BRL nieuws: 'Verslag Rizla Racing Days - Gaby Uljee BRL-Light'Afgelopen weekend werden de vijfde en zesde ronde verreden in het Benelux Racing League kampioenschap. Uitgebreid testen en hard werken en hard werken door het team werd beloond met aansluiting met de kopgroep. Gaby had duidelijk de snelheid van de kopgroep weer te pakken en kon zich sterk mengen in de strijd om het ere-metaal.

In de kwalificatie onstreeepte Henry Zumbrink zijn vorm van dit seizoen door als leider in de tussenstand van het kampioenschap door al zijn concurrenten voor te blijven. Michel Schaap hield het gat naar Zumbrink beperkt met direct daarachter Gaby Uljee die duidelijk de nodige extra snelheid gevonden had. Uiterst verrassend moest Marijn van Kalmthout genoegen nemen met de vierde positie.

Uitslag kwalificatie BRL Light
1. Henry Zumbrink, 1:53.708
2. Michel Schaap, 1:53.818
3. Gaby Uljee, 1:53.996
4. Marijn van Kalmthout, 1:54.234
5. Jochen Habets, 1:54.993

Eerste Race
In de BRL Light pakte de bij de start als tweede vertrokken Michel Schaap de leiding ten koste van poleman Henry Zumbrink. Ook Marijn van Kalmthout had een uitstekende start en reed zelfs even op een tweede positie. Na de nodige schermutselingen raakte de bekende topdrie Schaap, Zumbrink en Van Kalmthout weer in gevecht waarbij zich ook Gaby Uljee voegde.

Er ontspon zich een mooi gevecht dat helaas tot een voortijdig einde kwam in de Geert Timmerbocht. Schaap verloor bij het uitkomen van de Ramshoek snelheid en bij zijn inhaalpoging raakte Zumbrink de leider die daarop spinde. In de direct achter dit tweetal volgende groep bestaande uit Uljee, Habets (die net Van Kalmthout gepasseerd was) en Van Kalmthout ging het mis. Uljee minderde vaart werd geraakt door Habets en het tweetal spinde van de baan tegen de stilgevallen Schaap. Met grote schade bleef het drietal in de grindbak achter.

De oorzaak van het opeens snelheid verminderen van Schaap was simpel. “Ik had de remdruk teveel op de achterkant staan waardoor de auto iets scheef trok. Ik hield Henry dan ook al een paar ronden op. Bij het uitkomen van de Ramshoek wilde ik de rembalans verstellen maar raakte ook de schakelaar van de computer waardoor ik die uitzette. Ik herstelde de fout maar het duurt een fractie voordat de computer reset en weer opstart. Ik verloor snelheid en Zumbrink kwam ernaast maar stuurde te vroeg terug waardoor hij me raakte en ik spinde. Ik stond bijna stil bij het ingaan van de Geert Timmerbocht.” Na het zien van de diverse beelden was ook voor Schaap duidelijk wat er daarna gebeurde. “Uljee, Habets en Van Kalmthout kwamen eraan. Uljee minderde vaart maar Habets reed er tegenaan. Vervolgens gleed eerst Uljee en daarna Habets tegen me aan.”

Het andere slachtoffer Uljee. “Habets raakte me waardoor ik eraf ging en tegen Schaap aanreed. Vervolgens reed Habets nog eens vol bij me naar binnen. Jammer want we hebben de laatste tijd veel getest en de auto was helemaal goed. Dat blijkt ook wel uit de derde tijd in de kwalificatie en dat ik me weer met de kop van het veld kon bemoeien. Dan krijg je dit weer.”

Tweede race
Voor de met ruim 51.000 toeschouwers weer volgepakte tribunes mocht de Benelux Racing League zondag aan de tweede wedstrijd over 25 minuten plus één ronde beginnen.
Gaby moest de tweede race van dit weekend van achteren beginnen en reed een fantastische inhaalrace. Ze had een wat mindere start maar wist in rap tempo haar opmars naar voren te maken. De laatste twee ronden moest de Collé-rijder Jochem Habets op de derde positie alles op alles zetten om de snellere Uljee achter zich te houden. Op de finish bedroeg het verschil niet meer dan 0,071 seconden!

"Het ging dit weekend echt super lekker, de snelheid zat er goed in en ik kon goed meedraaien in de kop van het veld. De tijden waren echt het snelst. Dat bewijst ook wel mijn snelste ronde van het veld in de tweede race. Het was echt zo leuk dat het harde werken van het team beloond werd met resultaat. Na twee weekenden met wat opstartproblemen zaten we er dit weekend weer helemaal bij, dat is zo een lekker gevoel! Helaas is het in de uitslag van de race niet helemaal naar voren gekomen, maar ik weet zeker dat dit volgend weekend gaat gebeuren", aldus Gaby.

Uitslag race 1 BRL Light, Rizla Racing Day
zaterdag 11 augustus 2007, TT Circuit Assen
1. Henry Zumbrink, 12 ronden in 29:37.544
2. Marijn van Kalmthout,
3. Frank Gielens
Gaby Uljee uitgevallen

Uitslag race 2 BRL Light, Rizla Racing Day
zondag 12 augustus 2007, TT Circuit Assen
1. Marijn van Kalmthout, 15 ronden in 29:03.946
2. Henry Zumbrink, op 0.229
3. Jochen Habets,
4. Gaby Uljee

De volgende twee wedstrijden in de Benelux Racing Leage worden verreden in het weekend van 25 en 26 augustus tijdens het Europese ChampCar debuut op Circuit Zolder.

Bron: Media Gaby Uljee / Foto: Autosport.nl / Raceflash.nl

  


                             

                            
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8ecfae
Onthoud mijn gegevens!