Collé Rental & Sales: “Donald Molenaar wint race 1 - ADAC Truck Grand Prix Festival op het circuit Nürburgring (D)”Nürburg, 12 juli 2008 - Het was een flinke strijd in de eerste race van het Truck GrandPrix weekend op het circuit Nürburgring. Mede door het wisselvallige weer was de baan op verschillende plaatsen nog nat wat de nodige spectaculaire acties met zich mee bracht. Dit maakte het zowel voor coureurs als voor de vele tienduizenden bezoekers tot een waar spektakel.BRL V6, Race 1 – Int. Truck GrandPrix, Nürburg, 12 juli 2008
Donald Molenaar was vertrokken vanaf de Pole Position en kende een goede start. Al na een aantal rondes afgelegd te hebben, voerde Donald Molenaar de leiding aan en was er geen directe dreiging van een andere coureur die hem de eerste podiumplaats af wilde nemen. Donald heeft, net als alle andere deelnemers van de Benelux Racing League hard moeten werken om zijn Collé Rental & Sales BRL V6 in goede banen te houden. Donald Molenaar passeerde als eerste de zwart/wit geblokte vlag en ging er met positie 1 vandoor !
Sandor van Es vertrok vanaf de vierde positie en kende een hele mooie start.Direct na het uitkomen van de eerste bocht had Sandor van Es zijn vierde positie al achter zich gelaten en haakte aan bij Donald Molenaar.

Sandor van Es verloor de grip met het Duitse asfalt en spinde even later als gevolg van een natte baan. Sandor van Es corrigeerde zijn Collé Rental & Sales BRL V6 op mooie wijze en vervolgde zijn weg. Helaas moest hij een aantal posities inleveren. Maar Sandor staakte de strijd niet; Sandor heeft zich ronde na ronde laten gelden en is uiteindelijk op een zevende positie uitgekomen.Onze jongste Collé Rental & Sales BRL V6 coureur Kevin Leest vertrok vanaf de zeventiende positie. Maar, zoals al eerder gemeld, heeft Kevin Leest zich een weg naar voren weten te vechten en gevonden. Het was een hele opgave maar Kevin heeft laten zien wat hij kan ! Kevin is gefinisht op een dertiende plaats. Kevin Leest is vastbesloten zijn trend morgen verder door te zetten om zo de top 10 binnen te rijden.

Phil Bastiaans (Linder Racing – Kanters) vertrok deze eerste race vanaf de tiende positie. Phil Bastiaans haakte direct na de start aan bij zijn voorgangers Henry Zumbrink en Ricardo van der Ende. Phil Bastiaans heeft zich gedurende de race in diverse “gevechten” gemengd om enkele posities te bemachtigen. Dit heeft ronde na ronde geduurd, waardoor Phil een enerverende race heeft gehad. Phil Bastiaans is afgevlagd op een zesde positie. “Dit smaakt naar meer, morgen zal ik alles proberen op bij de top 3 te kunnen finishen”, aldus Phil Bastiaans.

Donny Crevels (Peel Racing Team) kon met zijn mede door Haegens gesponsorde BRL V6 goed aansluiting vinden met de kop van het deelnemersveld. Na een start waarbij Sandor van Es voorbij kwam, kon Donny toch in de voetsporen van Donald Molenaar blijven rijden. Donny Crevels is langs start/finish gekomen op de derde plaats.

Jos Menten (Kuijpers Racing) volgde na de start Sandor van Es en probeerde enkele posities “in te pikken”.

 
Dit heeft Jos Menten keurig volgehouden totdat ook hij ongeveer halverwege de race de natte stukken van de baan tegenkwam. Jos Menten spinde; kon zijn weg wel vervolgen, maar door deze actie verloor hij belangrijke posities. Jos Menten is gefinisht op de zestiende plaats.

Uitslag Race 1 BRL-V6, Int. Truck GrandPrix, Nürburg, 12 juli 2008:
1 Donald Molenaar
2 Nelson van der Pol
3 Donny Crevels
4 Ricardo van der Ende
5 Ferdinand Kool
6 Phil Bastiaans
7 Sandor van Es
13 Kevin Leest

BRL Light, Race 1 – Int. Truck GrandPrix, Nürburg, 12 juli 2008
Natuurlijk hadden de coureurs in de BRL Light serie ook hinder van de natte baan. Tom Koop vertrok als elfde BRL Light deelnemer. Na de start was Tom Koop goed weg en vond aansluiting bij zijn voorganger. Tom Koop heeft de deur netjes dicht gehouden voor de achter hem volgende Dick van der Donk (Kuijpers Racing Team) in de Kuijpers BRL Light. Als zevende is Tom Koop over de finish gekomen.

Femke Terpstra (PP Mechanic’s), rijdende in de BRL Light van Active Personeelsdiensten mede gesponsord door Collé Rental & Sales, kwam na de start in het achterveld van de BRL Lights terecht. Femke Terpstra heeft haar race uitgereden en is op de elfde positie gefinisht.

Marcel Peters, rijdende voor het PP Mechanic’s Team mede gesponsord door Collé Rental & Sales, zagen we starten vanaf de eerste positie. Kort hierna kondigde Michel Schaap zich aan bij Marcel Peters en werd het een strijd die tot de finish heeft geduurd. Marcel Peters moest zijn pole position overdragen aan Michel Schaap en boekte succes op een tweede plaats deze race.


 
Uitslag Race 1 BRL-Light, Int. Truck GrandPrix, Nürburg, 12 juli 2008:
1 Michel Schaap
2 Marcel Peters
3 Niels Hartvelt
4 Frank Gielens
5 Eric van den Munckhof
6 Dick van der Donk
7 Tom Koop
11 Femke Terpstra

© Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team
     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f5fe7f
Onthoud mijn gegevens!