Collé Rental & Sales: ‘Felle acties op bloedhete Assen tijdens race 1 in de BRL en opnieuw podium plaats voor Collé Racing’Assen (NL) - DPP Formido Midzomerraces – race 1


BRL-V6
Wie had dit kunnen verwachten. Onder zeer warme omstandigheden werd er fel gestreden om iedere meter in de Benelux Racing League. De coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team, Donald Molenaar en Sandor van Es, hadden een goede start. Donald Molenaar die van plaats 2 vertrok kreeg snel aansluiting met de poleman Donny Crevels.Beiden coureurs reden direct al een klein voorsprong op Marc Goossens en Sandor van Es. Sandor van Es ging al vrij snel de Belg ‘Goos’ Marc Goossens voorbij. Marc Goossens liet het hierbij niet zitten en beiden reden ze slipstreamend over het circuit en was het vaak stuivertje wisselen tussen beiden coureurs.Verder in race waren er de diverse akkefietjes tussen zowel de BRL-V6 als de BRL-Light coureurs. Slachtoffer nummer 1 was de Limburgse Phil ‘flipper’ Bastiaans. Hij moest na 4 ronden de strijd staken. Ook Jacky van der Ende en Nelson van der Pol waren in een felle strijd gewikkeld en werden hier en dan de nodige tikken uit gedeeld. Tijdens de laatste 2 ronden moest Sandor van Es het rustiger aan gaan doen gezien hij maar op vijf cilinders reed en kon Marc Goossens voorbij gaan naar plek 3.

Tussen Donny Crevels en Donald Molenaar werd er nog zeer spannend gezien Donny in aanraking kwam met de eerste BRL-Light bolides die op een ronden werden gezet. Tot de laatste ronden zat Donald Molenaar direct achter Donny Crevels. Een al of niets poging om Donny Crevels voorbij te gaan was net te laat waardoor Donny Crevels als eerste over de streep kwam gevolgd op 0.991 seconde Donald Molenaar.
Door het nodige duw en trekwerk in de BRL-V6 als BRL-Light was er tot op heden nog geen definitieve uitslag bekend gezien diverse coureurs bij de wedstrijdleiding moesten verschijnen.

BRL-Light
Ook hier was het nodige vuurwerk te zien. Links en rechts op het circuit werd er fel gestreden om iedere positie. Marcel Peters (van der Pas Racing / Collé Rental & Sales) en teammaat Eric van den Munckhof waren voor in het veld te vinden.Beiden coureurs reden hard naar de kopman Chris Maliepaard. Gezien Chris Maliepaard al een grote voorsprong had opgebouwd moetsen Marcel Peters en Eric van den Munckhof onderling gaan beslissen wie nummer 2 of 3 ging worden. Marcel Peters Peters was de gelukkige maar desondanks was er vreugde in het team van der Pas Racing / Collé Rental & Sales, gezien Eric van de Munckhof plek 3 veiligstelde en dus beiden op het podium mochten staan.

12:25 uur: Uitslag race 1 BRL-V6 – Assen DPP 4 juli 2009 (o.v.b.)
1. Donny Crevels
2. Donald Molenaar, + 0.991
3. Marc Goossens, + 15.567
4. Sandor van Es, + 18.473
5. Denis Retera, + 23.454

12:25 uur: Uitslag race 1 BRL-Light – Assen DPP 4 juli 2009 (o.v.b.)
1. Chris Maliepaard
2. Marcel Peters, + 9.318
3. Eric van den Munckhof, + 9.617
4. Danny Bleek, + 19.641
5. Leo Kusters, + 22.284

Race 2 zal verreden worden om 18.15 uur waarbij het Collé Rental & Sales alle racefans opnieuw van harte welkom heet op zondag 5 juli.

Bron: Media Collé Rental & Sales www.colleracing.nl

  


 


     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2ed764
Onthoud mijn gegevens!