BRL nieuws: 'Zwaarbevochten dubbelzege voor Marijn van Kalmthout'Zandvoort, 12 mei 2008 – De Hoofddorpse Ford-dealer Marijn van Kalmthout is het nieuwe autosportseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort won hij de beide races van de BRL Light Series. Marijn moest in de beide wedstrijden alles geven om de zeges veilig te stellen.   

Het Pinksterweekeinde begon allesbehalve optimaal voor Marijn van Kalmthout. “Tijdens een vrije trainingssessie voorafgaande aan de Pinksterraces moest ik mijn auto met een olielek langs de baan parkeren.Op dat moment kwam er een andere deelnemer aan, die op mijn olie uitgleed en met zijn auto hard in mijn BRL Light dook”, blikte Marijn terug. “Het resultaat: veel schade en overuren voor mijn monteurs René Kouwenberg, Hans Kitsz en Jos Bakker.”
Op zaterdag was de BRL Light van de voormalig kampioen weer als nieuw. Marijn van Kalmthout was een klasse apart tijdens de kwalificatietraining. Hij reed een rondetijd van 1:55.204 en was daarmee maar liefst een seconde sneller dan tweede man Michel Schaap. In de competitieve BRL Light, waarin iedereen met exact dezelfde auto rijdt, komt dat ongeveer overeen met een lichtjaar.    

    
   
De eerste race op een zonnig, warm Circuit Park Zandvoort stond in het teken van een prachtig duel om de zege tussen Marijn en Michel Schaap. Marijn: “Ik had de pech dat het startveld verkeerd was opgesteld, waardoor Michel de beste startpositie had. Hij kon daardoor bij de rollende start de leiding pakken.” De beide coureurs reden vervolgens nagenoeg de hele race vlakbij elkaar. Marijn zag kans om de eerste plek over te nemen, vlak daarna gaf hij de leiding in de race weer aan Schaap. “Ik zag vlak na mijn inhaalactie dat de gele vlag werd gezwaaid, dat betekent dat je niet mag inhalen. Ik twijfelde; misschien had ik een bocht eerder de gele vlag over het hoofd gezien. Daarom gaf ik de leiding aan Michel terug.” Niet veel later sloeg Marijn nogmaals toe, deze keer definitief.
Van Kalmthout kon pas in de laatste ronde opgelucht ademhalen. “In de voorlaatste ronde zat Michel nog op mijn achterbumper, pas tijdens de laatste kilometers kon ik een gaatje slaan. Het was een hele mooie race.”       

   

De tweede race was nagenoeg een herhaling van de eerste wedstrijd. Ook deze keer mocht Marijn van Kalmthout van pole position vertrekken, en ook deze keer moest hij Michel Schaap in de beginfase voor zich dulden. “Bij de start van de snellere BRL V6, die tegelijk met ons start, gebeurde een ongeluk waarbij twee auto’s betrokken waren”, blikt Marijn terug. “Ik moest daardoor van het gas. Michel profiteerde daarvan.” 
 
n de zevende van de elf ronden zag de Hoofddorpse Ford-dealer kans zijn tegenstander te passeren, waarna hij zijn voorsprong tot bijna zes seconden uitbouwde. “Ik won het vooral op een hogere bochtensnelheid, door een betere grip”, analyseerde Marijn zijn race. “Ik ben erg tevreden. Met twee zeges, twee pole positions en een dubbel aantal snelste raceronden heb ik maximaal gescoord.”

Ook Zandvoorter Peter Furth keek na afloop met een goed gevoel terug op de door 14.500 toeschouwers bekeken duels van het duo. “Twee weken geleden wist ik nog niet of ik zou rijden, ik kon mijn budget niet rond krijgen. Van diverse kanten kreeg ik hulp, ook van Marijn van wie ik een set ‘verse’ banden heb gekregen. Dat tekent de goede sfeer in de klasse.” 

De volgende races van de BRL Light worden op 6 juli verreden op TT Circuit Assen. 
   

Uitslag BENELUX RACING LEAGUE LIGHT:

Race 1:
1. Marijn van Kalmthout,
2. Michel Schaap,
3. Peter Furth,

Race 2:
1. Marijn van Kalmthout,
2. Michel Schaap,
3. Peter Furth,

Stand kampioenschap na twee races:
1. Marijn van Kalmthout 44;
2. Michel Schaap 34;
3. Peter Furth 30.

Bron: Media Marijn van Kalmthout


                         

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
566579
Onthoud mijn gegevens!