BRL nieuws: 'Sterke races Dick Freebird bij start BRL V6-seizoen'Zandvoort, 12 mei 2008 – Dick Freebird (Rosmalen) heeft goed gepresteerd tijdens de eerste twee races van de BRL V6, verreden tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Temidden van de crème de la crème van de nationale autosport vocht de 22-jarige coureur zich twee keer naar voren. Het uiteindelijke resultaat: een negende en een elfde plaats. “Met een beter trainingsresultaat moet ik mij de volgende keer verder naar voren kunnen rijden”, verwacht hij.  

De op zaterdag verreden kwalificatietraining pakte niet goed uit voor Dick Freebird. “Ik reed op het verkeerde moment de baan op, waardoor ik in druk verkeer terechtkwam. Vergeet niet dat er in de Benelux Racing League 30 auto’s rijden, waaronder tien auto’s uit de langzamere BRL Light-klasse. Doordat ik geen vrije baan had, kon ik niet het maximale uit mijzelf en uit mijn auto halen.” 
Dick reed de zestiende trainingstijd, waardoor hij zijn eerste race vanaf de achtste startrij moest beginnen.

Inhaalrace
Op pinkstermaandag ging het voor de ogen van 14.500 toeschouwers een stuk beter met de jonge coureur. “Vooraf had ik samen met de technici van Weytech enkele kleine dingen aan mijn auto veranderd. Dat pakte goed uit: ik kon mij vijf plaatsen naar voren vechten. Ik kwam als elfde over de finish en daarmee had ik mijn doel, een plek in de top tien, al bijna gerealiseerd.”

Negende plaats
Dick Freebird was tevreden over zijn auto. “Voorafgaande aan de tweede race hebben we slechts enkele kleine aanpassingen gedaan”, vertelde hij. Ook de tweede wedstrijd verliep goed. Dick begon zijn race vanaf de elfde startplek en vocht zich ook deze keer naar voren, met een uiteindelijke negende plaats als resultaat. “Ik ben tevreden”, aldus de coureur. “De race verliep goed, ook al was het erg hectisch. Bij de start gebeurde er vlak achter mij een ongeluk, waardoor de race enkele ronden met een safety car geneutraliseerd werd. De laatste ronden verliepen erg onrustig. Ik was in een fel duel verwikkeld met Christiaan Frankenhout en Niels Bouwhuis. We stoven met z’n drieën, met mij in het midden, binnen een halve seconde over de finish.”   

Tevreden
“Ik ben goed te spreken over de afstelling van mijn auto en mijn snelheid”, vervolgde Dick. “In het zeer competitieve veld is inhalen moeilijk. Het verschil in de top is daarvoor simpelweg te klein. Toch heb ik enkele plaatsen goed kunnen maken. Ik ben ook tevreden over mijn rondetijden. Ik was bijvoorbeeld sneller dan de rijders die op de plaatsen vier tot en met acht geëindigd zijn. De samenwerking met de technici van Weytech verloopt goed. Daarnaast kan ik goed opschieten met Barry Maessen, de rijder bij wie ik dit seizoen in de tent sta.”
         
Volgende races
De derde en vierde race van de Benelux Racing League worden op 6 juli op TT Circuit Assen verreden.

Uitslag race 1: 1. Donald Molenaar, 11 ronden; 2. Sandor van Es, op 2.253 sec.; 3. Nelson van der Pol, op 3.212; 11. Dick Freebird, op 12.193.
Uitslag race 2; 1. Donald Molenaar, 11 ronden; 2. Sandor van Es, op 0.433 sec.; 3. Donny Crevels, op 1.027; 9. Dick Freebird, op 15.805.
Stand na twee races: 1. Molenaar 42; 2. Van Es 35, 3. Crevels 29; 11. Dick Freebird 12.

Bron: Media Dick Freebird

    

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6ffffe
Onthoud mijn gegevens!