BRL nieuws: 'Goede klassering voor Dick Freebird tijdens Rizla Racing Day op TT Circuit Assen'Assen, 12 augustus 2007 – Op TT Circuit Assen heeft Dick Freebird (Rosmalen) tijdens de met 51.000 toeschouwers weer druk bezochte Rizla Racing Day waardevolle punten gepakt in de Benelux Racing League. In de tweede race passeerde de rijder van Peel Racing na een enerverende wedstrijd als negende de finish, een positie die Freebird nu ook inneemt in het hoog aangeschreven BRL-V6 kampioenschap.

“Ik ben tevreden. We hebben beide races weer uitgereden en ongelooflijk veel ervaring opgedaan. In een eerste seizoen in deze zwaarbevochten klasse is dat iets waar je tevreden mee kunt zijn”, aldus de nog bezwete Freebird na afloop van race twee.

Zijn eerste BRL-V6 kwalificatie op TT Circuit Assen leverde Dick Freebird een vijftiende positie op. “Het had een paar plaatsen hoger kunnen zijn maar ik heb gewoon tijd laten liggen. De eerste drie ronden zijn de nieuwe banden echt super. Daar moet je van profiteren om een snelle tijd te zetten. Ik was op dat moment in verkeer en heb niet goed genoeg opgelet. Toen ik aan mijn snelle ronden begon was het beste van de banden er alweer af. Aan de auto hebben we ook nog het een en ander aangepast want hij stond afgesteld voor linkerbochten terwijl Assen meer rechterbochten heeft. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik in de race wat plaatsen kan opschuiven”, aldus Freebird.

Bij de start van de eerste race voegde Freebird meteen de daad bij het woord, pakte Niek Jansen om even later ook nog Ferdinand Kool voorbij te steken. Na enkele ronden moest Freebird zijn gewonnen posities echter prijsgeven en belandde weer op zijn oorspronkelijke vijftiende uitgangspositie. Als gevolg van een crash en een groot oliespoor kwam bij de vijfde doorkomst de safetycar de baan in en deze bleef tot het vallen van de vlag voor het veld rijden. Inhalen was er daarmee niet meer bij waardoor Freebird als vijftiende de finish passeerde. “De start was goed. Ik sloot net achter Barry Maessen aan toen de safetycar kwam. Jammer want je hoopt toch een hele race op snelheid te rijden en niet maar vijf rondjes.” Uiteindelijk werd Freebird als veertiende geklasseerd nadat de als vierde gefinishte Jeroen Bleekemolen een straftijd van zestig seconden kreeg toebedeeld.

Vanaf de veertiende positie wist Freebird in race twee in de eerste ronde meteen een tweetal concurrenten te passeren. Daarna raakte hij in gevecht met Ferdinand Kool en wist ook die na een mooie strijd voorbij te steken en zelfs tot de finish achter zich te houden. Omdat Freebird tevens kon profiteren van een aantal uitvallers passeerde de BRL-V6-debutant als negende de finish. Een bezwete Freebird na afloop. “Ik ben tevreden. Met Kool was het een mooi gevecht en ondanks zijn ervaring kon ik hem achter me houden. Ik had veel last van onderstuur want de baan was veel gladder dan in race één. Dat je plaatsen wint door het uitvallen van anderen hoort bij het spel. Een volgende race profiteren zij weer. We hebben de race weer uitgereden en ik heb daarmee opnieuw een flink stuk ervaring opgedaan en veel geleerd.”

Van de andere rijders van Peel Racing beleefde Donny Crevels (Diemen) een goed weekend. De voormalig kampioen wist in de eerste race met een uitstekende start vanaf de derde plaats de tweede positie in te nemen en deze tot de finish te behouden. Ook de tweede race beëindigde Crevels als tweede. Jeroen Reijntjens (Raamsdonkveer) werd in de eerste race negende en moest helaas in de tweede race voortijdig opgeven. In de BRL Light klasse kende Joey Hanssen in de eerste race een uitvalbeurt om in race twee met een zesde plaats revanche te nemen voor zijn eerdere pech.

Uitslagen BRL-V6, Rizla Racing Day, TT Circuit Assen:
1e race:

1. Sandor van Es, 12 ronden;
2. Donny Crevels, op 0.898;
3. Jacky van der Ende, op 1.226;
4. Donald Molenaar, op 1.956;
5. Daniel Schryvers, op 2.433
9. Jeroen Reijntjens, op 3.967;
14. Dick Freebird, op 6.292;

2e race:
1. Sandor van Es, 15 ronden;
2. Donny Crevels, op 6.294;
3. Jacky van der Ende, op 7.678;
4. Donald Molenaar, op 19.889
5. Danny van Dongen, op 23.688;
9. Dick Freebird, op 36.147;
uitgevallen Jeroen Reijntjens.  

Stand na zes races BRL-V6 kampioenschap 2007:
1. Sandor van Es, 120 punten;
2. Donny Crevels, 87;
3. Jacky van der Ende, 82;
4. Donald Molenaar, 72;
5. Daniel Schryvers, 51;
6. Nelson van der Pol, 46;
7. Danny van Dongen, 45;
8. Niels Bouwhuis, 42
9. Dick Freebird, 32;
10. Jeroen Bleekemolen, 31
15. Jeroen Reijntjens, 19.

Bron: Media Dick Freebird

    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6adaa2
Onthoud mijn gegevens!