Collé Rental & Sales: ‘Donald Molenaar wint titel BRL-V6 Champion 2008’Zandvoort, 26 oktober 2008 - Hedenmiddag was het dan tijd voor de tweede race van het Benelux Racing League Championship seizoen 2008 tijdens de Formido Finale Races op het Circuit Park Zandvoort. Tijdens deze race moest er zelfs nog even een safety car aan te pas komen.BRL-V6

Donald Molenaar vertrok deze race vanaf de tweede positie. Donald kende een vlotte start en wist zijn positie achter Sandor van Es op de tweede positie in te nemen. Gedurende de race maakte Donald nog een enkel uitstapje naast de baan welke hij redelijk vlot wist te herstellen. Als gevolg hiervan finishte Donald op een dertiende plaats.
Donald Molenaar mag zich vanaf vandaag ‘BRL-V6 Champion of the year 2008’ noemen.

Teamgenoot Sandor van Es, vertrok vanaf Pole Position. Sandor was direct snel weg bij de start met teamgenoot Donald kort achter zich. Sandor was in staat om het tempo aan te geven op het nog steeds natte circuit van Zandvoort. Hij gaf zijn Collé Rental & Sales BRL V6 flink de sporen en wist zonder al teveel moeite op de finish af te stevenen. Sandor van Es sloot zijn Finale raceweekend af met een plaats op de bovenste trede van het podium.
Sandor van Es noteren we op de tweede positie in het eindklassement van seizoen 2008.

  

Onze jongste coureur van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team, Kevin Leest, vertrok vanaf de vijftiende plaats. Kevin had gedurende deze tweede race last van slecht zicht als gevolg van de vallende regen. Dit maakt het zicht bijzonder lastig als je een rijder voor je hebt. Het was goed opletten voor onze jongste coureur aangezien de BRL Lights, die onder deze regenachtige omstandigheden sneller zijn, zich ook aandienden in de achterhoede van de BRL V6. Kevin kwam als veertiende langs de zwart/wit geblokte vlag. Kevin Leest eindigde hiermee op een vijftiende positie van het eindklassement BRL-V6.

Uitslag Race 2 BRL-V6, Formido Finale Races, 26 oktober 2008:
1 Sandor van Es
2 Christiaan Frankenhout
3 Ferdinand Kool
4 Barry Maessen
5 Dick Freebird
13 Donald Molenaar
14 Kevin Leest

  

Eindklassement BRL V6 - 2008:
1 Donald Molenaar, 230 punten
2 Sandor van Es, 219 punten
3 Donny Crevels, 187 punten
4 Nelson van der Pol, 171 punten
5 Christiaan Frankenhout, 121 punten
15 Kevin Leest, 33 punten

BRL-Light
Voor de deelnemers van de BRL-Light klasse was het eveneens spannend te noemen wie er met de podiumplaatsen aan de haal zou gaan.
Er waren enkele uitvallers in de Light serie van de Benelux Racing League.
Ook diverse schuivers zorgden voor spectaculaire momenten voor het aanwezige publiek om naar te kijken. 
Collé Rental & Sales coureur Tom Koop vertrok vanaf de vijfde positie en wist zich goed door de eerste bocht heen te rijden. Tom reed deze race goed vededigend, maar moest toch een enkel plaatsje gewonnen geven en finishte op de zevende plaats. Voor het eindklassement betekent dit dat Tom Koop de top 10 van de BRL Light afsluit door de tiende positie in te nemen.

De mede door Collé Rental & Sales gesponsorde vrouwelijke BRL-Light coureur Femke Terpstra (PP Mechanics), vertrok deze tweede race vanaf de negende positie. Desondanks de schuivers die er voor haar plaatsvonden heeft Femke een goede prestatie neer weten te zetten door op de negende positie te finishen. Femke Terpstra eindigt hiermee in de top 10 van het eindklassement van de BRL Light; een nette zevende positie.

  
Uitslag Race 1 BRL-Light, Formido Finale Races, 26 oktober 2008:

1 René Zwikker
2 Marijn van Kalmthout
3 Michel Schaap
4 Niels Hartvelt
5 Tom Koop
9 Femke Terpstra

Eindklassement BRL Light - 2008:
1 Marijn van Kalmthout, 190 punten
2 Niels Hartvelt, 162 punten
3 Eric van de Munckhof, 150 punten
4 Dick van der Donk, 116 punten
5 René Zwikker, 115 punten
7 Femke Terpstra, 106 punten
10 Tom Koop, 90 punten

Donald Molenaar mag zich vanaf vandaag de ‘Champion BRL V6’ van seizoen 2008 noemen en is natuurlijk meer dan tevreden met het behalen van deze overwinning ! Sandor van Es zien we op een prachtige tweede plaats in het eindklassement. Wederom een ‘1-2tje’ voor het Collé Rental & Sales BRL Racing Team !!!

Langs deze weg de felicitaties voor Donald Molenaar met het behalen van deze titel van het gehele Collé Rental & Sales BRL Racing Team !! “Donald; proficiat !!”

Bron: Media PR Collé Rental & Sales BRL Racing Team
© Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7fbbbe
Onthoud mijn gegevens!