BRL-V6: Nelson van der Pol ruikt aan podium in Zolder



Zolder, België – Voor de elfde en twaalfde ronde uit de Benelux Racing League, kwam Nelson van der Pol in actie op het Belgische circuit van Zolder. Vanaf deze race wisselde de inwoner van Wijk en Aalburg van team en dat bracht succes. Na een zevende plaats in de eerste race, rook Nelson in race twee even aan het podium.





De tweede race werd uiteindelijk achter de Belg Marc Goossens als vierde afgesloten.

Nelson van der Pol kende tot op heden nog geen gelukkig seizoen. Na de podiumplaats tijdens het eerste raceweekend, was Van der Pol weinig aan de top te vinden. Diverse uitvalbeurten volgden, waarna werd besloten om van team te wisselen. Dit eerste race weekend bij het team van Harry Maessen beviel gelijk goed. De auto werd binnenstebuiten gekeerd, om aan te kunnen vallen op Zolder. De eerste training werd afgesloten met een zevende tijd, waarna in de kwalificatie nog meer progressie werd geboekt. Een vijfde positie op de startgrid voor race één bood een goed perspectief om mee te draaien met de snelste mannen uit de BRL-V6.

Van der Pol kende een goede start en lag even op een vierde plaats. Echter kende Nelson vooral in de beginfase van de wedstrijd onderstuur, waardoor hij enkele malen kleine uitstapjes naast de baan maakte. Hierdoor werden een aantal posities prijsgegeven, zodat een zevende plaats het maximaal haalbare was. Doordat Van der Pol als zevende de finishvlag passeerde, moest hij ook vanaf die stek de tweede race aanvangen. Naast de BRL Light bolides, kwamen ook de Roadsters samen met de BRL-V6 in actie. Al in de beginfase van de wedstrijd veroorzaakte deze drukte op de baan voor een heftig raceongeval. De BRL-V6 piloot Daniel Schryvers reed tegen de stilgevallen Roadster van Marlène Broggi, waarna de safety car voor lange tijd het veld aanvoerde. Toen eenmaal de wedstrijd herstart werd, nam Van der Pol de Belg Marc Goossens te grazen en lag een halve ronde op de derde plaats. Echter wist de Belg zijn positie te heroveren, waarna de wedstrijd kort daarop werd afgevlagd. Nelson van der Pol kon tevreden terug kijken op zijn races. De juiste afslag is ingeslagen om mee te doen om het podium. Daar waar het talent uit Wijk en Aalburg thuis hoort.



Nelson van der Pol: “Wij zijn voor deze race van team gewisseld, omdat we dit seizoen al veel problemen hebben gekend. De auto is volledig binnenstebuiten gekeerd en verkeerd nu in topvorm. Het resultaat van de vrije training was eigenlijk om van te dromen. Eindelijk ging alles weer lekker en ik ben erg tevreden met het werk van het team en de geboekte resultaten. De tweede race hebben we door het ongeluk van Daniel Schryvers en Marlène Broggi maar een paar ronden echt kunnen racen. Jammer dat ik de derde plaats niet kon vasthouden, maar de gewonnen punten stelt me tevreden.”



Tijdens het A1 Grand Prix weekend op 1 oktober te Circuit Park Zandvoort, komt Nelson van der Pol opnieuw in actie met de BRL-V6. Daarna wordt het raceseizoen op 28 en 29 oktober afgesloten met de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort.

Kijk voor meer info op www.nelsonvanderpol.com 


                             www.brl-v6.com


                      www.eric-experience.com


                               www.bdj3.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
1e64ed
Onthoud mijn gegevens!