Collé Rental & Sales: Donald Molenaar stelt kampioenschapstitel veilig, Sandor van Es pakt de eerste plaatsDonald Molenaar trekt kampioenschapstitel naar zich toe, Sandor van Es finisht als eerste…
Na de succesvolle kwalificaties van gisteren was even voor de middag het tijdstip aangebroken voor de coureurs van de Benelux Racing League om hun eerste race van dit weekend te rijden. De startposities van de eerste drie BRL V6-coureurs waren eveneens dezelfde posities aan de finish. Sandor van Es slaagde er goed in om zijn startpositie te behouden en finishte als eerste. Donald Molenaar vertrok vanaf de derde plaats en slaagde erin om de titel BRL V6 Champion of the year 2009 alvast op zijn naam te zetten !De start van Race 1 verliep goed voor Sandor van Es. Hij was vlug weg en kon het hele deelnemersveld achter zich houden. “Een goed begin is het halve werk zeggen ze. Dat gold deze race in ieder geval wel voor mij. Ik kon de deur netjes gesloten houden en ik slaagde er zelfs in om nog een klein gaatje te slaan tussen mij en de snelle Belg Marc Goossens. Ik heb een goede race kunnen rijden en wist zelfs nog de snelste ronde op mijn naam te zetten”, aldus Sandor van Es. Sandor van Es ging er met de beker voor de welverdiende  eerste podiumplaats vandoor.

Teamgenoot Donald Molenaar vertrok deze race vanaf de derde plaats. “M’n start was goed, ik kon snel meegaan in de kop van het veld. Direct in de eerste bochten was het even spannend wie de tweede positie kon innemen. Ik heb mijn derde positie weten te verdedigen en kon de eerste race mooi afronden door als derde over de meet te komen !”, aldus Donald Molenaar. Hiermee heeft Donald Molenaar de kampioenschapstitel van BRL V6 Champion of the year 2009 alvast naar zich toe getrokken !Uitslag Race 1 BRL-V6 ‘Slam!FM Finale Races’ zondag 25 oktober
1. Sandor van Es
2. Marc Goossens
3. Donald Molenaar
4. Nelson van der Pol
5. Donny Crevels

BRL-Light
Tom Koop startte vanaf de zevende positie deze race en heeft zich gedurende de race naar een vijfde positie toe gereden. “Ik kon goed meekomen bij de start met mijn voorliggers. Ik heb verschillende malen geprobeerd om een gaatje te vinden bij mijn voorligger, maar daar kwam ik eigenlijk net iets te kort voor. Uiteraard ben ik blij om in de top 5 te finishen”, aldus Tom Koop.

Marcel Peters (Van der Pas Racing / Collé Rental & Sales) kende een goede start vanaf Pole Position. Maar al vlug na de start kon hij ongelukkigerwijs zijn weg niet verder vervolgen als gevolg van technisch mankment aan de brl-light. Teammaat Eric van den Munckhof, eveneens uitkomend voor ‘Van de Pas Racing’,  vertrok vanaf de vierde positie en was in duel met een enkele BRL Light deelnemer. Hij moest een enkele deelnemer laten passeren, maar Eric van den Munckhof slaagde er in om op de vierde positie te finishen in deze race.

Het blijft dus nog even spannend tot de uitslag van race 2 wie er met de kampioenschapstitel van seizoen 2009 in de BRL Light aan de haal gaat.

Uitslag Race 1 BRL-Light ‘Slam!FM Finale Races’ zondag 25 oktober
1. Bas Lammers
2. Danny Bleek
3. Michel Schaap
4. Eric van den Munckhof
5. Tom Koop
10. Marcel Peters

Tijdschema Benelux Racing League ‘Slam!FM Finale Races’
Zondag 25 oktober

16.35 - 17:05  Benelux Racing League        Race 2 (25'+1L)

Het volledige programma is ook te downloaden op www.tt-assen.com.
Het laatste nieuws over het Collé Rental & Sales BRL Racing Team is te vinden op onze website www.colleracing.nl.

          

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
081202
Onthoud mijn gegevens!