BRL V6 nieuws – 'BENELUX RACING LEAGUE - JOS MENTEN REVIEW ROUND TWO – DUTCH POWER PACK FESTIVAL (ASSEN)'

Het programma van Jos Menten is goed gevuld. Net voor de testdag in het kader van de Total 24 Hours of Spa, waar de coureur uit Haelen zal uitkomen met een Corvette C6.R uit de stal van Phoenix Carsport, krijgt hij op zondag 6 juli nog twee BRL-races voorgeschoteld. Achter het stuur van de Kuijpers Brandbeveiliging-bolide snelt de 27-jarige Nederlander naar de zesde tijd in de kwalificaties, goed voor een plekje op de derde startrij. Een positie die perspectieven biedt voor de beide races!

“De banden maken het BRL-kampioenschap echt speciaal. Wanneer je niet met je banden kunt omgaan, verlies je handenvol tijd. In het eerste weekend was het vooral aanpassen. In de wedstrijden ging het al een stuk beter, met een tiende en een zesde plaats als resultaat”, vertelt Menten. “Na de eerste kennismakingsfase in Zandvoort was het voor mij belangrijk om de banden onder controle te krijgen. In de vrije training kon ik een negende tijd klokken, maar ik voelde dat de wagen mij veel meer te bieden had.”

In de kwalificatie zit de Limburger meteen in het juiste ritme: “Ronde na ronde ging het beter. Ik ben tot op zes tienden van de polesitter kunnen naderen, meteen goed voor de zesde startplaats. De jongens voor me hebben een pak meer ervaring met dit soort wagens, dus ik kan tevreden terugblikken op mijn prestatie. Een goede startplaats is ontzettend belangrijk in de BRL-races en met een plekje op de derde rij ziet het er goed uit. Het worden morgen ongetwijfeld twee boeiende wedstrijden, bol van close racing”, blikt een gemotiveerde Jos Menten vooruit.

Bij de start van de eerste wedstrijd gaat Menten meteen voluit. Hij klimt van zes naar vier en kan aansluiten achter het leidende trio. In zijn nek voelt hij wel de hete adem van Donny Crevels. Crevels is niet van plan om genoegen te nemen met de vijfde plaats en kiest resoluut voor de aanval… maar bij het aanremmen van de GT-bocht komt het tot een aanraking tussen de beide piloten. Menten spint en moet achteraan aansluiten. Crevels krijgt later een drivetrhoughpenalty voor dit vermijdbaar incident, dat Menten een mooie klassering kost: “That’s racing”, zegt de nuchtere, maar tevens Kuijpers-piloot. “We verliezen hier een pak punten en mogelijk een mooi eindresultaat. Jammer.”

Na een inhaalwedstrijd, onderbroken door een safety-car fase, kan Menten uiteindelijk nog als dertiende finishen. Bij de start van de tweede wedstrijd klieft de Haelenaar door het veld en in een mum van tijd toert de bolide met startnummer 17 op de zesde plaats rond. Maar ook nu weer gooit een concurrent roet in het eten. Net zoals in de eerste wedstrijd wordt Menten in de GT-bocht eruit getikt. Ditmaal is het Christiaan Frankenhout die een einde aan Menten’s opmars maakt.

“Een leerzaam weekend, maar ook eentje om vlug te vergeten. Ook in de tweede race heb ik kunnen tonen wat de auto in zijn mars heeft. Volgende week zetten wij ons kamp op de Nurburgring op. In Duitsland moeten we gaan scoren. Wat dat betreft ben ik erg gemotiveerd. Ik voel me goed in de wagen en ik wil het team graag bedanken voor het vertrouwen”, blikt Menten vooruit op de vijfde en zesde wedstrijd van de Benelux Racing League V6.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4b06db
Onthoud mijn gegevens!