BRL nieuws: “Ik ben Arend de Boer erg dankbaar dat ik in zijn auto mag stappen.”Junior Strous tijdens de A1 GP in actie met de Bestbox BRL-V6

Deze week werd bekend dat Arend de Boer zijn stoeltje in de Bestbox BRL-V6 beschikbaar heeft gesteld aan niemand minder dan Junior Strous tijdens het A1 GP race weekend. Afgelopen woensdag reed Junior zijn eerste kilometers in de toch voor hem vreemde BRL-V6. Of is het karakter van de BRL-V6 toch niet zo vreemd voor Junior?

“De test met de Bestbox BRL-V6 ging helemaal top en ik ben Arend de Boer van Bestbox erg dankbaar dat ik tijdens de A1 GP in zijn auto mag stappen. Het was voor mij de eerste keer dat ik in een BRL-V6 stapte. Eerst moet ik zeggen dat ik het een onwijs gave auto vind. Een auto die ver boven mijn verwachtingen presteert. De test ging erg goed en Jan Lammers was er ook om te testen met de OTTO BRL-V6. Het was een moeilijke testdag, het was erg druk, veel olie op de baan en veel crashes. Wij reden op het korte circuit omdat op het andere gedeelte cursus werd gegeven. Ik heb samen met de technici die ik om mij heen had met de Formule Renault, de auto helemaal opnieuw opgezet, alles afgesteld en uitgelijnd.”

“Aan het eind van de dag waren wij iets meer dan een seconde sneller dan Jan Lammers. Wij hebben niet echt een goede vergelijking omdat wij niet op het lange circuit hebben gereden. Het voelde heel erg goed en ik ben zwaar onder de indruk van de Bestbox BRL-V6, ik had niet verwacht dat het zo’n snelle auto zou zijn. In de Form. Renault kan je alles afstellen, zoals ook in de BRL en de BRL-V6 is een formule auto met een kapje er over heen. Alles komt eigenlijk overeen met een formule wagen en dat is perfect voor jonge rijders zoals wij. Ik had van een hoop mensen gehoord dat het met de Hoosier banden moeilijk rijden was, ook lastig te corrigeren. In het begin was het wel even apart omdat er beweging in de auto zit, maar na enkele rondjes had ik daar geen problemen meer mee. Wat mij wel opviel is dat er veel verschil zat tussen oude banden en iets nieuwere banden. Ik ben persoonlijk gewend met de auto’s waarin ik gereden en getest heb meer dan een rondje of veertig op een setje banden te rijden. Ik kan dus eigenlijk weinig over de banden zeggen, maar ik vind het absoluut te doen.”

“De auto is snel en schakelt geweldig, je kunt hem compleet afstellen, hij gaat erg hard. Voor mij is het nogmaals net een formule auto. De auto lijkt ook veel op de Amerikaanse NASCAR en hij lijkt ook op een DTM auto. Ik vind de BRL-V6 gewoon een geweldige klasse en ook eigenlijk de snelste klasse en het hoogste wat er op dit moment is. Donald Molenaar, Allard Kalff, iedereen rijdt in de BRL-V6, ja echt de auto is boven verwachting. Toen ik er mee ging rijden was ik erg benieuwd, het stuurt wat minder strak dan een formule wagen, maar je voelt gewoon dat het een echte raceauto is. Ik heb in mijn carrière veel toerwagens gereden, Seat, BMW, Renault, Alfa’, alles alles alles, en toen ik de BRL-V6 zag rijden dacht ik echt het zal wel hetzelfde zijn. Maar het is gewoon een formule wagen en dat is zo vreselijk mooi. Er zijn gewoon geen klasses die je dat formule gevoel geven. Ook de rollende start van de BRL-V6 is erg NASCAR achtig en in Nederland ongekend, afgezien natuurlijk van de Super Car Challenge. Ik heb die start met de BRL-V6 voor het eerst gezien op het circuit van Zolder en ja, het is geweldig spectaculair.”

“Ik ben bezig om naast mijn formule aspiraties die ik heb voor volgend jaar (ik heb wat aanbiedingen om in Amerika de Toyota Atlantic te rijden) toch een beetje te gaan doen wat Charles Zwolsman heeft gedaan, die rijdt nu toch in een geweldige klasse. Hier in Europa heb ik nu niet echt de kans om via het formule rijden naar de Formule 1 te komen. Ik ga dus via het Amerikaanse traject naar de Champcar, financieel een stuk haalbaarder. Als je Formule 1 wilt rijden heb je twaalf en een half miljoen euro’s nodig om testrijder te zijn. Daarnaast wil ik ander jaar nog graag aktief in de BRL-V6 blijven rijden. Omdat ik toch een Nederlander ben en niet uit het Nederlandse zicht wil vallen. De gesprekken hierover zijn al in een ver gevorderd stadium. Dat is echt het enige wat ik er over kan zeggen.”

“Ook de organisatie loopt perfect en ik heb weinig klasses gezien waar de auto’s er zo leuk uitzagen als de BRL. Nu lijkt het wel of ik de klasse omhoog sta te prijzen, maar ik meen het echt, ik heb veel in mijn carrière gezien maar dit is helemaal top.” Aldus Junior Strous.

Tijdens de A1 GP komt Junior Strous voor de eerste maal in een wedstrijd in actie met de Bestbox BRL-V6.

Arend de Boer teameigenaar van Bestbox Racing laat ons in een reactie weten: “In het eerste jaar in de BRL-V6 is het mij opgevallen dat de afstelling van de auto in grote mate bepaalt waar je komt te staan op de grid. Daarom hebben wij besloten de knowhow en ervaring van het team van Junior Strous in te roepen. Op het circuit van Zolder zijn wij in contact gekomen met Junior Strous. Wij hebben hem aangeboden in de Bestbox BRL-V6 te rijden op Zandvoort tijdens de A1 GP om zodoende samen tot een beter resultaat te komen. De testdag op Zandvoort op donderdag 21 september j.l. is heel goed verlopen. De tijden die Junior rijdt zijn hoopvol.” Aldus Arend de Boer die dit onderstreept ziet met de data die de technici uitlezen na de 2de sessie, waarbij Arend zelf het tweede deel heeft gereden.

Teammanager Harry Zomer van Bestbox Racing benadrukt: “Wij kijken uit naar een spannende strijd bij de top tien. Als ik kijk naar de resultaten van Junior Strous die hij tot nu toe heeft behaald moet er een goede klassering met de Bestbox BRL-V6 in zitten.” Hiermee verwijst Harry Zomer naar de klasse van Junior Strous. “Het zal hoe dan ook een heel spannend weekend worden omdat er nog alles mogelijk is en de top vijf rijders alles op alles zullen zetten om een goede klassering te behalen. Nog nooit heeft de BRL klasse voor zoveel publiek gereden.”

Bronvermelding: media team BRL-V6 (www.brl-v6.com)


                              www.brl-v6.com


               www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
17de8c
Onthoud mijn gegevens!