Collé Rental & Sales: ‘Donald Molenaar en Marcel Peters gaan met P1 aan de haal !’Sittard, 26 april 2009 - De tweede race die vandaag verreden werd op het circuit van Zolder geeft een veranderde startgrid aan. Dit als gevolg van een wijziging in het reglement voor het 2009-seizoen. In de BRL V6 worden de posities 1 tot en met 8 van Race 1 omgekeerd in de startopstelling voor Race 2. In de BRL Light wordt ditzelfde gedaan voor de posities 1 tot en met 6. Ook deze race bracht weer de nodige spanning met zich mee.
De heren van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team hebben ook in deze race weer een flinke strijd geleverd.BRL V6

Donald Molenaar startte als gevolg van de gewijzigde startopstelling vanaf de zevende positie. Al vlug na zijn start had Donald Molenaar zich een weg naar voren toe gebaand. Niet al te lang daarna kon Donald Molenaar zijn tweede plaats inwisselen voor een Pole Position. Met Marc Goossens achter hem latend lukte het Donald Molenaar om het gat groter te maken en zo als eerste over de finish te komen.
‘Geweldig om dit resultaat neer te zetten ! De overige deelnemers van de BRL V6 moeten zeker niet onderschat worden ! Dat bleek vandaag wel weer ! Maar toch is het me gelukt om op de bovenste trede van het podium te finishen ! Toppie !’, aldus Donald Molenaar.

Teamgenoot Sandor van Es vertrok vanaf de negende positie achter de winnaar van Race 1,  Marc Goossens. Na het vallen van het startsein kon ook Sandor enkele plaatsen naar voren toe oprukken. Sandor van Es heeft de strijd gedurende deze race aangebonden met onder andere Donny Crevels en Henry Zumbrink. Sandor pikte hier en daar een plaatsje in van zijn voorgangers en finishte op een zesde positie. ‘Deze race verliep voor mij een stuk prettiger als de vorige race. Ik kon na de start al het een en ander goedmaken qua positie. Ik had natuurlijk graag nog een paar plaatsen verder vooraan gezeten ! De strijd is heftig en ik kan zeggen dat we goed aan elkaar gewaagd zijn !’, aldus Sandor van Es.Uitslag Race 2 BRL-V6, Belgian Race Kick-Off, 26 april 2009:
1 Donald Molenaar
2 Marc Goossens
3 Nelson van der Pol
4 Henry Zumbrink
5 Donny Crevels
6 Sandor van Es

BRL Light
Tijdens deze tweede race van de BRL Light zien we ook hier een hevige strijd losbarsten. Femke Terpstra, rijdend in de mede door Collé Rental & Sales gesponsorde BRL Light van V/D Pas Racing - Active Personeelsdiensten,  startte in Race 2 vanaf Pole Position. Na deze start moest Femke de eerste positie ongelukkigerwijs afstaan aan haar achterliggers die vlot oprukten achter haar.
Na een bezoek aan de pitstraat moest zij haar positie laten schieten en heeft zij haar race afgesloten met een negende plaats.

Marcel Peters (V/d Pas Racing) vertrok in race 2 vanaf positie twee achter de enige vrouwelijke deelneemster van de BRL Light, Femke Terpstra. Marcel gaf zijn mede door Collé Rental & Sales gesponsorde BRL Light flink de sporen en wist zijn achtervolgers achter zich te houden. Het was een flinke strijd voor Marcel Peters om deze positie vast te houden, maar hij is erin geslaagd ! Marcel Peters finishte op Pole Position !Uitslag Race 2 BRL-Light, Belgian Race Kick-Off, 26 april 2009:
1 Marcel Peters
2 René Zwikker
3 Frank Gielens
4 Eric van den Munckhof
5 Dick van der Donk
9 Femke Terpstra

Het volgende Benelux Racing League evenement dat op de kalender staat zal plaatsvinden tijdens de Masters of Formula 3 op CircuitPark Zandvoort, 13 & 14 juni 2009. Meer nieuws en informatie over het Collé Rental & Sales BRL Racing Team is te vinden op de officiële website www.colleracing.nl.
Maar breng ook eens bezoek aan: www.colle-sittard.nl

Bron: Media Colle Rental & Sales BRL Racing Team     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b3de2a
Onthoud mijn gegevens!