BRL V6 nieuws: 'Ereplaatsen Eurotech Racing tijdens BRL-races Zolder'Zolder (B), 26 augustus – Tijdens het Champcar-weekend op het circuit van Zolder hebben de snelle coureurs uit de Benelux Racing League weer twee manches gereden. Het team van Eurotech Racing (Venlo-Blerick) pakte een tweetal ereplaatsen. Terwijl Danny van Dongen (Zandvoort) de eerste manche als vierde finishte, kwam de in Duitsland woonachtige gastrijder Duncan Huisman tijdens de tweede manche als vijfde over de finish

Duncan Huisman was invaller voor vaste Eurotech Racing-coureur Jeroen Bleekemolen, die elders verplichtingen had. Huisman startte het weekend goed met een vierde plaats in de vrije training. De ervaren coureur voelde zich snel thuis in de achterwiel aangedreven BRL-bolide, waarbij glijden met de wagen en de limiet opzoeken essentiële onderdelen zijn.

In het vervolg ging het wat minder voor Huisman. Hij kwalificeerde zich pas als twaalfde, al kon hij in race 1 wat plekken goedmaken. ,,Ik had helaas wat remproblemen’’, zou Huisman na afloop verklaren. ,,Daardoor kon ik net niet naar voren komen’’, aldus de man die als achtste werd afgevlagd.

Podium
Ploegmaat Danny van Dongen had een zeer goede eerste race. Gestart vanaf P9 werkte hij zich netjes op naar de mogelijkheid van een podiumplaats. ,,Helaas kwam er een lange safety car-situatie en had ik op het eind net een rondje te weinig om de derde plaats van Nelson van der Pol af te pakken. Ik had het lekker naar mijn zin. Mijn tweede vierde plaats van het seizoen. Ik zit tegen het podium aan te hikken. Hopelijk kan ik daar weer eens opstaan binnenkort.’’

Punten
Wim Noorman (Venlo-Blerick), de eigenaar en derde rijder van Eurotech Racing werd als 16de afgevlagd en behaalde een punt.

Race 2
In de tweede BRL-race op zondag kende Duncan Huisman een superstart. Hij won gelijk drie plaatsen en pakte P5. Op deze positie zou hij uiteindelijk ook finishen. ,,Ik probeerde nog wel Jacky van der Ende voorbij te gaan, maar hij maakte zich netjes breed. En de wagens van Collé waren niet bij te houden dit weekend, dus was plek 5 het hoogst haalbare.’’

Pech
Danny van Dongen was zes ronden lang in gevecht met onder meer Huisman. Totdat halfweg koers de motor er pardoes mee ophield en de Zandvoorter uitviel. Wim Noorman wist zich dit keer na een hard gevecht wel in de punten te rijden. Dankzij plek 15 pakte de enthousiaste piloot wederom een kampioenschapspunt.

Weinig rust
De mannen uit de Benelux Racing League hebben weinig rust tot de volgende race. Komend weekend op Assen racen ze wederom in het bijprogramma van de Champcars. Dan zit Jeroen Bleekemolen weer terug in zijn wagen. Danny van Dongen en Wim Noorman zijn op het TT-circuit eveneens van de partij.

Benelux Racing League,  Champcars-weekend, zondag 26 augustus 2007, Zolder

Uitslag race 1 BRL-V6
1. Donald Molenaar 12 ronden in 28:27,911, 2, Sandor van Es op 0,588 seconde,
3. Nelson van der Pol op 4,978, 4. Danny van Dongen op 5,588,
8. Duncan Huisman op 8,405, 9. 16. Wim Noorman op 27,704.

Uitslag race 2 BRL-V6
1. Donald Molenaar 12 ronden, 2. Sandor van Es op 4,239 seconden,
3. Donny Crevels op 6,293, 5. Duncan Huisman op 12,712,
15. Wim Noorman op 59,903.
Uitgevallen: Danny van Dongen.

Stand BRL-V6 na acht races (onder voorbehoud):
1. Van Es 155;
2. Molenaar 114;
3. Van der Ende 106;
4. Crevels 103;
5. Van der Pol 71;
6. Schryvers 64;
7. Van Dongen 58;
8. Bouwhuis 51;
9. Frankenhout 36;
10. Freebird 34.

Bron: Media Eurotech
Foto's: Eric Bol, Raceflash.nl


  

  

  

    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f3ba2c
Onthoud mijn gegevens!