Collé Rental & Sales: ‘Donald Molenaar en Gaby Uljee komen als winnaar uit de bus van spannende 2e BRL Race’

Assen, 2 september 2007

Vanmorgen, zondag 2 september, om 10.00 uur stond RACE 2 van het DUTCH CHAMPCAR GRANDPRIX WEEKEND ASSEN op het programma.
Even zag het ernaar uit dat de regen, net als gisteren, opnieuw uit de lucht zou vallen. Maar de Benelux Racing League heeft een droge race kunnen rijden. Het publiek, dat al in de vroege ochtenduren naar het TT-circuit van Assen was gekomen, werd getrakteerd op een spannende BRL race !
Het Collé Rental & Sales BRL Racing Team heeft gezorgd voor spannende momenten tijdens de race !Sandor van Es (Collé Rental & Sales BRL V6) startte deze race vanaf de tweede positie. Sandor van Es kende een goede start. Direct na de start van de race bleek dat de eerste bocht toch niet breed genoeg was om met vier BRL V6 wagens naast elkaar doorheen te gaan. Sandor van Es reed op dat ogenblik op een ietwat ongelukkige positie waardoor hij rechtdoor schoot. Sandor van Es kon zich snel herstellen maar was zijn positie voorin het deelnemersveld kwijt.


Sandor van Es heeft zich een weg naar voren weten te vinden en vond binnen enkele ronden alweer aansluiting achter Christiaan Frankenhout die toen op de zevende positie reed. Het lukte Sandor van Es om Donny Crevels voorbij te komen, maar waar het tijdens de start van de race al eerder verkeerd ging, sloeg deze keer de pechduivel toe. Sandor van Es heeft de race uitgereden met een blokkerend rechtervoorwiel, maar moest helaas veel posities inleveren.

Donald Molenaar startte vanaf de zevende plaats en wist langs de opstopping te komen bij het nemen van de eerste bocht. Op deze manier wist Donald Molenaar de leiding over te nemen en die vervolgens niet meer uit handen te geven. Donald Molenaar had een weinig last van zijn achterliggers aangezien het gat groter en groter werd. Donald Molenaar finishte deze race met zijn Collé Rental & Sales BRL V6 als eerste !

Junior Strous (BRL V6 & Atlantic-Champcar series USA)was eveneens goed weg bij de start. Junior Strous bleef de aansluiting met de kop behouden en het was een ware strijd die tot de laatste bocht gestreden werd tussen Junior Strous en Danny van Dongen. Helaas voor Junior Strous kreeg hij te maken met technische problemen aan zijn Collé Rental & Sales BRL V6 en finishte als laatste.

Uitslag BRL-V6 Cup 2007 Kampioenschap Race 2:
1 Donald Molenaar

2 Jacky van der Ende
3 Danny van Dongen
4 Donny Crevels
5 Christiaan Frankenhout
18 Sandor van Es
19 Junior Strous

In de BRL Light was de strijd er zeker niet minder om. Enkele uitvallers en schuivers speelden parten tijdens deze 2e race.

Jochen Habets (Collé – Habets-Truck.nl BRL Light) vertrok vanaf de 6de plaats en kon de deur dichthouden tijdens de race. Jochen Habets probeerde verder naar voren door te rijden, maar spinde bij het insturen van de bocht. Jochen Habets corrigeerde zich snel maar verloor hierdoor enkele posities. Jochen Habets finishte als tiende met de Collé – Habets-Truck.nl BRL Light.

Tom Koop, rijdende in de Collé – Toro/Koop BRL Light kwam goed weg bij de start en nestelde zich op een zesde positie. Na een vluchtig bezoek aan de pits kon hij zijn weg weer vervolgen en wist zijn race tot een goed einde te brengen. Tom Koop finishte op een zevende plaats.

Gaby Uljee, rijdend in de BRL light van Active Personeelsdiensten – Joop Claesens, tevens mede gesponsord door Collé Rental & Sales, was bij de start vertrokken vanaf de derde plaats. Na de start zocht zij direct haar voorliggers op. Na de uitvaller van haar voorligger Joey Hanssen reed Gaby Uljee op de tweede positie. Toen Henry Zumbrink ook nog eens een misser maakte en langs de baan belandde had Gaby Uljee vrij baan en kon zij als eerste BRL Light deelneemster afstevenen op de finish. Dit is voor Gaby Uljee een welverdiende plaats op de hoogste trede van het podium !

Uitslag BRL-Light Cup 2007 kampioenschap Race 2:
1 Gaby Uljee
2 Michel Schaap
3 René Zwikker
4 Eric van den Munckhof
5 Lloyd Tjon
7 Tom Koop
10 Jochen Habets

Het volgende evenement waar het Collé Rental & Sales BRL Racing Team zal schitteren, zal zijn tijdens het A1 GrandPrix weekend op het circuit van Zandvoort (29 & 30 september 2007).
Meer informatie over dit grootse evenement volgt binnenkort…

“Bezoek ook eens onze website  www.colleracing.nl en www.colle-sittard.nl voor meer info, foto's en nog veel
meer ..."

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team

    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
bef69c
Onthoud mijn gegevens!