BRL nieuws: 'Verslag Gaby Uljee race tijdens Champcar te Zolder'29 augustus 2007 - 2x tweede tijdens Champcar in Zolder
Voor de tweede keer dit seizoen reed de Benelux Racing League op het Belgische circuit in Zolder. Ditmaal tijdens een wel heel prestigieus evenement, namelijk de Champcar. Er waren ongeveer 40.000 toeschouwers op dit spectakel afgekomen. Gaby scoorde dit weekend twee podiumplaatsen.

anvankelijk leek de kwalificatie op zaterdag nergens naar. Het lukte Gaby niet een vrije ronde te vinden om een goede tijd op de klokken te zetten. Ze moest genoegen nemen met een achtste plaats op de startopstelling voor de eerste race.  

De eerste race werd verreden op zondagmorgen vroeg. De tegenvallende kwalificatie werd snel rechtgezet, want al na twee ronden lag de snelle dame op een viere positie. In de vierde ronde spinde er een BRL V6 en ontstond er chaos. Leider in de BRL-light klasse Zumbrink wist hem maar net te ontwijken en de nummer twee Marijn van Kalmthout kende dit geluk helaas niet. Hij reed in op de stilstaande V6 en bleef achter met veel schade. Gaby zag dit alles voor haar neus gebeuren maar wist ternauwernood de crash te ontwijken en kwam op een tweede positie door.

"Ik zag t zo gebeuren voor me. Ik had een klein gaatje met de kopgroep omdat ik de eerste paar ronden me naar voren aan t vechten was. Dit gaatje heeft me gered. Ik zag Henry Zumbrink ineens remmen middenin de bocht en dacht; dit kan niet goed zijn. Ik had voldoende afstand om ook rustig op de remmen te gaan om te situatie beter te kunnen inschatten en mijn achtervolgers te waarschuwen. Voor mij vloog ook Theo Stor nog in de stilstaande auto's en ik wist nog net eromheen te sturen. Toen ik er eenmaal voorbij was en op het rechte stuk in mijn spiegel keek zag ik pas hoe ernstig de chaos was".

Na rondenlang safetycar in de baan gehad te hebben, werd de race uiteindelijk nog voor drie ronden hervat. In deze drie ronden wist Gaby geen vuist meer te maken naar de leider van de race en finishde op een keurige tweede positie.  

Uitslag race 1 BRL Light
1. Henry Zumbrink, 12 ronden
2. Gaby Uljee, op 1.723
3. René Zwikker, op 2.843

Als afsluiter van het Champcar weekend werd de tweede race gereden van de Benelux Racing League. Deze race wordt gestart in volgorde van de uitslag van de eerste race. Gaby mocht deze race dus vanaf de eerste race starten, naast teamgenoot en klassementsaanvoerder Henry Zumbrink.

De start verliep netjes. Teamgenoten Henry, Gaby en Rene hadden afgesproken de eerste paar ronden te proberen een gaatje te slaan met de rest van het veld. Door een achterliggende V6 bleef er weinig over van deze afspraak. De V6 bracht het tempo van het leidende trio naar beneden, waardoor het veld dicht bij elkaar bleef. Met ieder klein foutje was er risico op positieverlies. Zo werd er in de kopgroep een aantal malen van positie gewisseld.  

Uiteindelijk werd de race na twaalf ronden afgevlagd, Henry trok de overwinning naar zich toe en Gaby finishde wederom op een keurige positie.

"Henry was het hele weekend al een paar tienden sneller eigenlijk. In de beginfase van de race kon ik het goed volgen, maar halverwege maakte ik een foutje waardoor ik de aansluiting verloor. Hij is een terrechte winnaar van deze race, hij was gewoon net iets sneller. Uiteraard hoopte ik op een slordigheidje van zijn kant, dan had ik dat zeker aangegrepen, maar hij reed foutloos. Assen is meer mijn baan, dus daar moet hij echt serieus rekening met mij houden!"

Uitslag race 2 BRL Light
1. Henry Zumbrink, 12 ronden
2. Gaby Uljee, op 1.498
3. Joey Hanssen, op 3.042

Bron: Media Gaby Uljee / Foto: Raceflash.nl

  


                             

                            
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2018e2
Onthoud mijn gegevens!