Collé Rental & Sales: ‘Donald Molenaar weet tweede positie te bemachtigen’Sittard, 26 april 2009 - Vandaag was dan het moment aangebroken dat de eerste race verreden werd van het Belgian Race Kick-Off evenement op het circuit van Zolder.
In de ochtenduren van deze zondag 26 april was het de beurt aan de Benelux Racing League om de baan te betreden. Deze race bracht, zoals beloofd, veel spanning en sensatie met zich mee ! De heren van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team hebben hard gestreden om bovenaan te geraken tijdens deze eerste race van het seizoen.

BRL V6
Donald Molenaar startte zijn race vanaf de tweede positie en kon na een snelle start aansluiting vinden bij zijn voorganger Marc Goossens. Ronde na ronde probeerde Donald Molenaar eruit te halen wat erin zat. Donald Molenaar en Marc Goossens gingen zowat gelijk op. Even leek het erop dat Donald Molenaar zijn Collé Rental & Sales BRL V6 voorbij Marc Goossens kon positioneren, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een prachtige tweede positie.‘Het was leuk om te strijden met Marc Goossens voor me. Onze rondetijden zaten niet ver van elkaar af, maar toch net te veel om Marc voorbij te kunnen komen. Het was een leuke strijd en natuurlijk ben ik blij met mijn tweede plaats !’.

Teamgenoot Sandor van Es vertrok vanaf de derde positie en zette direct na de start de aanval in. Sandor van Es moest ongelukkigerwijs wel enkele plaatsen afstaan gedurende zijn eerste race. Tegen het einde van de race herstelde Sandor van Es zijn uitstapje langs de baan, voor het opkomen van het rechtse stuk, nog keurig netjes en hoefde hiervoor geen extra plaatsje in te leveren. Sandor van Es: ‘De auto voelde niet helemaal lekker aan tijdens deze race; ik moest hard werken om het tempo erin te kunnen houden. Ik heb hierdoor wel enkele plaatsen moeten afstaan. Maar ik ben uiteindelijk als negende over de finish gekomen’.Uitslag Race 1 BRL-V6, Belgian Race Kick-Off, 26 april 2009:
1 Marc Goossens
2 Donald Molenaar
3 Nelson van der Pol
4 Donny Crevels
5 Phil Bastiaans
9 Sandor van Es

BRL Light
In het BRL Light deelnemersveld zien we dat de strijd er zeker niet minder om is. Tijdens deze eerste race werd er al vlug na de start gezorgd voor leuke en spannende inhaalacties. Marcel Peters (V/d Pas Racing) vertrok vanaf de derde positie in zijn mede door Collé Rental & Sales gesponsorde BRL Light. In de kop van het deelnemersveld was het hard werken om vooraan te blijven. Marcel Peters werd in deze race gepasseerd door enkele achterliggers van hem. Marcel Peters heeft getracht het gat dicht te rijden en slaagde erin om als vijfde deelnemer de finish te passeren.

Femke Terpstra, rijdend in de mede door Collé Rental & Sales gesponsorde BRL Light van V/D Pas Racing - Active Personeelsdiensten, zagen we in Race 1 vanaf positie tien starten. Femke Terpstra kende een vlotte start en bond de strijd aan met haar voorganger. Deze strijd bleek echter succesvol voor haar uit te pakken; Femke Terpstra finishte op een zesde positie. Dit betekent dat Femke Terpstra in Race 2 vanaf Pole Position mag starten volgens de ‘Reversed Grid’ opstelling zoals deze dit seizoen is ingevoerd.

Uitslag Race 1 BRL-Light, Belgian Race Kick-Off, 26 april 2009:
1 Marijn van Kalmthout
2 René Zwikker
3 Eric van den Munckhof
4 Frank Gielens
5 Marcel Peters
6 Femke Terpstra

Het Collé Rental & Sales BRL Racing Team heet iedereen van harte welkom in de BRL paddock.  Meer nieuws en informatie over het Collé Rental & Sales BRL Racing Team is te vinden op de officiële website www.colleracing.nl.
Maar breng ook eens bezoek aan: www.colle-sittard.nl

Bron: Media Colle Rental & Sales BRL Racing Team

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e3b7df
Onthoud mijn gegevens!