BRL- nieuws: 'Podium voor Marc Goossens en Eurotech Racing in BRL-V6'Zandvoort, 29 oktober 2006. Marc Goossens (B-Geel) heeft tijdens de afsluitende Finaleraces op Circuit Park Zandvoort na een fraaie inhaalrace de derde plaats in de BRL-V6 voor zich opgeëist. Deze podiumplaats was voor de coureur van Eurotech Racing (NL-Venlo-Blerick) voldoende om als vijfde het kampioenschap af te sluiten. Danny van Dongen (NL-Zandvoort) reed een sterke eerste race door op te rukken van een dertiende naar een zevende positie. In de tweede race kon hij dit huzarenstukje helaas niet herhalen maar behield hij zijn zesde plaats in het eindklassement van het zwaarbevochten BRL-V6 kampioenschap.
                      www.eurotechgroup.nlVanaf een vijfde startplaats mocht Marc Goossens aan de eerste race beginnen. Helaas verliep de wedstrijd niet zoals verwacht en passeerde de Eurotech-rijder als achtste de finishlijn. “De auto stuurde niet zoals het zou moeten, gebrek aan grip. Vanaf de start zakte ik steeds verder terug en kwam in vechtende groepjes terecht. We proberen nog iets te verbeteren voor de tweede race maar het gaat moeilijk worden.” Beter verging het Danny van Dongen, hoewel ook de Zandvoorter net als in de kwalificatie met wegliggingsproblemen te kampen had. Van Dongen wist echter alle crashes te omzeilen, diverse rijders in te halen om als dertiende gestart uiteindelijk als zevende de finish te passeren. Daarmee mocht het Eurotech-duo de tweede race naast elkaar vanaf de vierde startrij vertrekken.   

Dat de tussen de races uitgevoerde aanpassingen wel degelijk een groot positief effect hadden, bewees Goossens in de afsluitende wedstrijd. Na een goede start pakte Goossens meteen enkele plaatsen. Met fraaie gevechten en mooie inhaalacties schoof de Eurotech-rijder gaandeweg de race steeds verder op. Op een derde positie aangeland leek Goossens ook nog aanspraak te kunnen gaan maken op de tweede positie. Hoewel hij inliep duurde de race niet lang genoeg om ook deze plaats nog te veroveren. Desondanks mocht de Eurotech-rijder na de moeilijke eerste wedstrijd zeer tevreden zijn. “De wegligging was een stuk beter. De monteurs hebben, net als het hele seizoen, uitstekend werk geleverd.” Met deze klassering pakte Goossens voldoende punten om de vijfde plaats in het kampioenschap voor zich op te eisen. Goossens kon door andere verplichtingen slechts aan 12 van de 16 races meedoen. Daarvan eindigde hij maar liefst negen keer op het podium! Van Dongen was in de tweede race minder gelukkig en moest als zevende gestart genoegen nemen met de achtste plaats. Desondanks behield de Zandvoorter in de titelstrijd zijn zesde positie.   

Eurotech Racing wordt onder meer gesteund door de Eurotech Group 
(www.eurotechgroup.nl), Pezag (www.pezag.cz), Techwork recruitment agency en Toora Competizione. Eurotech Racing op internet: www.eurotechracing.nl.

Uitslag race 1:
1. Donald Molenaar, 12 ronden;
2. Donny Crevels, op 2.272;
3. Jeroen Reijntjens, op 4.202;
4. Sandor van Es, op 7.878;
7. Danny van Dongen, op 16.605;
8. Marc Goossens, op 21.912.  Uitslag race 2:
1. Donny Crevels, 12 ronden;
2. Sandor van Es, op 1.360;
3. Marc Goossens, op 2.232;
4. Peter Gerhards, op 8.994;
5. Jacky van der Ende, op 12.584;
8. Danny van Dongen, op 17.093;

Eindstand na zestien races:
1. Van Es 203;
2. Crevels 198;
3. Van der Ende 186;
4. Molenaar 179;
5. Goossens 173;
6.Van Dongen 154.


                          www.eurotechracing.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8bcb32
Onthoud mijn gegevens!