BRL nieuws: 'Twee keer podium voor Jeroen Bleekemolen en Eurotech Racing in Benelux Racing League'Zolder (B), 20 mei 2007 – Met twee derde plaatsen heeft Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) namens Eurotech Racing zijn visitekaartje afgegeven in de Benelux Racing League. De wedstrijden werden verreden in het kader van de Truck Grand Prix op het Belgische Circuit Zolder. Teamgenoot Danny van Dongen (Zandvoort) kwam buiten zijn schuld twee keer in de problemen.

Met een vierde plaats voor Bleekemolen en een zesde voor Van Dongen meldde het Eurotech Racing-duo zich tijdens de kwalificatie direct in de kop van het uiterst competitieve BRL-V6-veld.

Bij de start van de eerste race schoof Bleekemolen direct door naar de derde positie, terwijl Van Dongen zelfs de vierde plaats voor zich opeiste. Diverse ronden drong Bleekemolen aan bij Sandor van Es, maar het lukte de man uit Aerdenhout niet de kampioen van 2006 te verschalken. Bleekemolen: “Het team heeft een perfecte auto afgeleverd, maar de motor komt vermogen tekort.” Pech was er voor Van Dongen, die in het spoor van zijn teamgenoot de vierde plaats veilig leek te gaan stellen totdat hij door Donny Crevels in een crash werd meegesleept. Wim Noorman reed in de derde Eurotech Racing BRL-V6 bij zijn debuut in de klasse naar de zestiende plaats. “Het kost me nog te veel tijd om in mijn ritme te komen, maar het is super om in zo’n auto te rijden.”

Bij de start van de tweede race stootte Bleekemolen met twee schitterende acties door naar de eerste positie. In een prachtige stijl verdedigde de Eurotech Racing-rijder zijn leidende positie, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met de derde plaats. “Door het tekort aan vermogen moest ik bij de start de kop pakken en dan verdedigen. Dat lukte totdat een auto uit de Light-klasse vol in  mijn zijkant reed. Onder andere het wiel was daardoor krom, waardoor ik me niet meer tegen Sandor (van Es) en Nelson (van der Pol) kon verdedigen.” Van Dongen moest na een sterke inhaalrace met technische problemen de strijd staken terwijl Noorman met een lekke band te kampen kreeg. Teameigenaar Noorman over het eerste weekend in de Benelux Racing League. “Het kan beter, maar door de wisselende uitslagen van de directe concurrenten is de schade beperkt gebleven.” 

Uitslag race 1:
1. Donald Molenaar, 14 ronden;
2. Sandor van Es, op 0.710;
3. Jeroen Bleekemolen, op .469;
4. Jacky van der Ende, op 7.225;
5. Donny Crevels, op 7.413;
14. Danny van Dongen, op 24.570;
16. Wim Noorman, op 55.721.   

Uitslag race 2:
1. Sandor van Es, 17 ronden;
2. Nelson van der Pol, op 8.736;
3.Jeroen Bleekemolen, op 11.382;
4.Georgio Garritsen, op 13.708;
5. Jeroen Reijntjens, op 17.590;
uitgevallen Danny van Dongen en Wim Noorman.

Stand BRL-V6 na twee races:
1. Van Es 37;
2. Bleekemolen 30;
3. Van der Pol 25;
17. Van Dongen 2;
18. Noorman 1.

Bron: Media Eurotech Racing

  

  

  

  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b7f0b7
Onthoud mijn gegevens!