BRL nieuws: 'Jong, enthousiast en vol passie: Dick Freebird'16 maart, Venray -  Geboren te 's-Hertogenbosch, opgegroeid in Rosmalen, gestudeerd in Nijmegen, racend in de BRL. Wie dat is? Dick Freebird: een jong racetalent mét commerciële vaardigheden.

Freebird startte met kartraces in 1999 en vanuit daar heeft hij zijn racecarrière verder voortgezet met ook dit seizoen weer een plaats in de BRL V6. In 2006 startte hij bij team Fanzonely als winnaar van het Jong Talent programma in de Light-klasse en nu in de V6 verdiend hij zeker zijn plek. Vorig jaar eindigde Freebird op een zevende plaats in het eindklassement, maar dit jaar streeft hij naar een hogere positie op de ranglijst. "Met de vernieuwingen binnen de BRL moet een eindklassering in de topvijf realistisch zijn", zegt Freebird opgewekt.De jonge coureur heeft dit jaar samen met Barry Maessen en Henry Zumbrink het winterkampioenschap in Zandvoort gereden. "Ik heb dus weer ervaring opgedaan tijdens deze races en hierdoor voelt het komende jaar goed!" Freebird geeft toe een rijder met gevoel te zijn "Af en toe rij je voorzichtig, soms neem je grote risico’s, maar dat is de tactiek van rijden, anders kom je niet verder!" vertelt hij lachend. Met de steun van zijn ouders doet hij elke keer weer zijn best "Mijn ouders zijn mijn grootste fans en zijn bij de races altijd aanwezig."

Een dagelijkse werkdag ziet er voor Dick totaal anders uit dan bij een race: "Ik werk bij Freebird Aluminium, tevens sponsor van mijn BRL bolide. Wij maken reparatieplaatwerk voor caravans. Ik ben hier commercieel actief, wat ik dan ook weer kan gebruiken bij de BRL". Maar ook met de monteurs van het team kan hij heel goed samenwerken en dan komen zijn technische aspecten naar boven geborreld. "Ik heb twee super goede monteurs, die écht veel kennis hebben.Ze werken allebei bij hetzelfde bedrijf en kunnen dus heel goed samenwerken, ze vullen elkaar echt aan. Door hun jarenlange ervaring en mijn ervaringen tijdens de race kunnen we de BRL bolide goed afstellen.”De commerciële man heeft zin in het komende seizoen. "Vooral het nieuwe circuit van Meppen lijkt me leuk, ik ben benieuwd wat dat wordt". Je zou je bijna afvragen wie niet?
 
Bron: Media BRL
Foto's: Raceflash.nl

     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6c8098
Onthoud mijn gegevens!