Collé Rental & Sales: Donald Molenaar wint race 1 voor zijn teamgenoot Sandor van Es die een 3de plaats noteerde in de BRL-V6.Zolder, 13 september 2009

Donald Molenaar van pole tot overwinning race 1
De coureurs van de BRL moesten al vroeg beginnen aan hun race 1 op de zondagmorgen tijdens het Truck Grand Prix weekend te Zolder (B).
De beiden Collé Rental & Sales coureurs Donald Molenaar en Sandor van Es hadden goede vooruitzichten gezien beiden van rij 1 vertrokken.Tijdens de briefing door de BRL organisatie werd aan alle coureurs nog eens mede gedeeld dat ze de chicane rustig dienen te nemen en er geen vlieg en stuntwerk moesten maken gezien de vliegende bolides tijdens de kwalificatie en mede dat er (mocht er schade zijn) weinig tijd is tussen race 1 en race 2.Ook werden de coureurs Nelson van de Pol en Donny Crevels verteld dat ze hun 30 seconde penalty vanuit de pits moesten vertrekken nadat de laatste BRL-Light de startlijn had gepasseerd. Dit werd zo besloten door de wedstrijdleiding.

Super start
De start van Donald was super en ging als eerste door de bocht. Sandor van Es had een mindere start en moest de BRL-V6 coureurs Dennis Retera, Jacky van der Ende en Marc Goossens voorbij laten gaan. In de kop was een mooi gevecht gaande. Helaas moest Marc Goossens de pits gaan bezoeken vanwege een loshangende motorkap. Hierdoor kon Sandor van Es doorschuiven naar plaats 4.Maar dit duurde niet voor lang. Jacky van der Ende verremde zich waardoor Sandor van Es door kon steken naar plaats 3. Dit bleef zo tot de finishlijn en pakte Donald Molenaar weer de volle punten voor het tussenklassement in de BRL-V6.

Uitslag race 1 BRL-V6 ‘Truck GrandPrix’ zondag 13 september.
1. Donald Molenaar
2. Dennis Retera
3. Sandor van Es
4. Henry Zumbrink
5. Peter Gerhards

BRL-Light
Tom Koop was super in vorm met zijn Collé Rental & Sales / Toro BRL-Light  tijdens dit Truck Grand Prix-weekend in Zolder. “ en derde plaats zat er net niet in maar een podium plaats op Zandvoort en Assen moet er wel in zitten.” Aldus Tom Koop

Marcel Peters (Van der Pas Racing / Collé Rental & Sales) had goede vooruitzichten voor race alsmede zijn teammaat Eric van den Munckhof, eveneens uitkomend voor ‘Van de Pas Racing’.  Helaas pakte dit anders uit en moest Marcel Peters. Door wat schade / problemen aan zijn BRL-Light kwam hij niet verder dan plaats 7. “Jammer ik lag op een goede 2de plaats en kon aansluiting maken met Chris Maliepaard.” Aldus Marcel Peters.

Voor zijn teammaat Eric van den Munckhof verliep alles perfect. Hij kon de derde plaats veiligstellen en kwam op het podium.

Uitslag race 1 BRL-Light ‘Truck GrandPrix’ zonrdag 13 september.
1. Chris Maliepaard
2. Danny Bleek
3. Eric van den Munckhof
4. Tom Koop
5. Christian Dijkhoff
7. Marcel Peters

De volledige uitslag zjn te vinden op onze website www.colleracing.nl


Tijdschema Benelux Racing League ‘Truck GrandPrix’
Zondag 13 september

12.45 - 13:15 Benelux Racing League Race 2 (25'+1L)

Het volledige programma is ook te downloaden op www.circuit-zolder.be.

Het laatste nieuws over het Collé Rental & Sales BRL Racing Team is te vinden op de vernieuwde website www.colleracing.nl.

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team
          

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ec7966
Onthoud mijn gegevens!