Collé Rental & Sales: Collé Racing maakt zich klaar voor Truck Grand Prix weekend Zolder (B) 12 en 13 september.Komend weekend, 12 en 13 september, zullen de coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team opnieuw het Belgische circuit van Zolder aandoen. Het altijd zo pectaculaire Truck Grand Prix evenement staat dan namelijk op het programma.

FIA Truck Racing Championship
Tijdens het FIA Truck Racing Championship denderen de trucks ondanks de snelheidslimiet van 160 km/uur met hun 5 à 6 ton full speed door de bochten van het circuit.Het gebrul van de trucks laat zich anders horen dan het geluid dat geproduceerd wordt door de wagens uit het nevenprogramma: BRL, Renault Sport Clio Cup en DSMEC.
Maar desondanks zullen de vele duizenden toeschouwers weer massaal aanwezig zijn om dit alles te aan schouwen.

Knallen en gas geven!
Sandor van Es, “Het lukte me om aansluiting te krijgen in de top 3 van het BRL-V6 klassement door tijdens de vorige races op het TT Circuit van Assen (Rizla Racing Days) plaats 2 en plaats 1 te noteren. Ik ga zeer zeker proberen in Zolder op het podium te eindigen zodat ik mijn positie in het tussenklassement verder uit kan bouwen.”Ook Donald Molenaar pakte weer de nodige punten voor het kampioenschap op Assen. “Ja, ik sta nu met 25 punten voorsprong op de nummer 2 Donny Crevels. Donny Crevels zal dit weekend starten met een kleine achterstand in de vorm van een 30 seconden penalty die hij opliep tijdens het vorige raceweekend in Assen. Uiteraard zal ik er alles aan doen om mijn positie veilig te stellen”, aldus Donald Molenaar.

Tussenklassement BRL-V6:
1 Donald Molenaar, 136 punten
2 Donny Crevels, 111 punten
3 Sandor van Es, 90 punten
4 Marc Goossens, 88  punten
5 Jacky van der Ende, 81 punten

BRL-Light - ‘Van de Pas Racing / Collé Rental & Sales’
Bij Marcel Peters (Van der Pas Racing / Collé Rental & Sales) loopt dit seizoen alles nog gesmeerd. Diverse podiumplaatsen en overwinningen staan al op zijn naam en hij voert het tussenklassement nog steeds aan in de BRL-Light. Ook bij zijn teammaat Eric van den Munckhof, eveneens uitkomend voor ‘Van de Pas Racing’, verloopt alles naar wens en zijn de nodige punten al binnen gehaald.
Of Marcel Peters voor het ‘Van de Pas Racing / Collé Rental & Sales’ raceteam zijn voorsprong weer verder kan uitbreiden zullen we ook dit weekend op Zolder gaan meemaken.
Collé Rental & Sales / Toro BRL-Light coureur Tom Koop zal ook dit weekend actief zijn in de BRL Light. Tijdens de Rizla Racing Days op het TT Circuit van Assen was hij weer back in de top van het BRL-Light veld.

Tussenklassement BRL-Light:
1 Marcel Peters, 140 punten
2 Chris Maliepaard, 123 punten
3 Erik van den Munckhof, 91  punten
4 Danny Bleek, 75 punten
5 Frank Gielens, 71 punten
13 Tom Koop, 18 puntenTijdschema BRL ‘Truck Grand Prix’ Zolder (B)
Zaterdag 12 september
09:40 - 10:40  Benelux Racing League  Free Practice
13:40 - 14:10 Benelux Racing League Qualifying
Zondag 13 september
10:35 - 11:05 Benelux Racing League Race 1 (30 min.)
12:45 - 13:15 Benelux Racing League Race 2 (30 min.)

Het volledige programma is te downloaden op www.circuit-zolder.be 

Het laatste nieuws over het Collé Rental & Sales BRL Racing Team is te vinden op de vernieuwde website www.colleracing.nl.

  

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team

          

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
9e6a61
Onthoud mijn gegevens!