BRL nieuws: 'Racing in the rain - Femke 7e in BRL Light 2008!'Tijdens de Finaleraces op Circuitpark Zandvoort, verreden van 24 tot 26 oktober 2008, reed ook de Benelux Racing League zijn laatste twee races van het seizoen. Het werden bijna diepzeeduik wedstrijden. Tijdens de tweede race lag er zoveel water op de baan dat racen eigenlijk niet te doen was. Dacht men eerder dat er tijdens de A1 GP al veel water was gevallen, het kon dus toch nog erger! Toch ging de BRL van start en werd het kampioenschap beslist.Helaas pech

Het weekend begon op zaterdag 25 oktober met de vrije training en de kwalificatie. Het werd een zonnige zaterdag. Tijdens de vrije training had Femke Terpstra te kampen met een inhoudende motor. Het probleem zat in het motormanagement systeem. Het team mag hier reglementair zelf niks aan doen, daarom werd Motronics ingeschakeld. Die konden niets vinden. Dus startte Femke enthousiast aan de kwalificatie.Al bij het uitrijden van de pitstraat weet Terpstra dat het probleem er nog is.
Femke: ‘Soms helpt het om de motor af te zetten en te herstarten, daarom kwam ik een aantal keer de pits in. Helaas bleek dit resetten niet de oplossing.’ Hierdoor eindigde Femke de kwalificatie op een voor haar teleurstellende 13e positie. Opnieuw werd Motronics ingeschakeld. Nu vonden zij het probleem wel: een kabelbreuk tussen het motormanagement systeem en de motor.

Weinig zicht
Omdat niet alle onderdelen voor de reparatie van de kabel aanwezig waren, werd er zondagmorgen tot vlak voor de race aan de auto van Terpstra gesleuteld. Zij was hierdoor net te laat om de pre-grid op te kunnen. Niet verwijtbare extra pech  dus. Toen moest er vanuit de pitstraat worden gestart. Femke was niet de enige, ook de V6-en van Crevels en Zumbrink en teamgenoot Van der Broek stonden hier opgesteld. Toen het hele veld voor de opwarmronde was gepasseerd ging in de pitstraat het licht op groen en konden ook deze 4 BRL’s achter het veld aansluiten.

In groot contrast met de zonnige zaterdag, regende het op zondag hard. Het zicht van Terpstra in de auto werd steeds minder. Halverwege race 1 kon zij alleen nog door een klein stukje links van haar voorruit kijken. Femke besloot op safe te gaan en de auto heelhuids thuis te brengen. Zij eindigde op een 9de plek.

Diepzeeduikrace
Aan het einde van de zondagmiddag, na heel veel pittige regenbuien, werd de tweede en laatste race van het seizoen 2008 verreden. Het circuit is nu nog natter dan in de ochtend. Glibberend gaat iedereen van start op zoek naar grip.
Femke: ‘Er lagen overal plassen. Je probeert dan van de curbstones en vooral de witte lijnen te blijven. Maar er lopen gewoon ‘riviertjes’ over het hele circuit. En dat met weinig zicht is een echte uitdaging! ’
Uiteindelijk finisht Terpstra ook deze race op een negende plek.

Eindstand kampioenschap BRL Light:
1. Marijn van Kalmthout
2. Niels Hartvelt
3. Eric van den Munckhof (PP-Mechanic’s)
7. Femke Terpstra (PP-Mechanic’s)

7e plaats in het kampioenschap BRL Light 2008
Femke Terpstra is op een mooie 7e plaats in het kampioenschap van de BRL Light 2008 geëindigd, waarin zij het als enige vrouw op nam tegen 21 mannen. De 7e plaats is een verbetering met negen plaatsen ten opzichte van 2007! Hiermee heeft Terpstra ruimschoots voldaan aan haar doelstelling een top tien klassering te realiseren. Ook is zij elke race gefinisht.

Femke: ‘Dit seizoen is voor mij heel leerzaam geweest en ik heb een fijne tijd gehad! PP-Mechanic’s is een professioneel team, waarbij ook gelachen mag worden en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat. Ik wil iedereen in het team bedanken voor het gezellige en goede seizoen 2008, in het bijzonder Erik van der Pas, Wiel en Mart Hegger, Mark van der Linden en Frans Vöros.Daarnaast bedank ik mijn sponsoren die het voor mij mogelijk maakten dit seizoen te kunnen racen: Active Personeelsdiensten, Collé Rental & Sales, Munckhof Groep, Fast Lane Promotions en Account Software Consultancy.
Eric en Marcel Bol van RaceFlash hartstikke bedankt voor het vastleggen van mijn acties op de circuits. Tot in 2009!’


Bron: Media Femke Terpstra


  

     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
82aaad
Onthoud mijn gegevens!