraling op de paddock zijn grote spelers als Collé altijd positief en ons team valt dan ook niet meer weg te denken.” Kan 2008 het mooiste jaar van de BRL-series gaan worden? “Alle ingrediënten zijn weer aanwezig.”

Ook de autosport ontkomt niet aan de groentrend.
Heel Nederland wordt geconfronteerd met het milieu en alles wat daarmee verband houdt. Een autocoureur eigenlijk nog meer. Het milieunet gaat zich steeds strakker om de autosport sluiten. Denk jij dat er in de toekomst een einde komt aan het autoracen of stappen de coureurs straks in een hybride raceauto? “Ook de autosport ontkomt niet aan de groentrend. Je ziet bijvoorbeeld nu al dat er geëxperimenteerd wordt met andere brandstoffen. Dat is echter vooral uit marketingstechnisch oogpunt, want het aandeel dat de autosport levert aan milieuvervuiling is te verwaarlozen.”


  
Donald en ik gaan weer voor het podium.
Seizoen 2008 met de bekende vraag wat gaat Sandor er van verwachten? En nog veel interessanter wie nemen de eerste drie podium plaatsen in het kampioenschap 2008?
“Uiteraard gaan Donald en ik weer voor het podium en normaal gesproken zit die kans er ook wel in. Maar ja, afgaande op de afgelopen jaren kunnen we ons dit seizoen wel weer opmaken voor de nodige verrassingen. Ik heb trouwens van Frans Collé vernomen dat hij drie BRL-V6 race bolides voor 2008 gaat inzetten. De 22-jarige Kevin Leest gaat als derde coureur van ons team een Collé Rental & Sales BRL-V6 rijden. Kevin is een snelle coureur en komt uit de Belcar series, waarin hij actief was met o.a. een Porsche.” 

Het gesprek loopt helaas ten einde maar wij willen toch weten wat de sterkste kant is van het Collé Rental & Sales Racing Team.

“Teamgeest, ervaring en kunde. En natuurlijk twee bloedsnelle rijders!!!”

Deze laatste woorden betekenen voor ons dat het dit seizoen zitten wordt op het puntje van de stoel en vooral genieten van mooie autosport.


Wumag – 25 meter; B(E) rijbewijs


Wumag – 45 meter      
         

Tekst: Uitlaatklepje GGB, www.raceflash.nl 

   

  

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
79b143
Onthoud mijn gegevens!