Collé Rental & Sales: ‘Donald Molenaar pakt 1ste plaats tijdens regenachtige race 1 in de BRL-V6’Vandaag was het dan tijd voor Race 1 van de Benelux Racing League tijdens het A1 GrandPrix weekend op het circuit van Zandvoort.
Het weer was behoorlijk wisselvallig en zo af en toe kwam er flinke regen uit de lucht vallen. We hebben al eerder dit seizoen gezien dat de BRL Lights snel kunnen zijn wanneer onder deze regenachtige omstandigheden gereden wordt.De BRL Lights zijn dan sneller dan de BRL V6 bolides hetgeen natuurlijk voor het nodige spektakel kan zorgen. Onder dit soort weersomstandigheden is het erg nauwkeurig rijden in een BRL V6.

Sandor van Es vertrok vanaf Pole Position met teamgenoot Donald Molenaar in zijn kielzog. De beide heren waren netjes weg bij de start en Nelson van der Pol sloot achteraan. Al vlug na de start kon Sandor van Es met direct achter zich Donald Molenaar een gaatje slaan en zich zo losmaken van de rest van het deelnemersveld. Na zes ronden gereden op kop gereden te hebben kwam het tot een touché tussen Sandor van Es en Donald Molenaar waardoor Sandor van Es ongelukkigerwijs in de grindbak belandde en de leiding moest overdragen aan Donald Molenaar.
Gedurende de race zijn de, onder deze omstandigheden, veel snellere BRL Lights flink naar voren opgerukt en passeren Donald Molenaar.Donald Molenaar hield zijn achterligger, Nelson van der Pol, nauwkeurig in de gaten en wist zijn Collé Rental & Sales BRL V6 flink de sporen te geven ondanks de natte baan wat voor Donald de hoogste positie van het podium bracht.

Junior Strous (gesponsord door Shell, Nederlandse Energie Maatschappij, Hertz Autoverhuur, HTP, Van Leeuwen Keukens, Tremblanc Watches en Collé Rental & Sales) vertrok vanaf de vijfde positie, maar moest bij de start enkele posities gewonnen geven en ging het duel aan met Niels Bouwhuis.
Ook hier kwam het helaas tot een touché tussen beide en gingen ze allebei van de baan; hierdoor viel Junior Strous een aantal posities terug.

Uitslag BRL-V6 Cup 2007 Kampioenschap Race 1 A1GP:
1 Donald Molenaar
2 Nelson van der Pol
3 Jacky van der Ende
4 Christiaan Frankenhout
5 Duncan Huisman
18 Junior Strous
20 Sandor van Es

In de BRL Light serie zien we dat deze wagens snelle rondetijden neer kunnen zetten onder deze regenachtige omstandigheden. Het kwam tijdens deze race tot een moment dat de leider van de BRL Light klasse, Marijn van Kalmthout, de leidende coureur van het BRL V6 veld, Donald Molenaar, zelfs passeerde. Jochen Habets, rijdend in de Collé – Habets-Truck.nl BRL Light, moest de race vanuit de pits starten en moest zich van achteraan naar voren weten te werken. Helaas voor Jochen Habets moest hij zijn Collé – Habets-Truck.nl BRL Light na 1 ronde aan de kant zetten.Tom Koop, rijdend in de Collé – Toro/Koop BRL Light, vertrok deze race vanaf de tiende positie en was goed weg bij de start. Tom Koop verloor na een aantal ronden gereden te hebben grip en spinde rond wat hem enkele posities kostte.
Gaby Uljee, rijdend in de BRL light van Active Personeelsdiensten – Joop Claesens, tevens mede gesponsord door Collé Rental & Sales, vertrok vanaf de vijfde positie en kon na de start de aansluiting behouden met de kop van het BRL Light deelnemersveld.Gaby Uljee heeft gedurende de race slechts 1 positie af moeten staan en is als zesde de start/finish gepasseerd.

Uitslag BRL-Light Cup 2007 Kampioenschap Race 1 A1GP:
1 Marijn van Kalmthout
2 Henry Zumbrink
3 René Zwikker
4 Joey Hanssen
5 Michel Schaap
6 Gaby Uljee
12 Tom Koop
17 Jochen Habets

De coureurs van het Collé Rental & Sales, Collé – Habets-Truck.nl en Collé - Toro/Koop BRL Racing Team bereiden zich voor op de race van zondag 30 september welke om 12:45 uur van start zal gaan. De weersverwachtingen voor morgen is dat er opklaringen zullen zijn. Wellicht zal race 2 van het A1 GrandPrix weekend plaatsvinden op een droge baan.

Bron: © Raceflash.nl / Collé Rental & Sales

Meer info!
www.colle-sittard.nl
www.colleracing.nl
www.a1gp.com
www.cpz.nl

    Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0fd1bf
Onthoud mijn gegevens!