Collé Rental & Sales: “Opnieuw BRL-V6 in actie tijdens het ADAC Truck Grand Prix Festival op het circuit Nürburgring (D)”Sittard, 10 juli 2008 -  Op 12 en 13 juli a.s. zullen de BRL-series opnieuw (In 2006 reden ze ook al mee tijdens dit evenement) onderdeel zijn van het Truck Grand Prix Festival op het circuit van de Nürburgring. Dat weekend wordt wedstrijd vijf en zes van de strijd om het Kampioenschap bij de BRL-series verreden. Het Kampioenschap 2008 staat nog helemaal open en Donald Molenaar, Sandor van Es, Donny Crevels, Jacky van der Ende, Nelson van der Pol, en Christiaan Frankenhout zullen alles uit de kast halen om op het Circuit van de Nürburgring goede zaken te gaan doen.Maar ook de nieuwkomers dit jaar Kevin Leest, Henry Zumbrink, Phil Bastiaans, Jim van der Ende en Jos Menten zullen alles uit de kast hallen om hoge ogen te gaan gooien in het BRL klassement.

Collé Racing
Frans Collé teammanager van Collé Rental & Sales BRL Racing Team uit Sittard: “Dat betekent heus niet dat de rest van het veld op zijn lauweren zal rusten. Integendeel, het zijn allemaal coureurs die zich niet zomaar laten passeren en er alles aan zullen doen om zo hoog mogelijk te scoren. 

Bovendien zal het mij niet verbazen als een van deze coureurs opeens op het podium te vinden is. Maar natuurlijk hoop ik dat dit een van onze eigen 4 coureurs Donald Molenaar, Sander van Es, Kevin Leest of Tom Koop zijn. Dit deelnemersveld kent ook alleen maar sterke namen. Het publiek dat komt kijken naar de BRL races zal dan zeker gaan meemaken dat deze mannen autosport van de bovenste plank laten zien.”

BRL-V6 bolide
Regelmatig vragen nieuwe autosport fans in de Collé Rental & Sales paddock, wat is een BRL-V6!’
De BRL-V6 is een achterwiel aangedreven zgn. silhouet raceauto met spaceframe en daarover de body van de Ford Mondeo. Deze raceauto weegt slechts 925 kg en brengt 325 pk op het asfalt. Door de hoge Hoosier banden heeft de BRL-V6 een Nascar achtige uitstraling en geeft de uit de Ford Mustang afkomstige 4,0 liter V6-motor een prachtige sound.


Femke Terpstra


Marcel Peters

BRL-Light
Ook bij de BRL-Light is de spanning weer gegarandeerd. In 2007 heeft de achterwiel aangedreven BRL-Light een nieuwe Ford Focus body gekregen en ziet er erg spectaculair uit. De 225 pk sterke 2,3 liter Ford Duratec motor is in een spaceframe gebouwd en weegt 825 kg. “Onze BRL-Light coureur Tom Koop zal proberen om weer hoog te gaan eindigen en misschien zit er nu wel een podium plaats in”, aldus Frans Collé.


Tom Koop
 
ADAC Truck GP Festival
Uiteraard is er naast de BRL veel meer te zien en te beleven zoals de naam ADAC Truck GP Festival al aangeeft. Zo zullen er naast de races in de Trucks en de BRL ook de STT (Spezial Tourenwagen Trophy) aan de start verschijnen. Ook zijn er weer de traditionele Truckers parade en zal er in de Paddock vele Trucks staan die strijden om de titel mooiste truck.

LIVE MUZIEK
Uiteraard ontbreekt de ‘live’ muziek hier niet. Zo zullen bekende nationale en internationale artiesten en bands optreden op diverse podiums op en langs het circuit.Vrijdag 11 juli “CLASSIC COUNTRY NIGHT” met optredens van: Hillbilly Deluxe, Dagmar Lay D., Michael Lonstar en Tom Astor.
Zaterdag 12 juli “ROCKIN´ COUNTRY NIGHT” met optredens van: Miss Behavin, Suzie Candell, The Twang en Boss Hoss.
Voor het volledige muziek programma zie www.truck-grand-prix.de .

BRL paddock
Collé Rental & Sales BRL Racing Team zal weer groots gaan uitpakken met onder anderen de nieuwe autohoogwerkers (WUMAG en MULTITEL) en aanhanghoogwerkers (DENKALIFT). Klik hier voor de promo nieuwsbrief. Ook de bekende Collé Rental & Sales gators, mini-motors en scooters zullen zeker niet ontbreken dit weekend.Bezoek www.colle-sittard.nl voor alle producten, diensten en overige informatie.


Tijdschema ‘Benelux Racing League’ –  ADAC Truck GP weekend Nürburgring (D)

Zaterdag 12 juli:
09.30 - 10.00 Kwalificatie
15.30 - 16.05 Race 1 - 30 min.

Zondag 13 juli:
09.05 - 09.20 Warm Up
14.15 - 14.50 race 2 - 30 min.

Klik hier voor het complete tijdschema.

Toegangskaarten zijn te bestellen via Tickets Truck GP Nürburgring. Klik hier!

Binnenkort meer informatie op onze website www.colleracing.nl

© Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team / Marcel Bol, Raceflash.nl
     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f91cd9
Onthoud mijn gegevens!