BRL nieuws: Roy Monden: “Dit seizoen geen BRL-V6 voor mij”Roy is zichtbaar teleurgesteld: “Het laatste kontakt van mijn management met de hoofdsponsor was van dien aard dat alle betrokkenen er vanuit gingen dat er weer in de huidige samenstelling gereden zou worden in 2007. Die gesprekken waren goed en er werd duidelijk van de kant van de sponsor aangegeven dat er gekozen was voor voortzetting van het sponsorship in 2007.

De enige kanttekening daarbij was dat het budget wegens omstandigheden werd teruggebracht. Dit betekende voor mijn management dat zij op zoek moesten naar nieuwe aanvullende sponsors om het benodigde bedrag weer voor 100% aangevuld te krijgen. Met deze berichten zijn wij ook naar buiten gekomen.”
Na afloop van het seizoen in 2006 werd gelijk gekozen voor een andere technische invulling richting afstel specialist Chiel Bos. “Mijn ervaring met Chiel Bos zijn van dien aard dat ik rustig kan stellen dat ik zonder hem moeilijker Ned. Kampioen 2004 bij de VeGe-series (BRL-Light) geworden zou zijn. Chiel en ik kunnen perfect met elkaar overweg en hoeven niets te zeggen om elkaar te begrijpen. Dus voor mij stond het vast dat voor 2007 wij die technische kant uit wilden van bijv. het team van Coen Vink met Chiel Bos als engineer. Dit heb ik ook kenbaar gemaakt aan mijn teamleiding.”

“Deze mensen zijn in onderhandeling gegaan met diverse aanvullende sponsors tot het bericht binnenkwam dat de huidige hoofdsponsor op het laatste moment had gekozen voor een ander team. Kijk, dat komt keihard aan zo vlak voor het seizoen en na de eerdere toezeggingen. Het betekende voor ons dat er nu niet de helft van het benodigde sponsorship “money” op tafel moest komen maar het hele totale bedrag. Nu hoef je niet gestudeerd te hebben om te begrijpen dat plm. twee maanden voor aanvang van het seizoen je dit onmogelijk voor elkaar krijgt.” Vertelt een wel erg teleurgestelde Roy Monden. “Denk je alles goed op de rails te hebben, dan krijg je dit. Terwijl ik in 2005 bij de BRL-V6 nog “Rookie of The Year” ben geworden. Maar wij zien wel wat het gaat worden, ja toch? Verder kan ik alleen nog maar hopen op een “sponsor wonder” die het hele benodigde bedrag op tafel wil leggen in combinatie met mijn subsponsors. Maar als ik echt eerlijk ben kan ik daar niet in geloven.”

Hoe nu verder vragen wij? “Tja, nu de BRL-V6 wel heel erg moeilijk voor mij gaat worden denk ik dat wij moeten bekijken wat er mogelijk is met het beschikbare budget. Uiteindelijk heeft Nederland meerdere raceklassen dan alleen de BRL. Als er een goed team is die nog een raceauto beschikbaar heeft zit mijn stoeltje zo ingebouwd. En nogmaals de raceklasse om in te rijden maakt mij niets uit.”

Bron: media Roy Monden (www.roymonden.com)Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4dd017
Onthoud mijn gegevens!