Collé Rental & Sales: Donald Molenaar & Sandor van Es gaan aan de haal met de podiumplaatsen!’Assen, 06 juli 2008 - De start van Race 1 van dit Dutch PowerPack Festival weekend op het TT-circuit van Assen verliep uitstekend voor de heren coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team. Tijdens deze eerste race moest er zelfs een safetycar aan te pas komen, waarmee de race eveneens beëindigd werd.BRL V6, Race 1 – Dutch PowerPack Assen, 6 juli 2008
Donald Molenaar, die mocht vertrekken vanaf Pole Position, kende een goede start. Met teamgenoot Sandor van Es in zijn kielzog slaagde Donald Molenaar erin om een gat te creëren tussen hem en zijn achtervolgers.

Toen de safetycar de baan op kwam werd deze voorsprong enigszins teniet gedaan. Gelukkig wist Donald zijn voorsprong te behouden en kwam hij als eerste over de meet.

Sandor van Es haakte, na een goede start, aan bij Donald Molenaar en bleef op de tweede positie achter hem rijden. Sandor van Es heeft de adem van Nelson van der Pol in zijn nek gevoelt; maar Nelson maakte een ongelukkig uitstapje in de grindbak, zodat er voor Sandor van Es geen echte dreiging meer was vanuit het veld achter hem.

Kevin Leest vertrok vanaf de negentiende positie en knokte zich een weg naar voren toe. Een mooie uitrem-actie van Kevin Leest bracht hem op P17. Deze positie moest Kevin helaas weer inleveren, nadat Kevin zich verremde.
Als gevolg van een drive through penalty is Kevin op een zestiende positie geëindigd. Kevin maakt zich op voor race 2, waarin hij zeer zeker gaat proberen verder naar voren te komen.Phil Bastiaans (Linder Racing – Kanters) vertrok vanaf positie 11 en heeft een flinke strijd geleverd met onder andere Ferdinand Kool en Dick Freebird. Phil Bastiaans heeft zich verder naar voren weten te werken en is als 7e geëindigd.

Donny Crevels (Peel Racing Team) kon met zijn mede door Haegens gesponsorde BRL V6 goed aansluiting vinden met de kop van het deelnemersveld. Maar als gevolg van een penalty kwam Donny Crevels uiteindelijk op positie 19 langs start/finish.

Jos Menten (Kuijpers Racing) kende eveneens een goede start, maar halverwege de race spinde hij ongelukkigerwijs rond en kon zich toen herstellen wat hem uiteindelijk een 13e positie opleverde.

Uitslag Race 1 BRL-V6, Dutch PowerPack Assen, 6 juli 2008 :
1 Donald Molenaar
2 Sandor van Es
3 Jacky van der Ende
7 Phil Bastiaans
16 Kevin Leest

BRL Light, Race 1 – Dutch PowerPack Assen, 6 juli 2008
Tom Koop vertrok vanaf positie vijf en kende een goede start waarbij hij zijn positie vast kon blijven houden. Als gevolg van een incident met de BRL Light van Marijn van Kalmthout lag er olie op de baan, wat de BRL Light van Tom Koop uit zijn spoor bracht. Tom Koop heeft dit snel kunnen corrigeren, maar verloor wel enkele posities hierdoor. Tom finishte op een achtste posities.Femke Terpstra (PP Mechanic’s), rijdende in de BRL Light van Active Personeelsdiensten mede gesponsord door Collé Rental & Sales, kwam na de start in het achterveld van de BRL Lights terecht. Net als Tom Koop kreeg ook Femke Terpstra te kampen met olie op de baan als gevolg van de pech van Marijn van Kalmthout. Femke Terpstra wist deze escapade vlot te herstellen en kon haar weg vervolgen en eindigde deze race op een 10e positie.

Dick van Donk (Kuijpers Racing Team) kon de aansluiting met de kop van het BRL Light deelnemersveld goed bijhouden en wist een gat te creëren tussen hem en zijn achtervolger René Zwikker. Dick van Donk finishte op een keurige derde plaats.


Marcel Peters (PP Mechanic’s) bleef, net als Dick van Donk, keurig in het spoor van de koprijders. Marcel Peters heeft geprobeerd net verder naar voren door te komen wat helaas niet gelukt is. De safetycar situatie duurde wat langer als verwacht, waardoor er weinig meer ondernomen kon worden om nog een positie door te kunnen schuiven.
Marcel Peters behaalde deze race een vijfde plaats.

Vanmiddag staat de tweede race nog op het programma van het Dutch PowerPack Festival in Assen. De coureurs maken zich op het moment klaar om straks weer in volle glorie het Drentse asfalt op het TT-circuit van Assen
te bestormen.

Uitslag Race 1 BRL-Light, Dutch PowerPack Assen, 6 juli 2008 :
1 Niels Hartvelt
2 Eric van den Munckhof
3 Dick van Donk
5 Marcel Peters
8 Tom Koop
10 Femke Terpstra

Meer informatie:
www.colleracing.nl
www.brl-v6.com
www.blrlight.nl
www.tt-assen.com

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team
Foto’s: PR / Raceflash.nl
   

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a47888
Onthoud mijn gegevens!