BRL nieuws: 'Renger van der Zande vindt plezier terug in Benelux Racing League'Renger van der Zande verrast zijn fans komend weekend met een start in de BRL-V6 klasse, op het circuit van Zolder. Sportklassen met drie medeklinkers lijken zijn voorkeur te hebben. Was het tot vorige week DTM, nu wordt het BRL. Racefun lijkt daarbij het belangrijke motief.

Raceplezier en "back to the roots" waren de voornaamste  drijfveren van Renger om onlangs weer eens bij raceorganisator Harry Maessen langs te gaan. Harry is de eigenaar van  het motodrome Venray en al jaren gepassioneerd organisator van spectaculaire publieksklassen. De beroemde Engelse stadionraces, maar ook de Amerikaanse NASCAR staan daarbij model. Vanaf zijn tiende jaar, toen Renger in Venray met karten begon, kennen ze elkaar. En de vonk sloeg zo weer over.
Met de start van het kakelverse seizoen 2009 heeft Renger een BRL-stoeltje. In een speciaal geformeerd team, met geel/blauwe Viking kleuren, zal hij naast de Belgische International Marc Goossens het grootste deel van het seizoen rijden. Marc, 39 jaar en routinier in F3000, GT klassen, Le Mans en de Amerikaanse NASCAR, zal steeds uit de USA overkomen om samen met Renger het publiek op de banken te brengen. Ook Henny Zumbrink zal aansluiten in dit "Raceway Venray" team.Renger zit momenteel in een overgangsfase in zijn autosportloopbaan. Als 22-jarige bracht hij het vorig jaar tot regelmatige winnaar in de Formule 3 Euroseries, de talentenpool van de Formule 1. Een overgang naar DTM, als Mercedes-fabriekscoureur lag in het verschiet. De recessie veroorzaakte echter zeer scherpe bezuinigingen bij het Mercedes-concern en daarmee verdampte Renger’s kans in de DTM. Hij blijft onder contract van Mercedes Sport en komt samen met hen, begin volgende week, met  de rest van zijn Internationale programma voor dit jaar.

De BRL is vooral geïnspireerd door een hoge "fun-factor" en is ook het antwoord van de succesvolle Nijmegenaar op een omgeving die in de laatste periode met teveel kletsverhalen kwam. Met het oppakken van weer een stuk raceplezier keert de Mercedes-pupil de wereld van gebakken lucht de rug toe. Harry Maessen, no nonsense ondernemer met een groot sporthart, bracht Renger weer bij zijn raceroots.

Renger van der Zande : "Ik heb vorige week even met de BRL-bolide kennis gemaakt. Helemaal vrolijk werd ik er van. Gewoon lekker blazen met een "down-to-earth" raceauto. Uiteraard gaat mijn Internationale carrière in high-tech en monoposto-klassen gewoon verder. Volgende week zal ik een druk 2009 programma bekend maken. Maar dit is gewoon goed voor de lol in de sport. En daar was ik even aan toe, na een ervaring, de laatste periode, met allerlei dubieuze praktijken en kletspraatjes. Terug naar raceplezier….Ik ben Harry Maessen dankbaar voor zijn rechte rug in de sport. "

Bron: Media Renger van der Zande / BRL

  
     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
cd3e62
Onthoud mijn gegevens!