BRL nieuws: 'opnieuw vooruitgang voor Femke Terpstra in BRL-Light'Zolder (B), 25 en 26 augustus. Tijdens de Belgian Champ Car Grand Prix, bezocht door 40.000 racefans, reed Femke Terpstra haar tweede wedstrijd in de BRL-Light. Het weekend begon goed, Femke maakte veel meters, wat resulteerde in verbetering van haar rondetijden. Helaas kreeg zij weer te maken met technische problemen, waardoor het harde werken van Femke, haar engineers en het team niet werden beloond met een mooie finishplaats.

Voor de ChampCar wedstrijd was het circuit aangepast. In veel bochten waren gele obstakels gelegd die ervoor zorgden dat de bochten niet meer konden worden afgesneden.

Vrijdag tijdens de vrije training had Femke de kans om de vergaarde kennis uit haar eerste raceweekend in de praktijk te brengen. Het ging uitstekend, de rondetijd ging omlaag en kwam uit op 1minuut 50. Hierdoor was het gat naar de kopgroep geslonken tot 5 seconden.
Femke: “Ik ben erg tevreden met het resultaat. Samen met mijn engineers Koen en Mike, rijdersbegeleider Niels en data-engineer Nils ga ik de vrije training analyseren en bekijken waar de volgende vooruitgang geboekt kan worden!”
In de kwalificatie heeft Femke die kennis ingezet en haar tijd verbeterd met  3 seconden om op een rondetijd van 1 minuut 47 uit te komen.  Een goed resultaat!

De eerste wedstrijd was Femke er op gebrand haar progressie voort te zetten. 
Bij de start kon Femke goed aansluiten. Korte tijd later passeerde zij een concurrent. Toen begon de tegenspoed. Teamgenoot Roy Panman was in een chicane over de gele obstakels gereden en had daar zijn motor beschadigd waardoor er een oliespoor lag. Femke reed hier als eerste overheen, maakte een 360 graden spin en kwam voor de grindbak tot stilstand. Met enige achterstand kon zij toch haar weg vervolgen. Omdat er in korte tijd op drie verschillende plaatsen op het circuit aanrijdingen hadden plaats gevonden, werd de safety car ingezet.
Eenmaal achter de safety car haperde de motor. Kort daarna viel de motor uit. Hierdoor kwam er een vroegtijdig einde aan race één.
Femke: “De race begon mooi door een goede inhaalactie, waarna ik op weg wilde naar het middenveld. Jammer dat ik noodgedwongen moest opgeven door een probleem met de brandstofvoorziening.”

Door de vele uitvallers startte Femke race twee vanaf de tiende plaats. Terpstra probeerde enkele coureurs die achter haar reden voor te blijven, maar kwam op het vuile gedeelte en moest deze toen voorbij laten. Toch kon zij de groep goed volgen en liep ook weer rap in op haar voorganger. Net op het moment dat zij daar dicht achter zat, haperde de motor opnieuw en kwam niet meer voldoende in toeren. Na een bezoek aan de pits is besloten door te rijden om hopelijk te finishen.
Femke: “Het is jammer dat er opnieuw een technische probleem voordeed. Ik zat er goed bij en had echt plezier in het racen. Ik ben uiteindelijk twaalfde geworden, wat betekent dat er toch enkele punten achter mijn naam zijn bijgeschreven. Ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn engineers deze week er alles aan doen het haperen van de motor op te lossen.”

Femke zal aanstaand weekend, op 1 en 2 september, al revanche kunnen nemen, want dan rijdt de BRL in het voorprogramma van de Nederlandse ChampCar Grand Prix op het TT-circuit van Assen.

Meer informatie over Femke Terpstra: www.femketerpstra.nl


Bron: Media Femke Terpstra (www.femketerpstra.nl)
Foto’s: Gerrit Terpstra en Mike van Minnen.  
 
  

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
cabfc7
Onthoud mijn gegevens!