BRL nieuws: Femke Terpstra - 'Veel geleerd tijdens seizoensopener'De seizoensopener werd dit jaar verreden op het zonnige Circuitpark Zandvoort.


Zonnig mag het zeker genoemd worden, want het Pinksterweekend was met een graad of 28 op zaterdag nog heet ook. Zeker als je in een auto rijdt waarin het zo’n 60 graden wordt! Femke is de enige vrouw die het dit weekend durft op te nemen tegen de heren coureurs in deze koningsklasse van de Nederlandse autosport.Femke begint de vrije trainingen op vrijdag met oude banden. De auto ligt goed en dat geeft veel vertrouwen. Zij rijdt met ingang van dit seizoen bij het team PP-Mechanics, het kampioensteam van 2007. Femke wordt ondersteund door haar monteur Wiel Hegger, Erik van de Pas - hoofd techniek en Frans Vörös ondersteunt bij het verbeteren van de
rijderstechnieken. Femke rijdt in de eerste training nagenoeg dezelfde tijd als haar teamgenoot Eric van den Munckhof en is daarmee tevreden.

Op zaterdag is er opnieuw een vrije training. Vrijdagavond heeft zij een aantal waardevolle tips gehad van Frans Vörös, waardoor zij in deze sessie zich meerdere seconden verbeterd! Dat is een grote stap in de goede richting. Helaas kent Femke een paar momentjes in de kwalificatie, waardoor zij haar snellere tijd niet kan herhalen. Maar al met al zijn er al een paar stappen gezet, waardoor er al progressie is geboekt!Race 1 - Hoop op beter

Op tweede pinksterdag stonden de BRL’s rond het middaguur opgesteld om van start te gaan voor de eerste wedstrijd van het seizoen.
Met de zon hoog aan de hemel, beloofde het een warme race te worden. De 30 BRL’s rijden rollend naar de start en wanneer het licht op groen springt, gaat het gas er vol op. Na vier ronden reed Femke door de Vodafonebocht en kon zij met moeite haar auto op de baan houden. Reden: er lag een oliespoor op de ideale lijn. Alleen werd er nog geen vlag voor gezwaaid. Op start/finish werd duidelijk dat de safety car de baan op kwam, zodat het oliespoor kon worden opgeruimd. Door de lange safety car periode kon er weinig meer worden geraced en eindigde Femke op een tiende plek.
Na de race kreeg teamgenoot Theo Stor een tijdstraf, waardoor Terpstra negende werd.

Race 2 - Opnieuw lange safety car situatie
In de tweede race gaat het bij de start mis. Een van de BRL V6en gaat te roekeloos van start en beland in de muur van het rechte stuk, waarbij meenemend een andere BRL V6 die voor de uitgang van de pitstraat zwaar beschadigd tot stilstand komt.
Meteen komt de safety car in de baan en rijdt het gehele veld meerdere ronden hier achter, zodat de auto die het meeste gevaar voor de coureurs opleverde kan worden weggehaald.
Na de safety car heeft Femke last van pick-up. Daardoor verremde zij zich in de eerste bocht. Onder andere hierdoor ontstaat een gat met de rest van het veld. Femke eindigde hierdoor deze race als tiende.

Desalniettemin heeft Terpstra deze race de nodige punten verzameld en staat zij voorlopig op een tiende plaats in het BRL Light kampioenschap.

Femke: ‘Met het resultaat van dit weekend ben ik niet tevreden. De volgende race is pas op 6 juli op het TT-circuit Assen. Daarom zal ik in de tussentijd nog een keer testen, zodat ik mij zekerder kan gaan voelen in de auto en hierdoor meer op de limiet kan gaan rijden.’

Bron: Media Femke Terpstra / Foto's Eric Bol, Raceflash.nl  
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
58cd03
Onthoud mijn gegevens!