Collé Rental & Sales coureurs pakken dubbele 1ste en 2de plaats tijdens Champcar Zolder weekend.RACE 1

Collé Rental & Sales: ‘Donald Molenaar blijft op koers, Sandor van Es vind aansluiting’ Zolder, 26 augustus 2007

De eerste race van de Benelux Racing League is goed uitgepakt voor de coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team. Op de drukke en warme zondag van het BELGIAN CHAMPCAR GRANDPRIX WEEKEND was het de Safety Car die grotendeels de uitslag van de eerste race bepaalde.

Donald Molenaar was goed weg bij de start en slaagde erin om het deelnemersveld van het begin tot het einde aan te voeren.
Teamgenoot Sandor van Es vertrok vanaf de zesde positie en wist zich al vlug naar voren te werken om daar aansluiting te vinden bij Donald Molenaar. Hij wist de deur gesloten te houden en het gat tussen hem en zijn achterligger groter te maken om zo zeker te zijn van het befaamde Collé Rental & Sales 1-2tje.

Junior Strous (BRL V6 & Atlantic-Champcar series USA) kwam uit de startblokken vanaf de negende positie. Hij had de aansluiting gevonden bij zijn voorganger Duncan Huisman maar zag helaas niet de mogelijkheid om hem voorbij te steken en finishte als negende.

Uitslag BRL-V6 Cup 2007 Kampioenschap Race 1:
1 Donald Molenaar
2 Sandor van Es
3 Nelson van der Pol
4 Danny van Dongen
5 Jacky van der Ende
9 Junior Strous

In de BRL Light kwam het helaas tot een vroeg einde van de race voor Jochen Habets (Collé – Habets-Truck.nl BRL Light). Hij raakte betrokken bij een touché waardoor hij naast de baan belandde en zijn wagen in het grind moest laten staan.
Tom Koop vertrok vanaf de tiende positie. Tom Koop heeft zijn weg ongeschonden kunnen volgen naar de finish en bracht zijn Collé – Toro/Koop BRL Light als zesde BRL Light over de finishstreep.
 
Gaby Uljee vertrok vanaf de achtste positie en had een goede start, voordat de Safety Car de baan opkwam wist Gaby Uljee zich al te positioneren op een tweede plaats welke ze daarna niet meer uit handen gaf. Gaby Uljee kon aansluiting vinden bij Henry Zumbrink en probeerde elke ronde dichterbij te komen om Henry Zumbrink voorbij te komen. Gaby Uljee finishte op een keurige tweede plaats.


 
Uitslag BRL-Light Cup 2007 kampioenschap Race 1:
1 Henry Zumbrink
2 Gaby Uljee
3 René Zwikker
4 Niels Hartvelt
5 Joey Hanssen
6 Tom Koop
DNF Jochen Habets

De coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team hebben vanmiddag nog een tweede race op het programma staan waarbij ze de toeschouwers op de tribunes zullen laten genieten van al dit Benelux Racing League spectakel !

RACE 2

Collé Rental & Sales: ‘1-2tje voor Donald Molenaar en Sandor van Es !’ Zolder, 26 augustus 2007

Zoals de aanvang van de tweede race verliep zo eindigde deze ook ! Donald Molenaar en Sandor van Es sleepten wederom de prijzen in de wacht !
Een mooie dag tijdens het BELGIAN CHAMPCAR GRANDPRIX WEEKEND die op deze manier afgesloten kan worden is een fantastisch resultaat voor het Collé Rental & Sales BRL Racing Team.

Donald Molenaar gaf zijn Collé Rental & Sales BRL V6 goed de sporen en was goed weg bij de start. Het waren slechts enkele coureurs die het tempo van Donald Molenaar konden volgen.
Eén van deze weinigen was teamgenoot Sandor van Es die de bumper van Donald Molenaar scherp in zijn vizier hield. Het was Sandor van Es die de de tweede positie innam en verdedigde. Donny Crevels die op een derde positie reed moest verstek laten gaan en Sandor van Es slaagde erin om verder uit te lopen.
Zoals we inmiddels al vaker hebben gezien dit seizoen, finishten de beide heren ‘gebroederlijk’ als resp. eerste en tweede.

Junior Strous (BRL V6 & Atlantic-Champcar series USA) had het daarentegen wat zwaarder te verduren tijdens deze tweede race, maar vocht voor wat hij waard was. Enkele spannende gevechten later kwam Junior Strous als twaalfde op het rechte stuk langs de zwart-wit geblokte vlag.
 
Uitslag BRL-V6 Cup 2007 Kampioenschap Race 2:
1 Donald Molenaar
2 Sandor van Es
3 Donny Crevels
4 Jacky van der Ende
5 Duncan Huisman
12 Junior Strous

In de BRL Light zagen we dat Tom Koop (Collé – Toro/Koop BRL Light) zijn BRL Light flink de sporen gaf. Hij trachtte verder naar voren te komen in het BRL Light deelnemersveld, maar uiteindelijk is Tom Koop tevreden uitgekomen op een zesde plaats.
Jochen Habets (Collé – Habets-Truck.nl BRL Light) moest de start van deze race vanaf achteraan beginnen als gevolg van het uitvallen tijdens de eerste race. Dit is absoluut geen onmogelijke taak voor Jochen Habets; dit heeft hij het afgelopen raceweekend in Assen (Rizla Racing Days VIII) al eens bewezen !
Vandaag was het geluk echter wat minder aan zijn zijde aangezien hij, na zijn opmars naar de kop van veld, in een flinke touché belandde met een andere BRL Light waardoor Jochen Habets van de baan geraakte. Hij liet zich niet zo gemakkelijk uit het veld slaan en vervolgde zijn weg met een ietwat gehavende wagen. Jochen Habets finishte als tiende.


 
Gaby Uljee, die we eerder vandaag al aantroffen op de tweede plaats, had de smaak goed te pakken. Ze vertrok vanaf de tweede plaats en bleef goed achter Henry Zumbrink volgen. Gaby Uljee zocht bocht na bocht een gaatje om zo de leiding over te nemen. Dit kon ze helaas niet meer verwezenlijken voordat de finishvlag gezwaaid werd; Gaby Uljee ging aan de haal met een tweede plaats.

Uitslag BRL-Light Cup 2007 kampioenschap Race 2:
1 Henry Zumbrink
2 Gaby Uljee
3 Joey Hanssen
4 Niels Hartvelt
5 Theo Stor
6 Tom Koop
10 Jochen Habets

Komend weekend staan de coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team weer paraat voor het volgende evenement: de Dutch ChampCar GrandPrix op het TT-circuit van Assen !
Genoeg spectakel in het verschiet dus…..

“Bezoek ook eens onze website  www.colleracing.nl en www.colle-sittard.nl voor meer info, foto's en nog veel meer ..."

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team  
                

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f98c84
Onthoud mijn gegevens!