Collé Rental & Sales: ‘Donald Molenaar behaald ook in Race 2 van de BRL V6 de overwinning’Zandvoort, 30 september 2007
Zondag 30 september 2007, 12:45 uur, was het dan zover: de start van Race 2 van de Benelux Racing League tijdens het A1 GrandPrix weekend op het circuit van Zandvoort.
Het weer was, zoals voorspeld, goed opgeklaard en het zonnetje was goed doorgekomen.De start kende direct een incident in het BRL Light deelnemersveld waardoor de gele vlag werd uitgehangen en men opnieuw moest starten.

Donald Molenaar vertrok vanaf Pole Position met zijn Collé Rental & Sales BRL V6 en kende een goede start.Na de vlotte start van Donald Molenaar was het de taak om zijn achtervolger, Nelson van der Pol, achter hem te houden. Hier slaagde Donald Molenaar goed in; het gat tussen hem en Nelson van der Pol werd beetje bij beetje groter en Donald Molenaar mocht als eerste de zwart/wit geblokte vlag zien wapperen bij het passeren van de start/finish.Junior Strous (gesponsord door Shell, Nederlandse Energie Maatschappij, Hertz Autoverhuur, HTP Investments, Van Leeuwen Keukens, Tremblanc Watches en Collé Rental & Sales) vertrok vanaf de achterhoede van het veld. Junior Strous kende een goede start en zette de jacht in naar het front van het BRL V6 deelnemersveld. Junior Strous slaagde erin om een paar plaatsen op te klimmen gedurende de race. Uiteindelijk schuift Junior Strous nog een positie op naar boven als Donny Crevels naar de pits terug moet keren. Junior Strous finisht op een keurige zesde positie.


 
Uitslag BRL-V6 Cup 2007 Kampioenschap Race 2 A1GP:
1 Donald Molenaar
2 Nelson van der Pol
3 Christiaan Frankenhout
4 Jacky van der Ende
5 Barry Maessen
6 Junior StrousIn de BRL Light klasse zien we direct bij de start al dat ook in deze klasse flink gestreden kan worden.
Nadat de startprocedure opnieuw werd uitgevoerd zien we dat Tom Koop, rijdend in de Collé – Toro/Koop BRL Light, die vertrok vanaf de twaalfde positie een vlotte start maakte.
Tom Koop opende de jacht en baande zich een weg naar voren toe.

Mede als gevolg van enkele uitvallers in de BRL Light klasse presteerde Tom Koop het om op een keurige achtste positie over de finish te komen.
Na afloop van de race kwamen al diverse enthousiaste Tom Koop-fans vragen om zijn handtekening !

Gaby Uljee, rijdend in de BRL light van Active Personeelsdiensten, tevens mede gesponsord door Collé Rental & Sales, vertrok vanaf de zesde positie en drong flink aan bij haar voorligger. Gedurende de race was Gaby Uljee een gaatje aan het zoeken bij Michel Schaap om zo mogelijk het podium te kunnen betreden. Uiteindelijk was het Roy Panman die van dit duel kon profiteren en met positie vier aan de haal ging. Gaby Uljee kwam hierna als vijfde langs de start/finish.

Uitslag BRL-Light Cup 2007 Kampioenschap Race 2 A1GP:
1 Marijn van Kalmthout
2 Henry Zumbrink
3 Michel Schaap
4 Roy Panman
5 Gaby Uljee
8 Tom Koop

De tussenstand van het klassement laat, na de uitslagen van dit weekend, de volgende stand zien:

Tussenstand BRL V6 2007 Kampioenschap:
1 Donald Molenaar, 187 punten
2 Sandor van Es, 174 punten
3 Jacky van der Ende, 157 punten
4 Donny Crevels, 140 punten
5 Nelson van der Pol, 124 punten
14 Junior Strous, 49 punten

Tussenstand BRL Light 2007 Kampioenschap:
1 Henry Zumbrink, 217 punten
2 Marijn van Kalmthout, 156 punten
3 Gaby Uljee, 148 punten
4 Michel Schaap, 128 punten
5 René Zwikker, 90 punten
6 Tom Koop, 89 punten
12 Jochen Habets, 59 punten

Het volgende raceweekend, de Finale Races op het circuit van Zandvoort zal plaatsvinden op 20 en 21 oktober 2007 aanstaande.
In dit weekend zullen de twee laatste races plaatsvinden in de beslissing om het kampioenschap in de BRL V6 en BRL Light klasse 2007 !
Reserveer deze datum dus alvast in uw agenda !

Bron: © Raceflash.nl / Collé Rental & Sales

Meer info!
www.colle-sittard.nl
www.colleracing.nl
www.a1gp.com
www.cpz.nl

    Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
161ecb
Onthoud mijn gegevens!