Collé Rental & Sales: ‘Gaat Collé Racing opnieuw voor sensatie zorgen tijdens de SLAM!FM Finaleraces op Assen 24 en 25 oktober ?’Komend weekend staat traditiegetrouw de SLAM!FM Finaleraces op het programma van de Benelux Racing League die plaatsvinden op het TT Circuit van Assen op zaterdag 24 en zondag 25 oktober. Dit geldt ook voor de Dutch Supercar Challenge en de Dunlop Sportmaxx Endurance Cup.Spanning tot de laatste ronde
Tijdens deze laatste race voor dit seizoen van de Benelux Racing League zal de ontknoping in het kampioenschap plaatsvinden. Zowel in de BRL-V6 als BRL-Light zijn onderlinge verschillen in de kop minimaal waardoor nog diverse top coureurs kans maken op de befaamde BRL kampioenstitel. De BRL staat immers garant voor het nodige deur aan deur racen waarbij licht contact niet geschuwd wordt onderling. Niet voor niets is deze klasse een ware publiekstrekker waarbij menig racefan van de banken komt.‘Knallen en gas geven’ en punten binnen halen !
Donald Molenaar: “Mijn uitgangspositie voor komend weekend is goed. Ik sta nog eerste in het tussenklassement met 30 punten voorsprong op Donny Crevels. Maar het blijft een mechanische sport. Neem maar als voorbeeld race 1 tijdens de finaleraces op Zandvoort waar ik mijn BRL-V6 al rollend in de warm-up ronde in de pits moest zetten en hierdoor geen punten kon binnen halen. Jammer maar ook dit hoort erbij. Hopelijk verloopt het dit weekend beter. De monteurs hebben weer hard gewerkt om de Collé Rental & Sales BRL-V6 race bolides weer op en top aan de start te laten verschijnen. Ik zal er weer 100% voor gaan en hopelijk lukt het me om mijn kampioenstitel opnieuw binnen te halen voor het Collé Rental & Sales BRL Racing Team.”“Never change a winning team” waren de bekende woorden van Frans Collé van Collé Rental & Sales. “Ja, hier sta ik nog steeds achter. De kaarten zijn zeker nog niet geschud en de strijd tussen de vele topcoureurs in de beide raceklasses maakt nog alles mogelijk. Uiteraard hoop ik op een vervolg van 2008. Dat zou mooi zijn, maar wat Donald Molenaar ook al vertelde, het is een mechanische sport wat een belangrijke factor is en blijft”, aldus Frans Collé.Ook Sandor van Es, die derde staat in het tussenklassement, zal proberen om vele belangrijke punten binnen te halen om zodoende aansluiting te krijgen op de nummer 2.
“Ja, ik sta nu 18 punten achter Donny Crevels die tweede staat in het tussenklassement. Het zal spannend worden dit weekend !”, aldus Sandor van Es. Wie zal er uitgeroepen worden tot de kampioen van de Benelux Racing League V6 seizoen 2009 ? Wie zullen er op de tweede en derde plek eindigen ? Dit weekend zullen we het te weten komen !Tussenklassement BRL-V6:
1 Donald Molenaar, 184 punten
2 Donny Crevels, 154 punten
3 Sandor van Es, 136 puntenGaat Tom Koop opnieuw vlammen in de BRL-Light op zijn thuiscircuit….
Collé Rental & Sales / Toro BRL-Light coureur Tom Koop zal op zijn thuiscircuit, het TT circuit van Assen, zeker voor het nodige vuurwerk gaan zorgen. “Tijdens mijn verreden races zowel op het Belgische Circuit Zolder als op Circuit Park Zandvoort heb ik vele punten kunnen binnenhalen. Gezien ik maar enkele races heb gereden heb ik me keurig weten te profileren in het tussenklassement. Op mijn thuiscircuit zal ik proberen om nog meer punten binnen te halen natuurlijk om zodoende hoog te eindigen in het BRL klassement”, aldus de zelfverzekerde Tom Koop.BRL-Light - ‘Van de Pas Racing / Collé Rental & Sales’
Voor Marcel Peters (Van der Pas Racing / Collé Rental & Sales), die nu tweede staat in het in het tussenklassement van de BRL-Light, zal het eveneens spannend worden dit weekend. Hij zal alles op alles zetten om de snelle Chris Maliepaard voor te blijven. “Het onderlinge verschil tussen mij en Chris zijn maar 5 punten. Ik moet gewoon voor Chris eindigen in beide races om kans te maken op de befaamde kampioensbeker. Het zou mooi zijn voor mij en het gehele team (Van der Pas Racing / Collé Rental & Sales). We hebben het gehele seizoen hard gewerkt aan de auto en ik heb zelfs nog enige tijd het tussenklassement in het BRL-Light kampioenschap aangevoerd. Maar er kan nog van alles gebeuren. De overige coureurs zullen het zeker niet makkelijk voor me gaan maken”, aldus Marcel Peters.

Teammaat Eric van den Munckhof, eveneens uitkomend voor ‘Van de Pas Racing’, zal zeker opnieuw van zich laten spreken. Na diverse behaalde podiumplaatsen staat hij op een keurige 3de plaats. Wie zal de kampioen worden van de BRL Light seizoen 2009 ? En wie zullen er op de tweede en derde plaats eindigen ? Dit weekend zal de finale strijd gestreden worden.

Tussenklassement BRL-Light:
1 Chris Maliepaard, 190 punten
2 Marcel Peters, 185 punten
3 Erik van den Munckhof, 145 punten
4 Danny Bleek, 128 punten

Tijdschema BRL ‘Finaleraces’ Circuit Park Zandvoort (NL)
Zaterdag 24 oktober
10:00 - 10:30  Benelux Racing League  Free Practice
14:30 - 14:50 Benelux Racing League Qualifying
Zondag 25 oktober
11:55 - 12:25 Benelux Racing League Race 1, 12 laps (max. 30 min.)
16:35 - 17:05 Benelux Racing League Race 2, 12 laps (max. 30 min.)

Het volledige programma is te downloaden op www.tt-assen.com , www.supercarchallenge.nl  en op www.brl-v6.com

Het laatste nieuws over het Collé Rental & Sales BRL Racing Team is te vinden op de vernieuwde website www.colleracing.nl. Meld je via onze website www.colleracing.nl aan voor onze Collé Racing nieuwsbrief en blijf zo als eerste op de hoogte over Collé Rental & Sales BRL Racing Team nieuws.

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team

          

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7b18c2
Onthoud mijn gegevens!