BRL nieuws: 'Winst voor Marijn van Kalmthout tijdens het Rizla Racing Days evenement'12 augustus 2007 – Na Circuit Zolder en Spa-Francorchamps ook in het derde weekend van de Benelux Racing League Light Series successen voor de Hoofddorper Marijn van Kalmthout! Tijdens de met 51.000 toeschouwers weer druk bezochte Rizla Racing Day op TT Circuit Assen eiste de regerend kampioen in de tweede race na een fraai en enerverend gevecht de zege voor zich op. Ook in de eerste race mocht de Hoofddorpse Ford-dealer het podium beklimmen.

Vanaf een vierde startplaats vocht Van Kalmthout zich naar de tweede positie. Van Kalmthout hield daarmee het record in stand door in alle zes de dit seizoen verreden BRL-races op het podium te eindigen, alhoewel hij vooralsnog genoegen moet nemen met een tweede plaats in de tussenstand voor het kampioenschap.

De eerste race op TT Circuit Assen moest Marijn van Kalmthout vanuit een voor hem ongebruikelijke vierde startpositie beginnen. “Een inschattingsfout want de auto was goed. Ik had de tweede tijd gezet en kwam om banden te sparen de pits in. Aan het eind van de kwalificatie werd de baan opeens sneller waardoor nog twee rijders onder mijn tijd doordoken.” Bij de start maakte de regerend kampioen alle verloren posities meteen goed, pakte de tweede plaats waarna een enerverend gevecht om de leiding ontstond. Helaas vielen door een crash drie man uit de topvijf weg. Na vier ronden veroorzaakte een enorm oliespoor een safetycar-situatie die tot het eind van de race duurde. Verdere inhaalacties waren daarmee niet mogelijk waardoor Van Kalmthout achter Henry Zumbrink beslag legde op de tweede positie. “Mijn start was super en ik kon achter Michel Schaap aansluiten. Henry remde me uit waardoor ik het gras op moest en Gaby Uljee me kon passeren. Vervolgens werd ik bij het uitremmen van een BRL-V6 op de voorkant geraakt waarna de auto in rechtse bochten slecht instuurde. Achteraf was het nog geluk dat Jochen Habets me daardoor kon inhalen, want kort daarna ging het in de kopgroep mis. Ik kon er langs komen en daarmee toch weer de tweede positie overnemen.”

In de tweede race konden de 51.000 toeschouwers, en Van Kalmthout genieten van een vijftien ronden lang gevecht om de leiding. Van Kalmthout was voortdurend in gevecht met leider Zumbrink waarbij het duo regelmatig van positie wisselde. Uiteindelijk trok Van Kalmthout aan het langste eind en eiste daarmee zijn derde zege van het seizoen voor zich op. Een dolgelukkige Van Kalmthout: “Een superrace. Het verschil tussen Henry en mij is dit seizoen zo klein. Op bepaalde delen van de baan was ik duidelijk sneller. Ik maakte een keer een fout waardoor Henry me voorbij kon komen. Gelukkig maakte hij ook een keer een fout waardoor ik hem weer kon terugpakken. Daarna lukte het me om hem achter me te houden.” Van Kalmthout en Zumbrink hebben dit seizoen in alle zes de races de hoogste podiumpositie keurig verdeeld. Van Kalmthout heeft drie overwinningen, twee tweede en één derde plaats op zijn naam staan.De volgende twee races in de Benelux Racing League worden verreden op 25 en 26 augustus op het Belgische Circuit Zolder tijdens de Europese première van de Amerikaanse Champ Car Series, waaraan tevens de Nederlander Robert Doornbos zal deelnemen. 

UITSLAG BENELUX RACING LEAGUE LIGHT SERIES:

Race 1:
1. Henry Zumbrink;
2. Marijn van Kalmthout;
3. Frank Gielens;
4. Eric van den Munckhof;
5. Roy Panman.
 
Race 2:
1. Marijn van Kalmthout;
2. Henry Zumbrink;
3. Jochen Habets;
4. Gaby Uljee;
5. Michel Schaap;

Stand kampioenschap na zes races:
1. Henry Zumbrink 117 punten;
2. Marijn van Kalmthout 112;
3. Michel Schaap 72;
4. Gaby Uljee 58;
5. Tom Koop 48.

Bron: Media Marijn van Kalmthout
                         

                             
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f7a24b
Onthoud mijn gegevens!