BRL nieuws: 'Ferdinand Kool nieuwe aanwinst in BRL V6'Ferdinand Kool komt dit seizoen in actie in de BRL V-6. Daarmee kiest opnieuw een top coureur voor deze prestigieuze klasse. Kool heeft een enorme staat van dienst en einidgde afgelopen seizoen als runner-up van het Duits Formule 3 kampioenschap. Met de overgang naar de BRL V-6 verlaat Kool het single-seater racen in ruil voor de toerwagen racerij.

Ferdinand Kool begon zijn race loopbaan in 1994 met karting tot 1999, gevolgd door het autosport debuut in 2000 met Formule Ford, om vervolgens via Formule Renault 2.0L naar de Formule 3 door te stromen. 2006 werd een topseizoen met twaalf podia, vier poleposities en één overwinning. Resulterend in het Duits F3 vice-kampioenschap.

‘Mister BRL Harry Maessen’ heeft flink geholpen om Ferdinand Kool in de BRL V-6 te krijgen. “Ferdinand Kool is een hele sterke rijder”, vertelt Maessen. “Hij kan vreselijk hard rijden,  dat heeft hij inmiddels bewezen. Ferdinand is een absolute aanwinst voor de BRL klasse en gaat uitkomen voor Linder Racing Team, dat gerund wordt door Louis van de Rijp”, aldus Maessen, die dit jaar weer een mooie serie gaat neerzetten getuige het sterke deelnemersveld en de participatie van de BRL in topevenementen.

Ferdinand Kool is klaar voor de stap naar de toerwagens en is enorm blij met de geboden kans van Harry Maessen. “Na een moeilijke winter door privé-omstandigheden, kan ik toch positief vooruit kijken”, meldt Kool tegenover RaceXpress.nl “Ik wilde na acht jaar formule racerij, de toerwagens in. Nu ga ik van start in de BRL V-6. De races worden verreden tijdens top evenementen, zoals Champcar en A1 GP. Het is een heel competitief toerwagen kampioenschap met aansprekende namen zoals Donny Crevels, Sandor van Es, Donald Molenaar, Danny van Dongen, Jeroen Reijntjens, Nelson van der Pol en Jacky van der Ende. Deze laatste is ook mijn teamgenoot met Wim van Genderen en Niels Bouwhuis. Ik ga namelijk voor Linder Racing rijden met startnummer 33. Mijn doel is zo hoog mogelijk te eindigen. Als vice-kampioen moet je toch vooraan kunnen rijden. Ondanks dat ik in oktober voor het laatst heb geracet, verkeer ik in topvorm. Ik heb namelijk de hele winter, op fysiek gebied veel getraind. Binnenkort heb ik de eerste test, dan kan ik zien waar ik sta. Ik ben Harry Maessen en de sponsors van Linder Racing enorm dankbaar voor deze kans”, besluit Ferdinand Kool.

Ferdinand Kool wordt dit seizoen ondersteunt door:
-
Mebin Cementgroep
- Teunesen zand en grint
- Aannemers bedrijf Jan Peters Hegelsom
- Janssen Staalbouw bv.
- www.bastv.com
- J&P Derikx bv
- Direkt Uitzendburo


Bron: RaceXpress.nl / Foto: www.koolracing.nl


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d8f8af
Onthoud mijn gegevens!