BRL-V6 Nieuws: Sebastiaan Visser "Tegenvaller tijdens eerste wedstrijd A1GP-races"Sebastiaan Visser heeft zaterdag tijdens de eerste wedstrijd van de Benelux Racing League enkele plaatsen weten te winnen. De Zandvoortse coureur had in de ochtend een tegenvallende 12e startplaats weten te bemachtigen en dat was beduidend minder dan waar hij op gerekend had.

Tot op heden zit de gang er niet in bij startnummer 24, die vanaf dit weekend in oranje is gespoten. “Er is iets vreemds met de achterzijde van de auto. In de kwalificatie had ik daar flink last van”, aldus Sebastiaan Visser. Hij vermoedde defecte schokdempers, dus die werden nog voor de start gewisseld.

Bij de rollende start was er het nodige geduw en getrek, maar Visser bleef handig uit de mêlee en wist zelfs de nodige plaatsjes winst te boeken. Al snel kon hij een spannend gevecht aangaan met plaatsgenoot Danny van Dongen, maar al snel speelde het wegsliggingsprobleem weer op. Hierdoor zag Visser concurrenten Van Dongen, Gerhards, Pastorelli en Van der Ende passeren, alsmede gastrijder Jan Lammers. Meer dan een 10e plaats zat er helaas niet in. “Het probleem is niet verholpen; je voelt het al bij het oprijden van het circuit dat er iets niet lekker zit aan de achterzijde. Wellicht een defect differentieel?”.
Zaterdagavond zal het differentieel dan ook grondig bekeken worden, zodat Visser hopelijk tijdens de tweede wedstrijd beter voor de dag kan komen.

De wedstrijd werd gewonnen door Amsterdammer Donny Crevels, die gemakkelijk naar de zege kon rijden. Crevels had aanvankelijk zijn handen vol aan concurrent Molenaar, maar laatstgenoemde viel na zeven ronden met technische problemen uit.
Zondag komt de spectaculaire Benelux Racing League voor de tweede maal in actie. Aanvang van deze tweede wedstrijd is 12:50 uur. Hopelijk dan met meer geluk voor Sebastiaan Visser.

Meer informatie over Sebastiaan Visser is te vinden op de vernieuwde website www.sebastiaanvisser.com 


                       www.sebastiaanvisser.com

Uitslag Benelux Racing League, A1GP races, race 1:

1. Donny Crevels
2. Marc Goossens (B)
3. Jeroen Reijntjens
4. Sandor van Es
5. Danny van Dongen
6. Peter Gerhards
7. Jan Lammers
8. Francesco Pastorelli
9. Jacky van der Ende
10. SEBASTIAAN VISSER
11. Niels Bouwhuis
12. Patrick de Jong
13. Nelson van der Pol
14. Bernd Horstkamp (GER)
15. Peter Stox

Pech voor Visser tijdens tweede wedstrijd A1GP-races

Sebastiaan Visser heeft zondag tijdens de tweede wedstrijd van de Benelux Racing League helaas niet de finish weten te halen. De Zandvoortse coureur kwam in de openingsfase in het gedrang terecht en viel uit met schade.

Omdat tijdens de eerste wedstrijd, die zaterdagmiddag al werd verreden, een probleem was geconstateerd aan de achterzijde van de auto, werd er tot ’s avonds laat flink gesleuteld aan de auto met startnummer 24. “We zagen niets vreemd aan het differentieel. We hebben de achterdempers vervangen en dat werkte goed”, aldus Visser, die vanaf de tiende startplaats mocht vertrekken.

Bij de rollende start was er het nodige geduw en getrek. Visser werd daar slachtoffer van, want in het snelle Scheivlak raakte de Zandvoorter betrokken bij een crash. “Er werd ruw gereden. Donald Molenaar tikte Jacky van der Ende eraf en er ontstond chaos. Ik kon er op zich goed tussendoor, maar Nelson van der Pol ketste via de vangrails tegen mijn auto aan”, aldus de onfortuinlijke Visser, die gebrand was om goed te scoren tijdens de door ruim 75.000 toeschouwers bezochte A1GP-races. Helaas bleek de auto teveel averij te hebben opgelopen om verder te rijden. Op het achterste deel van het circuit moest hij dan ook de auto stilzetten.

De wedstrijd werd, evenals de eerste wedstrijd op zaterdag, gewonnen door Donny Crevels. De Amsterdammer had het flink aan de stok gedurende de race met de snelle Belg Marc Goossens, maar kon toch met miniem verschil de overwinning pakken.

De volgende twee wedstrijden van de Benelux Racing League worden wederom op Circuit Park Zandvoort verreden en wel tijdens de Finaleraces op 28 en 29 oktober.
Meer informatie over Sebastiaan Visser is te vinden op de vernieuwde website www.sebastiaanvisser.com 

Uitslag Benelux Racing League, A1GP races, race 2:

1. Donny Crevels
2. Marc Goossens (B)
3. Donald Molenaar
4. Jeroen Reijntjes
5. Sandor van Es
6. Danny van Dongen
7. Jan Lammers
8. Peter Gerhards
9. Jeroen van de Heuvel
10. Francesco Pastorelli
Niet gefinisht: SEBASTIAAN VISSER


                     www.sebastiaanvisser.com


                              www.brl-v6.com


                     www.eric-experience.com

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
fc73d9
Onthoud mijn gegevens!