BRL nieuws,Roy Monden: “Wij willen ons huidige sponsorship gaan uitbreiden, dus prima mogelijkheden voor belangstellenden!!”
De 22-jarige BRL-V6 coureur Roy Monden uit Diemen heeft er zin in. Na de forse crash met een kart waarbij hij een heupfractuur opliep, is de nog jonge coureur volop bezig met herstel. “Ja, alles gaat naar wens en momenteel ben ik in behandeling bij de fysiotherapeut en doe ik op de sportschool weer volop oefeningen. Daar is een speciaal trainingsprogramma voor mij opgesteld, specifiek gericht op de autosport. Dat kartongeval paste precies als sluitstuk in mijn BRL-V6 seizoen 2006, wat gekenmerkt was met volop tegenslag, dus dat kon er ook nog wel bij.”

Over de BRL-V6 series is Roy helder. “Het is duidelijk de Koningsklasse van de Nederlandse autosport, geen discussie over mogelijk. Zeg nu zelf, in welke andere klasse zou je als coureur dan willen rijden? Nee hoor, de BRL-V6 series zijn spectaculair en de coureurs zijn aan elkaar gewaagd met gelijkwaardige compentatieve raceauto´s. Met recht dé Koningsklasse van Nederland.”

Roy Monden, in 2004 Ned. Kampioen bij de VEGE-series (tegenwoordig zijn dat de BRL-Light series) begon in 2005 aan zijn eerste seizoen bij de BRL-V6. Regelmatig was de jonge coureur voorin te vinden en stuurde zijn Delbouw BRL-V6 naar een verdienstelijke negende plaats in het Ned. Kampioenschap en een tiende plaats in het Benelux Kampioenschap. Deze resultaten waren zeker bijzonder doordat Roy door “pech onderweg” in twee wedstrijden werd uitgeschakeld. Op de Nurburgring in Duitsland reed hij op een vierde plaats toen een race-incident een einde aan de pret maakte, maar wist toch nog als zesde te finishen. Op het Circuit van Zolder in België wist Roy zelfs een vijfde plaats te realiseren. Bij de Kampioenshuldiging in 2005 werd Roy Monden uitgeroepen tot Rookie Of The Year. Uit handen van Harry Maessen (initiatiefnemer van de BRL-series) ontving hij de daarbij behorende Rookie bokaal.

En het laatste seizoen, hoe ging dat dan. “Over het seizoen 2006? Daar praat ik niet meer over, dat is al genoeg gebeurd. Ik richt mij nu geheel op het seizoen 2007 bij de BRL-V6 series. Ondertussen zorg ik, dat als over plm. twee maanden het seizoen van start gaat, mijn conditie weer 400% is. Momenteel is mijn management in gesprek met diverse technische teams die mij en de BRL-V6 terug moet brengen naar goede resultaten voor in het veld, maar dat kost natuurlijk extra geld. Hierdoor ontstaan er wel prima mogelijkheden voor nieuwe belangstellende sponsors om samen met mijn huidige sponsors het financiële plaatje rond te krijgen.”

Aldus een gemotiveerde Roy Monden die (met zweet op het hoofd) net een halter  omhoog brengt in de sportschool Ter Meulen (Abov) in Amsterdam.

Bron: Media Team Roy Monden
Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
1de176
Onthoud mijn gegevens!