Collé Rental & Sales: “Geen podium-plaatsen voor het Collé Racing Team tijdens de 2e race op het circuit Nürburgring (D)”Nürburg, 13 juli 2008 - De tweede race werd gereden in een zonnige setting. Het was een onvoorspelbare race, met helaas bracht deze race geen podiumplaatsen voor het Collé Rental & Sales BRL Racing Team.

BRL V6, Race 2 – Int. Truck GrandPrix, Nürburg, 12 juli 2008
Donald Molenaar vertrok wederom vanaf Pole Position en is tijdens het eerste deel van de race flink in gevecht geweest met Donny Crevels. Halverwege de race kwam hij helaas in de problemen.Donald viel terug tot positie 4 en moest enkele rondes voor het einde, zijn auto aan de zijlijn laten staan.
Donny Crevels kon zo de Pole Position overnemen van Donald Molenaar. Ook voor hem was het nog een dobber om zijn Haegens BRL V6 als 1e langs start en finish te laten passeren. Ondanks pogingen van de andere coureurs heeft hij de deur gesloten kunnen houden en is er met de 1e plaats vandoor weten te gaan.

Sandor van Es vertrok vanaf de zevende positie en probeerde net als gisteren door te stomen naar het voorveld. Dit lukte hem helaas niet direct bij de start, maar gedurende de race wist hij zich steeds verder naar voren te werken. Sandor probeerde verwoed om een podiumplek te bereiken, maar is  uiteindelijk op de 4e plaats gestrand.

Kevin Leest startte vanaf zijn welverdiende 13e plek die hij gisteren wist te behalen. Na een flinke startstrijd ging Kevin meteen vol in de aanval en wist zich de top 10 binnen te rijden. Kevin kwam tijdens deze strijd in het gedrang en na een touché, liep het bodywork van zijn Collé Rental & Sales BRL V6 wat schade op. Dit resulteerde uiteindelijk in een klapband.

Phill Bastiaans (Linder Racing – Kanters) die gisteren een 6e plek wist te bereiken, moest naar een mooie strijd met Dick Freebird zijn welverdiende  plek afstaan en kwam uiteindelijke op een 10e plek uit.

Jos Menten (Kuijpers Racing) is gestart vanaf de 16e plaats en wist na de start direct goed weg te komen en na een zeer geslaagde aanval wist hij op de 5e plaats te finishen. Barry Maessen startte vanaf de 9e plaats en inhaken op zijn voorgangers, waardoor hij 2 plaatsen wist te winnen en als 7e wist te eindigen.

Uitslag Race 2 BRL-V6, Int. Truck GrandPrix, Nürburg, 12 juli 2008:
1 Donny Crevels
2 Nelson van der Pol
3 Jacky van der Ende
4 Sandor van Es
5 Jos Menten
7 Barry Maessen
10 Phill Bastiaans
15 Donald Molenaar
20 Kevin Leest

BRL Light, Race 2 – Int. Truck GrandPrix, Nürburg, 12 juli 2008
Tom Koop vertrok als 7e. Hij heeft nog een leuke strijd uitgevochten met Dick van der Donk (Kuijpers Racing) Deze strijd heeft enkele rondes aangehouden. Tom Koop mocht zich gelukkig prijzen met een 5e plaats.
Dick van der Donk (Kuijpers Racing) heeft Tom Koop toch achter zich weten te houden en is gefinisht op de 4e plaats.

Femke Terpstra (PP Mechanic’s), rijdende in de BRL Light van Active Personeelsdiensten mede gesponsord door Collé Rental & Sales, wist na de strijd van gisteren vanaf een 11e plek te starten. Ze wist zich staande te houden en wist zo enkele punten binnen te slepen. Femke eindigde op een welverdiende 7e plek.

Marcel Peters, rijdende voor het PP Mechanic’s Team mede gesponsord door Collé Rental & Sales, startte vanaf plek 2 en heeft na flink wat touwtrekken met Niels Hartvelt en Michel Schaap toch een podiumplek weten te bemachtingen en eindigde als 3e.

Uitslag Race 1 BRL-Light, Int. Truck GrandPrix, Nürburg, 12 juli 2008:
1 Michel Schaap
2 Niels Hartvelt
3 Marcel Peters
4 Dick van der Donk
5 Tom Koop
7 Femke Terpstra

De volgende wedstrijd van de Benelux Racing League zal verreden worden tijdens het “Masters of Formula 3” weekend op het circuit van Zolder, 9 & 10 augustus aanstaande.

Meer informatie hierover volgt binnenkort.
     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
47ff3d
Onthoud mijn gegevens!