Collé Rental & Sales BRL Racing Team levert 1-2-tje op tijdens Race 2 - Pinksterraces 2008 Zandvoort
Tijdens de tweede race van het Pinksterraces 2008-weekend werd de trend van dit weekend doorgetrokken. Het Collé Rental & Sales BRL Racing Team was moeilijk van de twee voorste posities weg te slaan. Gedurende race 2 moest de safetycar al vlug na de start de baan op als gevolg van een touché tussen enkele rijders in het middenveld van de BRL V6 klasse.Donald Molenaar, wederom vertrokken vanaf Pole Position, had ook deze race weer een snelle start. Donald Molenaar werd op de hielen gezeten door teamgenoot Sandor van Es, die gebroederlijk aansloot bij Donald Molenaar.Donald Molenaar bleef ook nadat de gele vlag-situatie opgeheven was keurig aan kop rijden. Donald kreeg nog even een ‘ zweetmoment’ , aangezien hij de hete adem van Sandor van Es achter zich voelde. Maar Donald Molenaar kwam als eerste over de meet !


 
Sandor van Es, die uit de startblokken kwam vanaf de tweede positie, kon goede aansluiting vinden bij zijn teamgenoot Donald Molenaar. Nadat de safetycar van de baan was gegaan volgde er nog enkele spannende momenten aan de kop van het veld. Donny Crevels drong flink aan bij Sandor van Es en heeft hem zelfs nog weten te passeren. Sandor van Es herstelde deze escapade vlug en wist Donny Crevels weer voorbij te gaan en de deur gesloten te houden. Even leek het er nog op dat Sandor van Es de leiding over kon pakken van Donald Molenaar, maar Donald hield op zijn beurt ‘de deur gesloten’. Sandor van Es finishte op een keurige tweede plaats en maakte zo het ‘Collé 1-2-tje’  weer compleet.


 
Kevin Leest, startende vanaf de zeventiende plaats, had zich direct na de start al naar voren toe gevochten en veroverde zo enkele posities. Gedurende de race is Kevin Leest nog op jacht geweest en vond aansluiting bij zijn voorganger Peter Stox. Er passeerden enkele momenten dat Kevin Leest zijn Collé Rental & Sales BRL V6 heel dichtbij de BRL V6 van zijn voorganger wist te krijgen, maar miste net het moment om deze actie met succes te kunnen voltooien. Kevin Leest finishte als dertiende.

Phil Bastiaans, coureur bij het Collé Rental & Sales BRL Racing Team in seizoen 2006, maakte dit weekend een come-back in het deelnemersveld van de BRL V6.
Tijdens de eerste race zagen we dat het pechduiveltje toesloeg en hij zijn race noodgedwongen eerder moest beëindigen dan in de planning zat.
Phil Bastiaans kwam als achttiende uit de startblokken en kende een goede start.Gedurende deze tweede race kreeg Phil Bastiaans de smaak van de BRL V6 weer aardig te pakken en wist enkele posities te winnen van zijn voorgangers.
Phil Bastiaans is vastbesloten om de komende races zijn “oude” positie weer te veroveren en zich aan de kop van het deelnemersveld te laten gelden.

Uitslag BRL-V6 Cup 2008 Kampioenschap Race 2 Pinksterraces 2008:
1 Donald Molenaar
2 Sandor van Es
3 Donny Crevels
4 Nelson van der Pol
5 Henry Zumbrink
13 Kevin Leest

De volgende race die op het programma staat is de Dutch Power Pack op het circuit van Assen op 5 en 6 juli aanstaande.
Voor meer info kijk eens op:
www.colle-sittard.nl
www.colleracing.nl
www.cpz.nl
www.beneluxracingleugue.nl

Bron: Media Team Collé Racing   

  
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6de856
Onthoud mijn gegevens!