BRL nieuws: 'The Goose zal het opnemen tegen andere Track Day Cars in Virginia dit weekend'Marc Goossens zal dit weekend in actie komen met de Riley Track Day Car (TDC) op de Grassroots Motorsports magazine Hankook Ultimate Track Car Challenge in Virginia. Er wordt gereden volgens het National Auto Sport Association’s Time Trial formaat en de TDC zal uitkomen in de Top Shop Class.Het doel is simpel, namelijk op het einde van de dag met de snelste tijd op de tabellen staan.
Hoewel het oorspronkelijk niet de bedoeling was om met de TDC aan wedstrijden te gaan meedoen, kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan.De TDC werd oorpsronkelijk ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar een auto die voor prive-doeleinden gebruikt kan worden op een circuit, maar die toch voor een ultieme rij-ervaring zou zorgen aan een betaalbare prijs.“Hoewel we heel voorzichtig geweest zijn om zeker te zijn dat de TDC zou voldoen aan alle laatste veiligheidsnormen en dat het een betaalbare oplossing bleef om te onderhouden en uit te baten, wilden we er ook zeker van zijn dat het een snelle auto was“, zegt Bill Riley. “Dit is dus een geweldige mogelijkheid voor ons om te laten zien dat we in ons opzet geslaagd zijn. Het is dus interessant voor ons dat Grassroots Motorsports en Hankook Tire dit evenement opzetten. Toen we er voor het eerst van hoorden vorig jaar, waren we er zeker van dat we moesten proberen om eraan te kunnen deelnemen.Dat het plaatsvindt op de Virginia International Raceway , in een “country club” omgeving, is uiteraard super. Het is de ideale lokatie om het potentieel van de TDC te tonen. De concurrentie zal sterk zijn, maar we kijken ernaar uit om te laten zien hoe snel we zijn en hopelijk eindigen we op het einde van de dag op top van de tabellen.”

Marc Goossens is de perfecte rijder om dit te verwezelijken aangezien hij vanaf het begin betrokken is bij de ontwikkeling en het testen van de TDC. Als fabrieksrijder van Riley Technologies is het ook Marc, die in samenwerking met nieuwe eigenaars van TDC wagens, op zoek gaat naar de ideale setup die aan de eisen van de klant voldoet.

“Na een paar goede runs met de DTC in Florida kijk ik ernaar uit om ermee te kunnen rijden op een rijderscircuit als Virginia International Raceway.“, zegt ‘The Goose’. “Het was een ervaring om met de auto te kunnen rijden in Homestead in mei en ik kan dan ook niet wachten om terug plaats te nemen achter het stuur om te strijden met de beste Track Day Cars van de wereld.”Elke TDC komt met een uitgebreide optie-lijst voor iedere klant, gebaseerd op hun eigen noden. Alle Track Day Cars zijn momenteel uitgerust met een General Motors LS3 motor, beschikbaar met twee vermogensniveaus.
De Grassroots Motorsports Hankook Ultimate Track Car Challenge op het circuit van Virginia zal nu vrijdag 24 juli plaatsvinden. De resultaten zullen nadien terug te vinden zijn op grassrootsmotorsports.com.

Bron: Media www.marcgoossens.com.
Foto's: Raceflash.nl (Eric & Marcel Bol)
          

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c789e9
Onthoud mijn gegevens!