Collé Rental & Sales: ‘Race 2 BRL - Een race om snel te vergeten!’Alle coureurs van zowel de BRL-V6 als de BRL-Light stonden weer aan de start voor hun race 2 wat tevens de laatste race was van zondag 5 juli van de ‘DPP Formido Midzomerraces’.

BRL-V6
Bij de start ging het al direct mis tussen diverse BRL-V6 bolides. Hierbij waren ook de beide Collé Rental & Sales BRL-V6 coureurs Donald Molenaar en Sandor van Es bij alsmede de Belg Marc Goossens als Patrick Borst die in de Haarbocht hun bolides in de grindbak zagen stranden. 

Een safety car kwam op de baan om de gestrande BRL-V6 bolides veilig te stellen. Nadat de safety car het circuit had verlaten barste het BRL geweld weer los op Assen. Links en rechts vonden er nog de nodige (harde) duwels plaats wat resulteerde met de nodige schade aan diverse BRL bolides.

Donny Crevels die ook al race 1 op zijn naam zette profiteerde hiervan en nam na enkele rondes de kop weer over nadat Nelson van der Pol het aan de stok had met Barry Maessen.
Een blijde coureur was zeker Wim van Genderen. Hij werd als derde afgevlagd na de nummer 2 Jacky van der Ende.

Door het uitvallen van de beiden Collé Rental & Sales coureurs Donald Molenaar en Sandor van Es is de strijd in het kampioenschap erg close geworden.
Donald Molenaar staat nog op plaats 1 met 99 punten, nipt gevolgd door Donny Crevels die door de beide overwinning op 96 punten op plaats 2 staat.

  

BRL-Light
In de BRL-Light waren het weer de coureurs Marcel Peters (van der Pas Racing / Collé Rental & Sales) en teammaat Eric van den Munckhof  die op het podium mochten verschijnen. De gelukkige winnaar in de BRL-Light was opnieuw Chris Maliepaard.

  

Uitslag race 2 Benelux Racing League 5 juli Assen DPP

BRL-V6
1. Donny Crevels
2. Jacky van der Ende, + 11.739
3. Wim van Genderen, + 13.518
4. Barry Maessen, + 15.478
5. Denis Retera, + 15.649

BRL-Light
1. Chris Maliepaard
2. Marcel Peters, + 0.617
3. Eric van den Munckhof, + 2.418
4. René Zwikker, + 9.956
5. Dick van den Donck, + 21.595

Tussenklassement na 6 races

BRL-V6
1. Donald Molenaar, 99 pnt
2. Donny Crevels 96,  pnt
3. Marc Goossens 66,  pnt
4. Nelson van der Pol,  63 pnt
5. Henry Zumbrink, 61 pnt

BRL-Light
1. Marcel Peters, 106 pnt
2. Chris Maliepaard, 80 pnt
3. Eric van den Munckhof, 72 pnt
4. Frank Gielens, 71 pnt
5. René Zwikker, 68 pnt

Het volgende Benelux Racing League weekend zal plaatsvinden tijdens de Rizla Racing Day, opnieuw op het TT circuit van Assen op 8 en 9 augustus.

Bron: Media Collé Rental & Sales / Foto's Eric Bol www.raceflash.nl
 


     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0e5897
Onthoud mijn gegevens!