BRL nieuws: 'Marc Goossens alias ‘The Goose’ keert terug bij de BRL!'Marc Goossens, een topnaam uit de racewereld, gestationeerd in Amerika, jarenlange ervaring zowel nationaal als internationaal, met een warm hart voor oval racing. Dit jaar keert hij regelmatig terug naar zijn thuisland om deel te nemen in de Benelux Racing League!

Marc Goossens is een coureur met een geweldige staat van dienst, waar iedereen trots op mag zijn. De Belg is dan ook een geweldige aanwinst voor de BRL-V6 raceklasse. Het racen is hem dan ook met de paplepel ingegeven. Op jonge leeftijd stapte hij in een kart waarbij hij drie keer het Belgische kampioenschap won. Dit was de start van een geweldige carrière met races door de hele wereld én zijn bijnaam “The Goose”.

Op dit moment is Marc gesetteld in Amerika, waar hij deelneemt aan diverse Amerikaanse raceklasses. Door zijn drukke bezigheden in Amerika heeft hij de afgelopen jaren geen tijd meer gehad om deel te nemen aan Europese raceklasses, maar dit jaar komt hier verandering in.

De BRL is bij de coureur geen onbekend terrein. In het verleden heeft hij al eens gestreden in de BRL, met heel veel plezier. “Ik heb een grote passie voor oval racing en die passie heeft de stichter van de BRL, Harry Maessen, ook. Hierdoor hebben wij wel eens contact en delen we onze passie. Harry heeft me vervolgens gevraagd om in de BRL mee te gaan rijden en nu mijn agenda dat toelaat stap ik graag in! De BRL is ook gewoon een leuk kampioenschap, iedereen is gelijk en het is niet zo dat als je morgen een Corvette hebt en een ander een BMW dat je zoveel dominanter bent, nee alles is gelijk en dat is belangrijk. Deze klasse staat voor ‘close racing’, sprintraces, uitdaging, vechten voor je plek. En weet je, eigenlijk zouden mijn Belgische collega’s ook mee moeten rijden. In België zijn ze al een tijd op zoek naar een sprintkampioenschap, ik vraag me af waarom ze hier niet instappen.”

Het favoriete Amerikaanse circuit van ‘The Goose’ is Bristol: “Ik heb al op vele circuits gereden en heb dus een grote passie voor oval racing. Het circuit van Daytona is bij iedereen bekend, maar mijn circuit is de ovalbaan van Bristol. Deze baan is gebouwd in een soort stadion waarbij de mensen boven in de tribune praktisch recht op je kijken, dat geeft echt een enorme kick. De Nascar rijdt gemiddeld 36 races per jaar en per race zijn er gemiddeld 150.000 toeschouwers: het is gewoon een wekelijks gebrachte show, echt helemaal super. Bovendien gaat het in Amerika ook allemaal heel anders, de merchandising loopt daar bijvoorbeeld heel erg goed, het is ook gewoon een andere wereld. Ik kan dan ook iedereen aanraden om er een keer naartoe te reizen: je moet het meegemaakt hebben!”

Het komend seizoen wordt druk voor Marc, hij zal veel gaan reizen tussen America en België/Nederland. “Door de BRL races kom ik nu regelmatig terug en ik moet zeggen dat ik het wel fijn vind om mijn familie dan wat vaker te zien en dat kan ik nu mooi gaan combineren. Ik heb ook echt zin om in deze klasse te starten, wat mij betreft mag het zo de 25e april zijn!”, sluit de Belg vol enthousiasme af.

Bezoek de website van Marc Goossens voor meer info: www.marcgoossens.com.

Bron: Media BRL     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
efd9f6
Onthoud mijn gegevens!