BRL-V6 Nieuws "Roy Monden: Race 1 (na incident) plaats 15. Race 2 plaats 12."“Wat een spektakel met de A1 GP op het Circuit Park Zandvoort. Wat een mensenmassa, kortom in een woord geweldig. De vrije training verliep niet naar wens en door diverse oorzaken kon ik er gewoon niet meer van maken. Maar goed, de kwalificatie moest nog komen met nieuwe kansen. Het liep echter even anders dan de bedoeling was, ook hier lukte het niet om in het sterke veld verder dan een 16de startplaats voor de eerste wedstrijd te komen.De opzet was om bij de start in de 1ste wedstrijd enkele plaatsen te kunnen winnen en de weg naar voren te vinden. Na een redelijke start begonnen de inhaalacties en de duels. Een race-incident gooide weer roet in het eten. Met een scheefstaand stuur heb ik de wedstrijd uitgereden. Maar racen kon niet meer en er zat uiteindelijk nog een 15de plaats in. Terug in de Paddock bleek dat door het incident een fusee achter afgebroken was en de Delbouw BRL-V6 praktisch onbestuurbaar was.

De 2de racedag brak aan en inmiddels waren de tribunes hartstikke vol met autosport fans. Het was geweldig om te zien hoe populair de autosport in Nederland is. Sponsor Delbouw met vele supporters waren de eersten die ik kon verwelkomen bij de BRL-trailer. Sponsor Kingspan met aanhang kwam enkele ogenblikken later. Zij hebben er ruim 2-3 uur over gedaan om op het circuit te komen. Die dag heb ik vele fans en belangstellenden de Delbouw BRL-V6 mogen uitleggen.

  

Het moment van de 2de race was aangebroken en ik ging goed gemotiveerd de auto in. Starten vanaf de 15de plaats betekent namelijk behoorlijk veel werk aan de winkel. De start ging goed en toen Pluvius boven het circuit zich liet zien werd het echt feest. De auto’s staan namelijk op de Hoosier sliks en niemand van de collega’s ging naar binnen voor regenbanden. Dus doorglibberen en glijden, iets wat mij best ligt. Er ontstonden leuke duels en het leek een geven moment wel “sterren stralen op het ijs”. Door de regen kwam het vele A1 GP rubber goed naar boven en raakte ik met de Delbouw BRL-V6 toch in een slip. Dat kostte wel de nodige plaatsen en dat was zonde want ik reed op dat moment op een 8ste plaats met goede vooruitzichten. Uiteindelijk heb ik door dat uitstapje genoegen moeten nemen met een 12e plaats.

Ik sta nu op een gedeelde 16de plaats voor het Kampioenschap. Wij gaan ons nu opmaken voor de finaleraces op 28 en 29 oktober a.s., ook op het Circuit Park Zandvoort. Dat ik mee kan rijden is mogelijk geworden door een financiële injectie van sponsor Delbouw, Kingspan en Champions Amsterdam. Immers de wedstrijden bij het A1 GP gebeuren waren extra. De planning was 14 wedstrijden en dat zijn er nu 16 geworden. Ik ben de sponsors dan ook erg dankbaar dat zij dit voor mij hebben gedaan. Het team gaat de auto prepareren voor de finaleraces en ik ga voor een hogere plaats in het klassement.”

Groeten

Roy Monden

Meer info! Kijk dan eens op www.roymonden.com


                               www.delbouw.nl


                        www.eric-experience.com


                      www.insulation.kingspan.com

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
3b590a
Onthoud mijn gegevens!